כשגולשים ישראלים נאבקו לפני כ-3 שנים על עדכון ערך הוויקיפדיה של ספי ריבלין במותו, שבוע לפני שהרופאים קבעו אותו, הסביר לנו איציק אדרי, דובר ויקימדיה ישראל, שהאנציקלופדיה החופשית היא לא אתר חדשות ולא אמורה להיות מעודכנת יותר מכלי התקשורת. הוא חזר על כך בקיץ האחרון, כשמאבק דומה ניטש בערך על בנימין בן אליעזר. אלא שעתה נראה שלא רק שוויקיפדיה דווקא כן מעודכנת כמו אתר חדשות - היא אף יכולה לחזות את החדשות.

אמש (ג') הכריז נשיא ארה"ב דונלד טראמפ על המועמד שלו לבית המשפט העליון, במקום השופט אנטונין סקאליה, שעוד שבועיים תמלא שנה למותו. בימים ובשעות שקדמו להכרזה ניסתה התקשורת לנחש את מי ימנה הנשיא מבין שני המועמדים העיקריים, תומאס הארדימן או ניל גורסיק (ולא גורסץ', כפי שנכתב בחלק מאמצעי התקשורת).

אתר Vocativ, הנמצא בבעלות ישראלית, החליט לנסות ולבדוק האם יצליח לחזות את המינוי על בסיס שיטה שגילה העיתון וושינגטון פוסט ב-2008: העיתון שם לב כי בימים שלפני ההכרזה על בחירתה של מושלת אלסקה, שרה פיילין, למועמדות לסגנית הנשיא מטעם הרפובליקנים, שונה הערך שלה בוויקיפדיה כ-120 פעמים - פי 2 בערך מכמות השינויים בערך של מושל מינסוטה טים פולנטי, שפרשנים העריכו כי סיכוייו גבוהים להיבחר לרוץ עם מקיין לנשיאות.

בנוסף, בדיקת פעילות החשבונות שערכו את שני הערכים באותם ימים גילה כי זה של פיילין נערך על ידי אותם אנשים כמו הערך של המועמד לנשיאות עצמו - כלומר, מדובר ככל הנראה באנשי הקמפיין שלו - בעוד רוב השינויים בערך של פולנטי נעשו על ידי אנשים שלא התעניינו בערך של מקיין.

השיטה הזו כבר עבדה ל-Vocativ בעבר, לקראת מינוי טים קיין למועמד של הילארי לסגנות הנשיאות בשנה שעברה. לכן, החליטו באתר לבדוק את כמות העריכות של שני המועמדים בוויקיפדיה.

מה שהם גילו היה מעניין מאוד: הערך של גורסיק נערך בחמשת הימים האחרונים 134 פעמים, לעומת 36 עריכות בלבד במהלך אותם חמישה ימים לערך של הארדימן. עם זאת, בניגוד למקרים שתוארו קודם, שני הערכים זכו לעריכות דומות באופיין מבחינת המקור והמטרה: שני הערכים הוארכו מאוד, על ידי אותם משתמשים, שטרחו להעלים פרטים פחות רצויים על המועמדים ולהדגיש את הישגיהם במהלך הקריירות שלהם.

ההפרש בכמות העריכות הביא את Vocativ לחזות כי את המינוי יקבל גורסיק, ואכן, בערב כינס טראמפ מסיבת עיתונאים בה חשף כי בחר לתת את התפקיד (בכפוף לאישור הסנאט) לגורסיק. "מבחן ויקיפדיה עובד", עדכנו באתר.