שנת הלימודים האקדמית נפתחה, ועשרות אלפי סטודנטים חדשים החלו את השלב הבא של חייהם. חלקם בחרו במקצוע שיכין אותם לחיים האמיתיים ויאפשר להם עצמאות כלכלית, אחרים הלכו על מדעי הרוח (בהצלחה חבר'ה), אך גם אלה וגם אלה ודאי יקנאו בסטודנים של אוניברסיטת פנסילבניה בארה"ב, שיכולים להרוויח נקודות בקורס "בזבוז זמן באינטרנט".
גן עדן אקדמי לעצלנים
לפי תיאור הקורס, הסילבוס ידרוש מהסטודנטים "לבהות במסך במשך שלוש שעות" כשבזמן הזה הם גולשים בצ'טים, רשתות חברתיות ופורומים ברשת. ואם זה לא מספיק מפתה, בתיאור הקורס נכתב ש"גלישה ללא מטרה היא דרישת חובה".
על פניו, הקורס נשמע כמו חלומו הרטוב של הסטודנט העצלן, אבל רגע לפני שאתם רצים להוציא ויזה, כדאי שתהיו מוכנים לעבודה האקדמית שהקורס הזה בכל זאת דורש: הסטודנטים יידרשו לא רק לחוות את בזבוז הזמן ברשת בעצמם, אלא ידרשו לקרוא מאמרים וטקסטים של אנשים אחרים בהיסטוריה שהתמחו בבזבוז זמן כגון פילוסופים, סופרים, מלחינים ועוד. בנוסף, הם יצטרכו להפוך את התוצרים הדיגיטליים משעות הגלישה שלהם כגון סטטוסים, סמסים, ציוצים ושיחות בצ'טים לעבודה ספרותית של ממש.
עוד ב-NEXTER:
את הקורס יעביר גורו בבזבוז זמן באינטרנט, המשורר והפרופסור קנת' גולדסמית'. גולדסמית' ידוע בכך שלפני כשנה ניסה להוציא את כל באינטרנט לדפוס, מה שהופך אותו מומחה לא רק לבזבוז זמן, אלא גם לבזבוז נייר. המטרה הייתה למלא חלל ענק של כ- 500 מ"ר עם תקרות בגובה של 6 מטר, לצורך תערוכה שמטרתה לנסות להמחיש את כמות המידע שעובר ברשת. הנייר אגב, הועבר למחזור אחרי התערוכה.
"אני מותש מקראית מאמרים בניו יורק טיימס שגורמים לנו להרגיש רע על הזמן שאנחנו מעבירים ברשת", אומר גולדסמית' בראיון לאתר Motherboard, שהיה הראשון שגילה את הקורס. אני חושב שזה שטות מוחלטת לחשוב שהאינטנט הופך אותנו לטיפשים יותר, אני חושב שהאינטרנט הופך אותנו דווקא לחכמים יותר. יש איזו מוסרנות שיוצרת בושה ותחושות אשמה בעידן הדיגיטלי". את הנקודה הזו בדיוק התלמידים יתבקשו לבחון.
הקורס המשונה יפתח בסמסטר אביב הקרוב, והוא יוצע לסטודנטים המתמחים באנגלית או במסלול לכתיבה יצירתית.