עונת החגים הבינלאומית עשויה להיות מתסכלת עבור רבים מאיתנו. כאילו לא מספיק התלוננו על הפרשי המחירים על כל מוצר אפשרי בין ישראל למדינות אירופה וארה"ב, בעונה זו יורדים המחירים בניכר עוד יותר, מה שגורם לחלקנו לשקול רכישת כרטיסי טיסה רק כדי לקנות כמה דברים ולחזור עם עודף.

עשרת המבצעים הכי שווים של יום שישי השחור

היום הבולט ביותר בתחום זה הוא "יום שישי השחור" – מעין חג שופינג הנחגג בארה"ב ביום שישי שאחרי חג ההודיה, ובו מרבית החנויות (הפיזיות והווירטואליות) מציעות מחירים כה נמוכים שזה גובל בטירוף.

לייק לפייסבוק של NEXTER ולא תפספסו אף סיפור

כיום, גם בישראל ניתן ליהנות ממבצעי חג הקניות האמריקאי (שאגב, מקור שמו הוא רישומי הדיו השחור בפנקסי הנהלת חשבונות של חנויות, המציינים הכנסות, בניגוד לדיו האדום המסמל הוצאות) במגוון דרכים.

רגע לפני, צפו במקבץ סרטונים של אנשים רומסים אחד את השני במכירות של בלאק פריידיי: 

 

חנויות ישראליות שמציינות את יום שישי השחור

האפשרות הפשוטה ביותר היא למצוא חנות מקומית שחוגגת מסיבה זו או אחרת עם האמריקאים. בשנים האחרונות, בעקבות הפחד לאבד קונים שיזמינו מוצרים מוזלים מחו"ל, החלו חנויות רבות והולכות בישראל להציע מבצעים מיוחדים לרגל "יום שישי השחור".

החנות שעושה זאת באופן הבולט ביותר היא באג מולטיסיסטם, המציעה זו השנה החמישית מחירי מבצע מיוחדים במהלך כל השבוע – החל מיום שישי שעבר ועד מוצאי השבת הקרובה, כאשר כל לילה ב-22:00 מוצגים דרך עמוד הפייסבוק של החברה מבצעים נוספים התקפים ללילה זה בלבד. עם זאת, המבצעים שמציעה באג, הכוללים הנחות שנראות טוב על הנייר, בסך הכל מביאים אותה לתחרות בריאה מול השוק החופשי של הייבוא המקביל בישראל. בנוסף, ההנחות הגדולות ביותר מוצעות על מוצרים נלווים כגון אזניות ורמקולים בעוד מחשבים נמכרים בהנחות מינוריות ("ללא מע"מ", כלומר 17%) וחלק מההנחות תקפות רק לגבי המוצר השני שנקנה באותה קטגוריה.

בלאק פריידיי (צילום: John Moore, GettyImages IL)
קדימה שופינג | צילום: John Moore, GettyImages IL

חנות אחרת שמשתתפת השנה בחגיגה היא KSP, המציעה גם היא הנחות דומות, שלאור המחירים הזולים מעט יותר שהיא מציגה ביומיום מציבות אותה בעמדה תחרותית למדי מול רוב האפשרויות האחרות.

גם רשת חנויות בסט מובייל מבטיחה מחירים מוזלים לסמארטפונים הנמכרים אצלה לרגל החגיגה.

אתר מקומי שמרכז שלל מבצעים הוא וואלה שופס, שמאות מהמוצרים בו מוצעים בהנחות "יום שישי השחור", ביניהם טלוויזיות, מחשבים, טאבלטים, סמארטפונים ואביזרים היקפיים. מעניין לציין שלמרות שהאתר מוכר מוצרים גם בקטגוריות לא טכנולוגיות, לא מצאנו מוצרים שכאלו תחת מבצעי Black Friday.

בפסטיבל עיר העודפים, המתקיים בימים אלה בגני התערוכה בתל אביב לכבוד חנוכה ויום שישי השחור, מוצרים מגוון מוצרים של כ-300 חברות במחירים תחרותיים. היריד התחיל היום ויימשך חמישה ימים.

חנויות אחרות וקטנות יותר עשויות גם הן להציע הנחות, כך שלפני כל רכישה בעונה זו כדאי לחפש ביתר דקדקנות השוואת מחירים עכשווית של כל המבצעים הזמינים, שכן המחירים הרגילים המופיעים באתר השוואת המחירים "זאפ" עשויים להיות לא רלוונטיים לאור המבצעים.

מזמינים מאתרים בחו"ל

אפשרות שבעבר נחשבה מורכבת מאוד, אך כיום קלה כמעט כמו הזמנת מוצר מחנות מקומית, היא הזמנה מארה"ב. אם פעם הדבר דרש למצוא תושב ארה"ב שיסכים להביא את המוצרים המבוקשים לארץ בביקור המולדת הבא, היום קיימים המוני שירותים שחוסכים את הצורך הזה, אם כי מוסיפים למחירי המוצרים מחירי שילוח בינלאומיים.

כך, לדוגמא, אתר Buy2USA (גילוי נאות: זוהי חברת בת של mako), מציע לנרשמים כתובת מקומית בארה"ב, אליה הם יכולים להזמין מוצרים במשלוח מקומי, שפעמים רבות אינו עולה דבר. לאחר הגעת החבילה למרכז מעבירה אותה החברה לארץ במשלוח אווירי או ימי, בהתאם לבחירת הלקוח ובתוספת אפשרות לארוז את המוצרים מחדש כדי להוריד את מחיר המשלוח ו/או המכס. האתר כולל אפילו מחשבון מסים, המאפשר לדעת עוד לפני ההזמנה מחיר כמעט מדויק של המוצרים כולל עלויות המכס ומסים אחרים בהם מחויבים מוצרים המובאים לישראל.

קניות (צילום: Tasos Katopodis, GettyImages IL)
פספסתם את יום שישי השחור? חכו ליום שני המקוון | צילום: Tasos Katopodis, GettyImages IL

אתר אחר שמאפשר ליהנות מהמכירות האמריקאיות הוא מסטופ, המספק שירות דומה לזה של ביי2. שירות ייחודי שהוא מציע, מעבר לכתובת מקומית בארה"ב או בריטניה, קבלת חבילות והעברתן עד בית הלקוח בישראל, הוא "קונים בשבילך", המאפשר ללקוחות שאינם מחזיקים בכרטיסי אשראי בינלאומיים או אמצעי תשלום אחרים המקובלים בחנות המבוקשת בחו"ל, להזמין מוצר באמצעות כרטיס האשראי הישראלי. החברה תבצע את ההזמנה בפועל במדינת היעד ותגבה מחשבון הגולש בארץ את המחיר בשקלים.

חברת TNT הבינלאומית, לעומת שתי מקבילותיה הישראליות, אינה עוסקת ברכש, אלא רק בשילוח. היא מספקת ללקוחות כתובות בארה"ב או באירופה אליהן ניתן להזמין מוצרים במחירים מקומיים, בהנחה שברשותכם אמצעי תשלום קביל לאותה מדינה וחנות, ומעבירה אותן לכתובתכם האמתית. החברה מבטיחה שבזכות האמצעים העומדים לרשותה המשלוחים שלה מהירים יותר מהמתחרים.

_OBJ

BuyAmerica הוא שירות נוסף בתחום, המתמקד אך ורק באתר הקניות הגדול בעולם, אמזון. לאחר הכניסה הוא מעביר אתכם לאמזון ומסיף סרגל צד מיוחד המאפשר לכם להוסיף מוצרים, לבדוק את מחירם לאחר המרה לשקלים, מסים ומשלוח ולהחליט האם אתם רוצים לרכוש אותם במחירים אלה. לאחר הקנייה השירות עובד באופן זהה למתחרים, מקבל את החבילה בארה"ב ומעביר אותה לישראל תמורת דמי משלוח.

בעזרת השירותים הללו ניתן ליהנות ממגוון המבצעים שמציעה אמזון לכבוד חג הקניות האמריקאי, הכוללים הנחות של כ-20% על טאבלטים ומחשבים ביתיים, כ-30% על טלוויזיות ומחשבים ניידים, כ-40% על משחקים, כ-50% על אביזרים נלווים ועוד. אתרים אמריקאים נוספים המציעים מבצעים ששווה לבדוק כוללים את רשת המרכולים וולמארט, המציעה עשרות אחוזי הנחה על מוצרים מכל סוג אפשרי, רשת השיווק טארגט ואפילו מייסי'ז וסירס, המציעות שילוח לישראל.

כמובן שחוץ מבעת שימוש בשירות הייחודי למסטופ, יש להצטייד באמצעי תשלום קבילים כגון כרטיסי אשראי בינלאומיים (ויזה, מאסטרכארד, אמריקן אקספרס, דיינרס וכו') או חשבון PayPal טעון. יתרון מיוחד שמציע הסניף הישראלי של פייפאל לקונים המקומיים הוא הנחה של 10 דולר על רכישה מעל 100 דולר במגוון אתרים. את ההנחה ניתן להשיג דרך ביי2, מסטופ ועוד.

לבקש מחברים או בני משפחה שגרים בחו"ל

כמובן שגם השיטות הישנות והטובות עדיין אפשריות – אם יש לכם חברים או משפחה בארה"ב בימים אלה, יש סיכוי לא רע בכלל שתוכלו ליהנות מהמחירים הבלתי שפויים של הדבר האמתי בלי לשלם על כך מסים ומשלוח. עם זאת, חשוב לזכור ששימוש בשיטת הקנייה והיבוא האישי עלול לא רק לגרום לסכסוכים בעקבות עומס יתר על מזוודות, אלא גם לא תמיד חוקי ועשוי לגרור קנסות על הברחה. לכן, מומלץ להשתמש בהן רק למוצרים שממילא אינם מחויבים במכס, כמו מוצרים קטנים שמחירם פחות מ-75 דולר.

 

פספסתם? חכו ל-Cyber Monday

ואם לא הצלחתם להחליט מה להזמין ופספסתם את מבצעי יום שישי – אל דאגה. העונה רק התחילה, וכבר ביום שני הקרוב מתקיים יום מבצעים נוסף בחו"ל – Cyber Monday, שהומצא כתשובה אינטרנטית לבלאק פריידיי ומתמקד במבצעים בהזמנות אינטרנטיות בלבד. אחיו יגיעו מכירות חג המולד, ואחריהן מכירות סוף השנה, ואחריהן – אולי – תוכלו לנוח מעונת ציד ההנחות.

>> צפו באנשים רומסים אחד את השני בגלל טלפונים

>> צפו: המונים רומסים אחד את השני בחנויות וול מארט