"בגיל 15.5 חוויתי סוג של שיימינג. אני עם עודף משקל ולצערי ילדים עודף משקל - פוגעים בהם ויורדים עליהם. פתחו לי גם פרופיל בפייסבוק וכתבו בו כל מיני דברים לא יפים", כך מספר עמית סבן בן ה-18. אם זה קורה מה עושים, הוא תהה והבין שבמערכת החינוך לא עוזרים לנערים במצבו. סבן אומר שלא מדברים מספיק על נושא הבריונות ברשת.
"אם אין גורם שאפשר לפנות אליו, אני אהיה הכתובת לנערים. לקחתי את מה שקרה לי והפכתי את זה לחוזקה. החלטתי לעזור לנערים אחרים".
סבן הקים ארגון בשם נוער למען נוער שאליו אפשר לפנות באמצעות עמוד הפייסבוק או האתר במשך 24 שעות. "פירסמתי את הארגון ושיווקתי אותו והיום יש לנו 4 בני נוער מתנדבים. אפשר לפנות אלינו בצורה אנונימית לחלוטין".
מה עושים עם המטרידים ברשת?
|לא צריך שבני נוער ישתקו. צריך לפנות. אולי צריך להגיש תלונה במשטרה או לפנות להורים של בני הנוער הפוגעים. אני גם משתף פעולה עם עמותת הכפתור האדום, שעושים עבודה נפלאה, שמסירה תוכן לא הולם מהרשת".
סבן גם מתנדב בארגונים אחרים ומספר שהוא חלק מסטארטאפ שמפתח דיסקית עם GPS למינעת חטיפה של חיילים ואזרחים. "ראיתי את המקרים של שלושת נערי הישיבות ושל חיילים. זה עצוב שב-2017 חייל להיחטף וצריך לשים לזה סוף. אם לוחצים על הדיסקית היא משדרת את המיקום. ניסיתי לפנות לצבא אבל נאמר לי שאין לזה תקציב".