"שיהיה ברור - אתם עצורים רק כי יש בכם עוצמה ורוח חופשית, שמפחיד את המשטר שמנסה לשעבד באלימות. אני אוהב אהבה גדולה כל אחת ואחד מכם... היינו משפחה גדולה ומלוכדת ולמרות הניסיונות לפרק ולהיפרד, אנחנו כעדיין כאלה", כך כתב מייסד טלגראס עמוס סילבר, בכתב ידו, ל-27 הבכירים ברשת שנגדם הוגשו כתבי אישום. 

סילבר שוהה ב-50 הימים האחרונים בבית המעצר האוקראיני וממתין להחלטת בית המשפט בחודש הבא - האם לשחררו למעצר בית, ומאוחר יותר יוחלט האם להסגירו לישראל. במכתב השני שהוא כותב מהכלא, ושהגיע לידי NEXTER, סילבר תקף בחריפות את רשויות האכיפה בישראל, וחיזק את בכירי הרשת.

עמוס סילבר, טלגראס,
המכתב של עמוס סילבר לבכירי טלגראס

"זה נכון גם לאלו שבחרו מסיבותיהם להפסיק לקחת חלק בהפעלת טלגראס (או כאלה שהשתרבבו לשם בטעות או מתוך מניעי נקמה אישיים של א')", כתב סילבר וציין את שמו המלא של א' - הסוחר שהפיל את הרשת במסגרת עסקה עם המשטרה, ובה קיבל זהות חדשה וחצי מיליון שקל. המשטרה טוענת כי בידיה גם הודאות של שבעה בכירים בטלגראס, שיסייעו להפללת שאר הנאשמים בפרשה. 

 ל-NEXTER נודע כי בעקבות המעצרים וכתבי האישום, הופצו איומים כלפי א', שהיה חבר בכיר בארגון. הוא כונה בוגד, וחלק מאנשי הרשת כתבו אחד לשני "שהחשבון איתו עוד ייסגר". א' נמצא תחת שמירה כבדה של המשטרה.

"אתם גיבורי האומה"

"המעצרים שלכם הם אבן דרך בסיפור הלגליזציה הישראלית. ממש כך", כתב סילבר, "אולי כרגע נדמה לחלק שהמשטרה הצליחה, אבל בראייה היסטורית כולכם תיכנסו לרשימת גיבורי האומה ואלו שבזכותם המאבק הזה הואץ ורק לטובתנו. מספיק לראות את תגובות העם לכל פוסט של ארגון הפשע ושולחיו כמו הפרקליטות כדי להבין שהעם אתכם, איתנו".

"המשטרה הפסידה כאן למרות כל המיליונים ששפכה ולמרות האלימות המטורפת וחסרת התקדים שהפעילה כאן. אנחנו אנשי חסד, אינכם 'עבריינים' או אפילו קרוב לכך... אתם לא הראשונים בהיסטוריה שמשלמים מחיר של פעולות למען שחרור מעבדות לחירות ואתם לא הראשונים שהמשטר מנסה להציג כעבריינים בגלל פחדו מכם".

סילבר פנה גם למשפחות העצורים בפרשה וביקש לחזק את ידיהם כשהוא מכנה את ראיות המשטרה כשקרים. "תהיו גאים בהם ותחזקו אותם כי הם הטובים בסיפור הזה, המדינה וזרועותיה הם הפושעים האמיתיים והם אלו שצריכים לתת את הדין. וגם היום הזה יגיע. סבלנות", ציין סילבר, "כן יאבדו כל אויביך ישראל".

 

סילבר כבר הצליח להעביר מסרים לאנשיו ולציבור הישראלי. קצת אחרי שנעצר, הצליח לצלם סרטון בעזרת הסמארטפון שלו ולשלוח אותו לחבריו. "חבר'ה, נעצרתי, אני עכשיו בניידת עם האוקראיניים", הוא אמר בסרטון הקצר", משטרת ישראל פשטה עליי באמצע הלילה לחדר שלי, עכשיו אני בניידת. השוטרים יצאו לרגע לעשן, לא שמו לב שהטלפון אצלי בהישג יד. זהו, אני בסדר גמור".

כמה ימים לאחר מכן, העביר סילבר באמצעות עורכי דינו מכתב למשטרת ישראל. "ככל הנראה שאתם סבורים שבאמצעות מעצר שהתבצע באופן לא חוקי באוקראינה האנטישמית אתם יכולים לשבור את רוחי ואולי גם להרוס את נשמתי", כתב אז סילבר, "טעות מרה נפלה בידכם. אדגיש כי הרעיון של הטלגראס נועד לאפשר לכל מי שזקוק לקנאביס כתרופה או לצרכי פנאי, להשיג זאת מבלי להזדקק למפגשים עם עבריינים ותוך מתן הגנה מפני עקיצו או סחורה ירודה ללא אבא ואמא".

 

איומים, הלבנת הון והעסקת סוחרים קטינים

בשבוע שעבר הגישה הפרקליטות כתבי אישום נגד 27 מאנשי טלגראס לבית המשפט המחוזי מרכז. הם מואשמים בכך שעבדו בארגון פשיעה והיו מעורבים בעבירות של הלבנת הון, הדיחו קטינים לשימוש בסמים, סחרו בסמים מסוכנים, כמו הרואין וקוקאין, העלימו מס, שיבשו הליכי משפט ועוד.  לפי כתב האישום בכירי הטלגראס אפשרו ל-250 קטינים לעבוד כסוחרים. הפרקליטות דורשת מבית המשפט לעצור 22 מהנאשמים עד לתום ההליכים המשפטיים.

חלק מבכירי הטלגראס קיבלו משכורת שנע בין 5,500 ל-7,000 שקל בנוסף לבונוסים שמנים וסמים שקיבלו בחינם. לפי כתבי האישום, הארגון העסיק מתכנת בכיר אשר קיבל במשך כמה חודשים כ-65 אלף שקל ובונוס של 50 גרם קנביס מידי חודש על עבודתו. חלק מבכירי הטלגראס קיבלו את משכורתם באמצעות מטבעות וירטואליים כמו ביטקוין או בעשרות גרמים של קנביס.

אחד הבכירים בטלגראס מואשם שאיים על עובדת בטלגראס שהחליטה לעזוב: "אני אשרוף אותך, אשלח לך עבריינים אם לא תמחקי את החשבון שלך בטלגראס". בטלגראס הפעילו ערוץ מיוחד בשם: 'בלשים נגד האנושות', שמטרתו לחשוף פרטים של שוטרים סמויים שפעלו בכיסוי כדי לעקוב אחר פעילות הארגון.

"צעיר שרצה לשנות את פני החברה"

עורכי דינו של סילבר, ניר יסילוביץ' ודניאל פאר מסרו בתגובה: "הניסיון להציג את מרשנו כראש ארגון פשיעה הוא לא פחות ממגוחך, מדובר בצעיר שקיבץ סביבו עשרות אנשים בעלי רצון לשנות את פני החברה ולחסל פשוטו כמשמעו את סוחרי הרחוב ולאפשר לאנשים נורמטיביים הזדמנות לצרוך קנאביס באופן מבוקר.

ניר יסלוביץ
דניאל פאר

"מאמצי הפרקליטות והמשטרה אינם מותירים ברירה אלא להודות בכך שמדינת ישראל מעדיפה פושעי רחוב על פני אנשי טכנולוגיה".