בכל הזדמנות שיש, אנחנו מתלוננים שהיקף התוכן בנטפליקס זעיר לעומת מדינות אחרות, על אף שיש לא מעט דברים מצוינים שאפשר לצפות בהם. בגלל הסכמי הפצה וזכויות יוצרים, נטפליקס מציעה ספריה שונה של סדרות וסרטים בכל מדינה. אבל כמה כותרים באמת יש אצלנו, וכמה אנחנו משלמים על זה לעומת מדינות אחרות?

בנטפליקס עצמה לא תמצאו תשובות מדויקות לשאלות הללו, אבל חברה עצמאית בשם קומפריטק, שמבצעת בדיקות למוצרים טכנולוגיים טוענת שיש בידיה את התשובות והיא ניתחה נתונים מאתר עצמאי אחר שמקטלג את התוכן שעולה לנטפליקס.

לפי המסקנות שלהם, העסקה הכי משתלמת בנטפליקס מגיעה לא מארצות הברית שם נטפליקס נולדה וגדלה ושם נמצאת רוב תעשיית הטלוויזיה והקולנוע, אלא דווקא מיפן. הסיבה לכך היא שההגדרה למשתלם, על פי הבדיקה היא כמה משלמים מדי חודש לכל סרט או סדרה. ביפן יש 5,986 סדרות וסרטים שעליהם משלמים שווי של 4.46 לירות שטרלינג בחודש. זה יוצא 0.0007 ליש"ט לכל כותר, מדי חודש.

ארה"ב נמצאת במקום הרביעי מבחינת כמה השירות משתלם, לפי הפרמטר הזה, עם 5,746 כותרים (קצת פחות מיפן) בעלות ששווה ל-0.0011 ליש"ט לכל אחד מהם, כאשר מחלקים את התשלום החודשי. הנתון הזה משקף ממוצע וסדרי גודל בלבד - ולא מודד את איכות התוכן או את הרלוונטיות לקהל.

נדלג על כל המדינות היישר לישראל שמדורגת מאוד נמוך בפרמטר של משתלם. על פי נתוני האתרים, נכון ליום הבדיקה - בישראל יש 3,305 כותרים בלבד (966 תוכניות, 2,339 סרטים) בעלות של 29.90 שקלים - מה שיוצא 0.0019 ליש"ט לכל תוכנית או סרט. ביפן נטפליקס משתלם פי 2.7 מאשר בישראל.

מצד שני, המחיר בישראל על פי comparitech, נמוך יותר ממדינות כמו נורווגיה, שוודיה, ספרד, איטליה וגרמניה. כמו כן - בנורווגיה, פולין, איטליה, שוודיה וספרד פחות מתשלם מישראל והתוכן דל יותר. במדינות הללו משלמים בין 0.0023 ל-0.0025 ליש"ט לכל סדרה או סרט מדי חודש.

עוקפים את המגבלות

החברה שביצעה את הסקירה עוסקת לא מעט גם בבדיקת שירותי VPN והמלצה עליהם. אלה תוכנות שמאפשרות לעקוף את המגבלות שנטפליקס שמה על תוכן, כדי לצפות בו מכל מקום.

נטפליקס בעצמה נלחמת בשירותים הללו, וכשנציגיה היו בישראל לקראת השקת הממשק העברי, הם אמרו שהם תמיד משתדלים להוסיף תוכן, בהתאם לקהל. מצד שני, חלק מהתוכן שמשודר בנטפליקס בחו"ל נמכר קודם לספקי טלוויזיה כמו יס או הוט, ולכן לא זמין אצלה.