חולים רבים רגילים לשילוב האימה והתקווה שיכול להפיח המבט של הרופא כשהוא בא לספר לכם מה אומרות הבדיקות שלכם לפי הבנתו. אבל בעתיד, ייתכן שייחסכו מאיתנו הרגעים האלה של מתח בזמן שהרופא מתלבט איך לבשר לנו את מה שזה לא יהיה - ובמקום זה גוגל תגלה לנו הכל מייד.

צוות "המוח הרפואי" של גוגל, שמפתח בינה מלאכותית לסיוע באבחון רפואי, הצליח להגיע לתוצאות מרשימות במחקר שבוצע בשני בתי חולים אוניברסיטאים - בסן-פרנסיסקו ובשיקגו. התוכנה שנוצרה על ידי גוגל סרקה מידע על יותר מ-200,000 אשפוזים של יותר מ-100,000 מטופלים בשני בתי החולים - וביצעה אבחונים שלהם.

כך, למשל, מספרים חוקרי החברה בפרסום בכתב העת נייצ'ר על אישה חולת סרטן שהגיעה לאחד מבתי החולים עם מים בריאות. האבחון הראשוני של התיק שלה על ידי המערכות הקיימות של בית החולים הצביע על סכנה של 9.3% שהאישה תמות - אך התוכנה של גוגל חשבה שיש לאישה סיכוי של כמעט 20% למות. כשבוע לאחר מכן האישה אכן מתה.

אך לא רק את הגרוע מכל התוכנה של גוגל יודעת לחזות טוב יותר מרופאים והכלים הנוכחיים שאיתם הם עובדים: לדברי עובדי גוגל, התוכנה צופה את הסבירות גם לשחרור ואשפוז מחדש, ואפילו את אורך האשפוז הצפוי של כל מאושפז, טוב יותר מבני אדם ומערכות קיימות.

התוכנה של גוגל מנתחת יותר מ-150,000 פריטי מידע על כל מטופל, לעומת מערכות קיימות שניתחו רק שבריר מהתיק הרפואי וביצעו את האבחנות לפי המידע החלקי הזה.

עם זאת, כרגע לא ברור מתי, אם בכלל, ניתן יהיה להשתמש בתוכנה החדשה של גוגל: החברה מדגישה בכל אזכור של הבינה המלאכותית שלה כי היא נמצאת עדיין בשלבים ראשוניים למדי. בנוסף, בשנה שעברה ננזפה החברה על ידי הרשות להגנת מידע בבריטניה, על כך שקיבלה מחברת ביטוח פרטית מידע על מיליון וחצי מטופלים ללא רשותם וללא ידיעתם. אף אחת מהחברות לא נענשה, אך גוגל כנראה למדה שהתעסקות עם מידע אישי מסוכנת - אפילו כאשר היא למטרת הצלת חיים. לכן, לפני שהיא תתחיל למכור את התוכנה לבתי חולים ומרפאות היא תצטרך להוסיף לה מנגנוני הגנה שיתאימו לחוקי הפרטיות במדינות שונות.