יש לכם יותר מדי אפליקציות. אנחנו ידעים שאתם חושבים שמה שיש לכם זה המינימום ההכרחי ושאתם מוחקים כל אפליקציה שאתם לא משתמשים בה כמו שהמלצנו איזה 200 פעם - ועדיין, יש לכם אפליקציות מיותרות. הנה כמה דברים שהמכשיר הנייד שלכם יכול לעשות בחיפוש משורת הכתובות של גוגל - בלי אפליקציות או תוצאות חיפוש.

1. תחזית

אחת היכולות המתקדמות המוכרות של גוגל היא היכולת להציג את התחזית בשאלה פשוטה, ולחסוך לנו את הצורך להיכנס לאתרי מזג אוויר. אפשר לחפש את תחזית מזג האוויר למיקום הנוכחי (המזוהה על ידי כתובת האינטרנט של המחשב או שירות המיקום בטלפון, אם ביצענו את החיפוש ממנו), או להוסיף לשאלה מיקום אחר.

2. מחשבון

עוד יכולת שוודאי כבר יצא לכם לחוות היא המחשבון. הקלידו "מחשבון" (או calculator) בשורת החיפוש - וגוגל תציג לכם מחשבון אינטראקטיבי עם כל הכפתורים ההכרחיים. כמו כן, ניתן להקליד בשורת הכתובות תרגיל מתמטי או משוואה וגוגל תציג את התוצאה או הגרף.

3. שעון עולמי

רוצים לדעת מתי נכנסת השנה החדשה באוסטרליה, באיזו שעה אתם צריכים לקום כדי לצפות במשחק NBA או סתם לחשב האם עכשיו מאוחר (או מוקדם) מדי להתקשר לחבר שגר ביבשת אחרת? כל מה שצריך הוא לשאול את גוגל what time is it in או what's the time in ולהוסיף את שם המקום (ארץ/עיר/חי/צומח/דומם/מחלה עם שם מצחיק).

4. ניווט

בואו נודה בזה: רובנו משתמשים באפליקציות הניווט בסמארטפון רק בשביל דיווחי התנועה העדכניים. אבל בשביל זה לא צריך להיכנס אליהן: הקלידו בשורת החיפוש לאן אתם רוצים להגיע (למשל: from here to Raul Wallenberg 12 Tel Aviv או from Canyon Ayalon to Yafo 138 Jerusalem) - והמסלולים השונים, כולל מסלולי נהיגה, תחבורה ציבורית והליכה, יופיעו לפניכם כולם. ניתן לצפות בהם בתוך גוגל כרשימת פניות או לעבור לממשק הניווט בזמן אמת באפליקציית המפות של גוגל. לצערנו, כרגע זה עובד רק בהקלדת הכתובות באנגלית.

5. מידע על טיסה

אדם אהוב נמצא על מטוס ואתם רוצים לדעת מתי הוא נוחת - כדי לדעת מתי להתקשר או מתי לצאת לדרך כדי לאסוף אותו משדה התעופה? במקום לחפש את לוח ההמראות והנחיתות באתרי רשות שדות התעופה של המדינות השונות או חברת התעופה איתה הוא טס, פשוט הכינו מראש את מספר הטיסה והקלידו אותו בגוגל. החברה תציג את כל המידע הרלוונטי לגבי הטיסה.

6. תרגום

איך אומרים "ברוכים הבאים לישראל" באיטלקית? ולמה מתכוונת הסבתא הרוסיה מהדירה ממול כשהיא קוראת לנו "פאנקי"? נכון, שירות התרגום של גוגל כבר מוכר - אבל בעצם, לא צריך בכלל להיכנס אליו. פשוט מקלידים בחיפוש "תרגום (מה שעולה לכם בראש) ל(שפה שעולה לכם בראש)" - ו-s'il vous plaît! התרגום יוצג ממש מתחת לשורת החיפוש.

7. המרות

אם אתם רוצים לחשב את מחירו של מוצר בחו"ל לעומת המחיר בארץ - הקלידו את המחיר ואחריו את סמל המטבע (למשל USD לדולר אמריקאי, אם כי במטבעות מרכזיים כמו דולר ואירו אפשר אפילו להסתפק בשם) ולאחר מכן in NIS ("בשקלים", בתרגום בורסאית-עברית) ותוכלו להתעצבן מהפער בין מה שהמוצר אמור לעלות כאן לבין מחירו בפועל. גם זה עובד רק באנגלית.

גם המרת מידות יודע גוגל לבצע וגם כאן עדיין אין תמיכה בעברית, אך לא נראה לנו מסובך במיוחד לבקש מגוגל להמיר את 200 המטרים שרצנו אחרי אוטובוס לאינצ'ים, כדי לגרום לזה להיראות כאילו רצנו ממש רחוק.

8. שירים

יכולת ותיקה שדווקא הפכה לאחרונה פחות טובה היא חיפוש מוזיקה. ניתן להקליד שם של אמן אחרי המילים "שירים של" ולקבל ממשק תוצאות ייעודי המציג קליפים מוזיקליים. בעבר ניתן היה להקשיב לשירים מתוך עמוד התוצאות ולעבור ביניהם בקליק, אך לאחרונה החליטה גוגל שלחיצה על כפתור הנגינה של קליפ תפתח לשונית חדשה עם עמוד היוטיוב של הסרטון. מעבר לסרטו אחר מתוצאות החיפוש ידרוש סגירה של לשונית הווידאו, בחירה בשיר אחר ולחיצה על כפתור הנגינה.

9. טווח מספרים

רוצים לחפש מוצרים בטווח מחיר מסוים או אירועים שקרו בטווח תאריכים? אין בעיה - הזינו בשורת החיפוש שני ערכים מספריים עם שתי נקודות ביניהם - וגוגל תחפש את כל הטווח. למשל: חיפוש אייפון 3..5 תציג גם תוצאות לאייפון 4 (וכמובן שגם 3Gs, 4s ו-5s) למרות שהמספר לא מופיע במפורש בשאלה החיפוש, וחיפוש "סמארטפון 1000..2000 שקל" יציג גם מכשירים שמחירם - למשל - 1,599 שקל.

10. ספורט

בכמה ניצחה מכבי חיפה את הפועל באר שבע, מתי המשחק הבא של מכבי תל אביב ובאיזה מקום היא היתה אם לא בין שלושת הראשונים? על כל השאלות האלה יענה גוגל אם תשמרו על ניסוח מינימלי ("מכבי יפו", "מכבי תל אביב המשחק הבא", "טבלה הפועל באר שבע".

11. ערך תזונתי של מזון

כמו שאנחנו כבר יודעים, גוגל רוצה להיכנס לנו לצלחת. עד שתוכל לעשות את זה בתמונות, אנחנו נצטרך לשאול אותה במפורש כמה קלוריות יש במה שאנחנו עומדים לזלול. גם זה עובד בעיקר באנגלית, אם כי מוצרים גנריים במיוחד (לא, שווארמה לא נכלל עדיין) מובנים לגוגל גם בעברית.

12. פלס

זו אחת התכונות הכי חדשות בחיפוש של גוגל, שהתגלתה רק לפני כשבוע על ידי משתמש Reddit. רוצים לדעת אם המדף או השולחן ישרים? הקלידו bubble level או spirit level וגוגל יהפוך לפלס עם בועת מים וירטואלית שתעזור לכם לוודא שאתם מתקינים את המשטחים שלכם... נו - שטוחים. לצערנו, התכונה הזו נעולה כרגע למנוע החיפוש באנגלית - כלומר: לא רק שהיא מגיבה רק למלים באנגלית ולא למילה "פלס", אלא שמנוע החיפוש צריך להיות בממשק אנגלי כדי שהפלס האינטראקטיבי יוצג.

13. קוביה

גם זה, משום מה, נעול למי שמשתמש בממשק האנגלי של גוגל ומגיב רק למלים באנגלית. אבל אם אתם רוצים לשחק משחק שדורש קובייה ואין לכם כוח לסחוב אחת אתכם - הקלידו roll a dice - וגוגל תציג לכם קוביה וירטואלית שתוציא מספר אקראי בין 1 ל-6. כרגע לא ניתן לזרוק כמה קוביות בו-זמנית - תנחומינו לכל שחקני השש-בש.

* הכתבה פורסמה במקור ב-11 ביוני 2015 ועודכנה ב-29 בדצמבר 2015.