הפופולאריות של פייסבוק אמנם גבוהה למרות כל ההסתבכויות שלה בשנים האחרונות - החל משידורי הרצח ועד קיימברידג' אנליטיקה - אך לפי מדד פופולאריות האתרים הנחשב בעולם נראה שדברים משתנים.

גולש באתר הפורומים Reddit הבחין שלפי Alexa - אתר המעריך "רייטינג" של אתרי אינטרנט ושייך לאמזון - רדיט מדורג עתה במקום השלישי ברשימת האתרים הפופולאריים בקרב גולשים אמריקאים. האתר עקף את המתחרה הגדולה שלו - פייסבוק - כאשר מעליו נשארו רק גוגל ויוטיוב. אחרי פייסבוק, אגב, מדורגות אמזון, ויקיפדיה, יאהו, טוויטר, איביי ונטפליקס.

מדד אחר ומדאיג לא פחות מבחינת פייסבוק הוא זמן השהייה: גולש ברדיט מבלה בו בממוצע יותר מרבע שעה ביום, בעוד בפייסבוק מבלה הגולש הממוצע פחות מ-11 דקות ביום.

בדירוג העולמי פייסבוק עדיין נמצאת במקום השלישי, אחרי גוגל ויוטיוב, כאשר אחריה באידו (גוגל הסינית), ויקיפדיה ורדיט רק במקום השישי. 

ומה המצב בישראל? אצלנו גוגל ישראל במקום הראשון, גוגל באנגלית במקום השני, יוטיוב בשלישי, פייסבוק ברביעי, ויקיפדיה בחמישי. שאר האתרים הם אתרי חדשות ישראלים בעברית, ערבית ורוסית.

האם פייסבוק צריכה לדאוג? לא בהכרח. צריך לזכור שוואטסאפ, אינסטגרם ומסנג'ר - האפליקציות הפופולריות גם שואבות אליהן גולשים, וכן גלישה לפייסבוק דרך האפליקציה (מה שרובנו עושים) לא נספרת באותו אופן. אנשי רדיט, ואפשר לראות את זה באתר, הם יותר נאמנים לאינטרנט הותיק יותר, וחלקם הגדול כנראה עדיין גולש ממחשב או אתר מותאם.

רדיט, שהוקם שנה אחרי פייסבוק (2005), מעולם לא התיימר "לחבר אנשים" כמו מארק צוקרברג. הגולשים באתר יכולים להירשם באיזה שם שהם רוצים ולהחזיק בכמה חשבונות שהם רוצים. גם התוכן באתר לרוב אינו הגיגים אישיים או תיעוד של חיי המשתמשים, אלא מערב פרוע של שאלות שמקבלות תשובות סרקסטיות (במקרה הטוב), הטרלות ושיתוף תכנים ומדריכים מפוקפקים.

בשנתיים האחרונות החליטה הנהלת האתר להקשיח מעט את החוקים, לאחר תלונות רבות על התכנים הבוטים, וסגרה פורומים רבים שנחשבו בעייתיים במיוחד. משתמשים ותיקים טענו כי מדובר בפגיעה באופיו החופשי של האתר - אך לפי המדד של אלכסה נראה כי בטווח הארוך השינוי השתלם.