כשמשתפים את העולם במחשבות בזמן אמת, שנכתבות לרוב ממקלדת הסמארטפון הזערורית, לא פלא שפעמים רבות נופלות בטקסטים הלא-מחושבים-היטב שגיאות כתיב. מה עושים כששגיאה כזו נופלת בטוויטר - הרשת החברתית שהכל קורה בה בזמן אמת?
לפי אתר החדשות The Desk, בקרוב תאפשר החברה למשתמשיה לערוך ציוצים שנשלחו במטרה לתקן טעויות שנפלו בהם. כראוי לשירות שמבוסס על תוכן בזמן אמת, עריכות ציוצים שכאלו יתעדכנו על ה"פיד" של העוקבים מייד לאחר ביצוע העריכה - זאת בניגוד לפייסבוק, שמאפשרת למשתמשים לערוך סטטוסים מזה מספר חודשים אך אינה מעדכנת אותם אצל הצופים אלא לאחר ביצוע ריענון לדף. עם זאת, בניגוד ליכולת העריכה של פייסבוק, התכונה של טוויטר לא מציגה לגולשים האם ומתי נערך הציוץ ואינה מאפשרת צפייה בגרסתו הקודמת.
עוד NEXTER כל הזמן בעמוד הפייסבוק
לפי שלושת עובדי החברה שדיברו עם האתר, טוויטר עובדת על יכולת העריכה כבר חודשים ארוכים ובעדיפות גבוהה.עם זאת, היא עדיין לא מצאה את התשובות לכל הבעיות שעלו בפניה. כך, למשל, דיווחו השלושה כי כדי למנוע ניצול לרעה של ציוצים שזכו להפצה רחבה בעזרת "ריטוויטים", תוגבל יכולת העריכה בזמן ובכמות השינויים בטקסט, אך החברה טרם הגיעה להחלטה כמה זמן יש להקציב לשולחי ציוצים לתקן אותם או כמה אותיות או מילים בציוץ מותר לשנות מבלי שהדבר ייחשב לשינוי הציוץ כולו. מה שכן הוחלט כבר הוא שכל ציוץ יוכל להיערך פעם אחת ולא יותר.
לפי המקורות, יכולות העריכה נמצאות בפיתוח שצפוי להסתיים תוך מספר שבועות. לכשיסתיים הפיתוח, צפויה טוויטר להציע את היכולת תחילה ל"שותפים" כגון גופי חדשות ואישי ציבור.