את הרעיון לקהילת הצרכנות "רעות תקני לי", יזמה רעות לונברג לפני שנתיים "לקחתי חופש לידה ארוכה, גיליתי שזה לא מה שרואים באינסטגרם - זה היה קשה. הייתי מבולבלת והתפטרתי גם מהעבודה אז לא היה לי לאן לחזור. בבתי קפה הייתי מספרת לחברות שאני רוצה להתעסק בשופינג", סיפרה לונברג בכנס הדיגיטל של TheMarker. "התגובות היו דממה. אני מניחה שהם חשבו 'היא חמודה', 'היא מתבלבלת', אולי 'היא הורמונלית', הרי שופינג זה לבזבז ולא עסק. למזלי בעלי תומר לקח את החלום שלי יותר ברצינות. ויחד ניסינו להבין מה זה אומר להתעסק בשופינג וצללנו לעניין הקהילות העסקיות".

כיום רעות תקני לי היא עבודה במשרה מלאה ומקור הפרנסה של בני הזוג. בקבוצת הפייסבוק שלה יש 93 אלף חברים עם שיעור מעורבות גבוה מאד של מעל 90%. לקהילה יש גם נוכחות בערוץ טלגרם, חשבון אינסטגרם, ערוץ יוטיוב בבנייה, ולאחרונה הושקה אפליקציה עם אינדקס של מוצרים מומלצים; לצד ערוצי המדיה החברתית לונברג מנהלת בלוג עם מדריכים על רכישות ברשת, מעקב אחרי חבילות ומיסוי בקניות באינטרנט.

קניות (צילום:  kitzcorner, shutterstock)
צילום: kitzcorner, shutterstock

לונברג מעלה לערוצי המדיה שלה מבצעים מוגבלים בזמן שהיא השיגה באמצעות שותפויות עם אתרים מבוקשים כמו iHerb (תוספי תזונה), הלאווין קוסטיומס (תחפושות), קסטרו ודלתא. לצד איש קשר המסייע לקונים ("מה שמפחיד אנשים שרשת זה שלא עונים להם, שאין מישהו באתר"). לצד זאת, היא מפרסמת גם הטבות מעסקים קטנים, ונענית לבקשות. "עשינו שותפות עם עסק בשם 'התבלינים של איילת' ולא היינו ערוכים לביקוש, הם קיבלו 700 הזמנות בסופשבוע, היה טירוף סביב ממרח ארטישוק", היא מספרת. 70% מהפעילות של הקהילה מבוססת על שיתופי פעולה עם עסקים ישראליים.

פורסם ב-TheMarker

עוד ב-TheMarker

הרחפן הרצחני: כל הדרכים שבהן בינה מלאכותית יכולה להרוג אותנו

הסוד: מה מסתתר מאחורי טיק טוק - האפליקציה שמשגעת את העולם?

המודל העסקי של "רעות תקני לי" מבוסס על שיתופי פעולה עם אתרים בחול במודל "affiliate" של קבלת עמלה מרכישות המבוצעות דרך הקבוצה; שיתופי פעולה מסחריים עם חברות בישראל, והרצאות וסדנאות בתחום הצרכנות הנבונה ובניית קהילות.

"בעבר אנשים היו קונים באינטרנט כיסוי לטלפון, כבל, דברים קטנים - היו מרגישים שיש על מי לסמוך, ושמכירים טוב יותר את עולם הדיגיטל. קנו אצלי מעל 1,300 סטים של צלחות קורנינג ב-10 ימים", אומרת לונברג. "ישראלים קונים הכל, אנחנו אוהבים לקנות. אנחנו בעיקר קונים נעלי ספורט, יותר מידי מוצרים לילדים שלנו, מוצרי חשמל וביגוד. אבל המוצר הכי נמכר ב'רעות תקני לי' עד היום הוא ויברטור בשם Satisfyer Pro 2 ב-190 שקל עם משלוח עד הבית".

"אנשים פונים ומבקשים ממני למצוא להם דברים - פקק לאמבטיה למשל. הרעיון למכור ויברטור, הגיע לאחר פניה פרטית מחברת הקהילה שביקשה ממני למצוא את המוצר בזול, כי בארץ הוא מאד יקר. וזה היה נראה לי גם מאד הגיוני לקנות מוצר כזה באינטרנט כי פחות נעים בחנות", היא מסבירה.

"כשאיתרתי את המוצר בזול בגרמניה העליתי לקבוצה תמונה של המוצר עם הכיתוב 'אנונימית ביקשה וגם קיבלה', והתחיל שיח מאד מעניין כי בתגובות שאלו 'מה זה?' 'זה מוצר לגילוח?' 'זה פילינג?' ומלא הודעות מבוישות, ואני ותומר רואים מאחורי הקלעים שקונים 200 ויברטורים. אחרי כמה שעות המוכר סגר את הרכישות מהארץ, אולי זה היה נראה לו חשוד. אחרי חודשיים מצאנו את המוצר בספרד ונרכשו מעל 1,000 ויברטורים בסיבוב הזה, ושוב אותו סיפור - המוכר סגר את המשלוחים לארץ, ועברנו לארה"ב. אגב, גם אחרי כל הרצאה שלי אני רואה עוד קניות של ויברטור".

כנס הדיגיטל של TheMarker בשיתוף בנק לאומי, פרטנר ורשות החדשנות ובחסות קומרה קפיטל.