מקובל לחשוב שהמרחב האינטרנטי הוא בלתי מוגבל וכי מהירות הגלישה רק תעלה ככל שהטכנולוגיה מתפתחת. מחשבים וסמארטפונים מחוברים לאינטרנט כל הזמן, אבל יש כיום גם מקררים, תנורים ואפילו מגהצים שמשתמשים ברוחב פס. אבל מומחים מזהירים שבתוך שמונה שנים האינטרנט כבר יהיה מלא – ופשוט יקרוס. לדמיין את העולם ללא אינטרנט בכלל עשוי להיות סיוט עבור לא מעט מאתנו.

בכתבה בנושא ב"דיילי מייל" הבריטי מזהירים כי הביקוש לכבלים ולסיבים אופטיים הרבה יותר גבוה מההיצע בשנים האחרונות, ואחרי שמהירות האינטרנט זינקה פי 50 רק בעשור האחרון – בקרוב נאלץ להתמודד עם קריסה של הרשת המתפקעת.

אינטרנט (צילום: אימג'בנק / Thinkstock)
יותר מדי תוכן | צילום: אימג'בנק / Thinkstock

פרופ' אנדרו אליס מאוניברסיטת אסטון בבירמינגהאם מזהיר כי העומס על הרשת לא יאפשר לסיבים ולכבלים האופטיים להוביל עוד מידע – מה שידרוש הגבלת התנועה באינטרנט על ידי עלייה במחירי הגלישה – שבשנים האחרונות רק צנחו. בשבוע הבא יארגן אליס כנס בנושא בבריטניה.

אנחנו מגיעים לנקודה במעבדה שבה אנחנו לא מצליחים להכניס יותר מידע לסיב אופטי. הפרישה בשוק מפגרת בשש עד שמונה שנים לעומת מעבדות המחקר – ולכן בעוד שמונה שנים זה יהיה הסוף – לא נוכל להזרים עוד נתונים. הביקוש עולה כל הזמן. הוא עולה שוב ושוב ויותר ויותר קשה לשמור על הקצב", אמר אליס.

לדעתו, יש צורך בפתרונות רדיקליים מכיוון שהסיבים האופטיים הגיעו לקצה גבול קיבולת המידע שלהם והם לא יכולים להעביר יותר אור – התוצר שאליו מומר המידע. העלייה בחשבונות האינטרנט תיגרם בגלל שהפתרון הפשוט של חברות האינטרנט יהיה לפרוש עוד סיבים אופטיים: "אם פורשים קו שני, זה מכפיל את העלות", אמר אליס. לדבריו הדיון שצריך להתעורר בחברה הוא אם הציבור יהיה מוכן לשלם עוד, או "פשוט להפסיק עם הנטפליקסים".

פורסם במקור ב-Themarker

עוד ב-Themarker: