הסכנה הבאה ברשת: אפליקציית OmeTV, שהפכה לפופולרית לאחרונה בקרב בני נוער רבים, חושפת תלמידים ותלמידות צעירים לגברים שמתפשטים מול המצלמה וחלקם אף מבצעים מעשים מגונים. 

האפליקציה דומה לאתר צ'טרולט מפעם. מי שמוריד את האפליקציה בוחר מגדר ומיקום, ואז הוא זמין לצ'ט וידאו. שני הצדדים מדפדפים בחלק העליון של האפליקציה ויכולים לעצור ולשוחח עם אנשים אקראיים בשיחת וידאו בזמן אמת. חלקם הגדול סתם אנשים שמתנסים באפליקציה, אך נתקלנו בלא מעט גברים שמתפשטים מול המצלמה.

"אין צורך להכניס פרטים אישיים", הסביר דרור גלוברמן בתוכנית "שישי בבוקר", "כשאת פותחת את האפליקציה, המצלמה נדלקת ישר ורואים אותך, אין צורך לאשר אף אחד. בהרבה מקרים אנשים דווקא לא יראו את החלציים שלהם על ההתחלה, אלא יפתחו שיחה והיו נחמדים וקשובים. כשהוא מתפשט הוא יכול לבקש שגם את תתפשטי, אחד למאה הוא יצליח, ובאותו הרגע הוא יכול לצלם את במסך והתמונות שלך מופצות".

אז גם אנחנו בדקנו: הורדנו את האפליקציה ובדקות בודדות של שימוש הופיעו לנו לא מעט פרצופים - גם של מבוגרים וגם של ילדים - ובין היתר נחשפנו גם לצילומי תקריב של אברי מין זכריים, לצד תוכן מיני קשה עוד יותר. 

"תלמידים שלי לקראת סוף השיעור סיפרו שהם העלו סרטון בטיקטוק שמאוד הצליח, ובגלל שזה רלוונטי מבחינתי לשיעור ביקשתי מהם לראות אותו ותוך כדי הם אמרו לי שהם משתמשים כרגע באפליקציה שהיא יותר מעניינת אותם, יותר מסקרנת, שנקראת OmeTV" מספר אופיר ממן, מורה בביה"ס אמית י', אשדוד, ששמע לראשונה על האפליקציה מתלמידיו בתיכון, בשיחה עם NEXTER. 

אפליקציית OmeTV (צילום: מתוך האפליקציה)
תחקירנית NEXT בצ'אטים באפליקציה | צילום: מתוך האפליקציה

"ביקשתי מהתלמידים להראות לי את האפליקציה ונחשפתי למשהו שבעיני הוא בעל פוטנציאל סיכון גבוה לילדים ונוער. בצ'יטוט של 2-3 דקות נחשפנו לאנשים שנגעו בעצמם מתחת לשמיכות ובגדים. הם אמרו שכל החופש הגדול הם היו בזה ושיש שם מלא בני נוער", הוסיף ממן.

משטרת ישראל הזהירה מפני האפליקציה הזו, ודומות לה, בחודש אוגוסט וכתבה "במסגרת מאמצי משטרת ישראל להגנה על חפים מפשע בכלל וקטינים בפרט מפני פגיעות ברשת בשיטות מגוונות, זיהו ביחידה 105 בלהב 433 בתקופה האחרונה ניסיונות פגיעה וירטואליים מגולשים העושים שימוש באפליקציות המאפשרות וידאו צ'אט אנונימי ורנדומלי דוגמת: OME TV, chat random, omegle".

הסכנה אינה חדשה. בכל אפליקציה שבה אפשר לשוחח עם אחרים (כולל אינסטגרם), ישנם כאלה שמתפשטים מול קטינים או מטרידים מינית. אך האפליקציה הזו הפכה לאחרונה לפופולרית בקרב בני נוער ישראלים, ובגלל האקראיות, מגיעים בה מהר יותר לתכנים הקשים, כאשר אין פיקוח או אפשרות לדווח. בדקו אצל הילדים שלכם אם מותקנת להם בסמארטפון ושוחחו איתם על הסכנות ברשת.

במשטרה עוד אמרו "לאחרונה התקבלו במוקד 105 מספר אירועים מהם עלה כי המשתמשים עושים שימוש לרעה באפליקציות, קטינים שהשתמשו באפליקציות נחשפו לתכנים מיניים קשים ובחלקם נתבקשו לבצע פעולות אינטימיות על ידי משתמשים אחרים. משטרת ישראל תמשיך להיאבק בנחישות בתופעה החמורה גם במרחב הווירטואלי ותשתמש בכל האמצעים העומדים לרשותה על מנת להביא לדין את העבריינים הפוגעים בגופם ובפרטיותם של קטינים ובכלל".

עוד פרטים על האפליקציה ביום ראשון, 8.12, בתוכנית next, ערוץ קשת 12.