אינטל השיקה היום בברלין את מעבדי הדור השישי בסדרת Core i שלה, המכונים סקיילייק ופותחו בישראל. לפי הודעת החברה, "מעבדי הדור השישי מספקים יותר מפי שניים ביצועים, מאריכים את חיי הסוללה פי שלושה ומציעים גרפיקה טובה יותר פי 30 למשחקים ווידיאו בהשוואה למחשב בן 5 שנים בממוצע. בנוסף, המחשבים החדשים עם מעבדי הדור השישי של אינטל יהיו דקים וקלים במחצית בהשוואה למחשבים הקיימים, יתעוררו מהר יותר וחיי הסוללה שלהם יספיקו ליום שלם".

התאומות של אינטל (צילום: אהוד קינן, ברלין, NEXTER)
המצלמה של אינטל הצליחה להבדיל ביניהן. התאומות על הבמה | צילום: אהוד קינן, ברלין, NEXTER

אינטל הדגימה באירוע מוצרים שמבוססים על המעבדים הללו וטכנולוגיות שאמורות לפתור אותנו מהצורך בכבלים, ובזכירת סיסמאות.

טכנולוגיית TrueKey אמורה לאפשר לנו להיכנס למחשב באמצעות זיהוי הפנים שלנו. כדי להדגים כמה זה מאובטח, העלתה אינטל לבמה תאומות זהות בלבוש זהה, שרק אחת מהן הצליחה להכנס למחשב שהיה מונח על השולחן.

קירק סקאוגן, סגן נשיא אינטל, גלגל לבמה כדור עצום של כבלי מחשב ואמר כי העתיד שלנו יהיה ללא כבלים. על הבמה ניצבו שני מסכים באיכות אולטרה-HD, מקדלת ועכבר. סקאוגן התקרב עם הטאבלט שלו, שמיד התחבר לשני המסכים. כשהניח את הטאבלט על השולחן, הוא גם התחיל להיטען מהמטען האלחוטי שבנוי לתוך העץ. על המטען הזה אפשר להניח עוד מכשירים ולהטעין אותם בו-זמנית. כשקם והתרחק, הטאבלט התנתק מהמסכים.

הרבה מההדגמות הללו נראו דומות ואפילו זהות להדגמות שערכה החברה ב-IFA בשנה שעברה - כמו החיבור האלחוטי למסך וההטענה מהשולחן. לשאלת NEXTER מדוע הוצגו דברים זהים ומתי המוצרים יהפכו לנגישים, אמר סקאוגן, כי נעשה שיפור רב בזמני החיבור, בכמות ההשהיה, במחירים של מתאמים אלחוטיים (מ-80 ל-40 דולר) ותמיכה טובה יותר ביותר ממסך אחד באיכות אולטרה-HD בחיבור אלחוטי. "הדברים אולי נראים דומים", אמר סקואגן, "אבל צריך להשתמש במוצרים בשביל להבין את ההבדל הניכר בחוויה".

כדור החוטים שהעלתה אינטל לבמה כדי להראות מה היא תחסוף מאיתנו. צילום: אהוד קינן, ברלין

טכנולוגיות נוספות שזכינו לטעימה מהן במסיבת העיתונאים כללו את סמארטפון הטנגו, שמפותח בשיתוף עם גוגל וכולל מצלמות תלת-ממד. הסמארטפון כבר הוצג בעבר, והשנה הודגמה איתו מציאות מועשרת. במילים פשוטות יותר, המדגים על הבמה הצמיד אותו לרובה, ושיחק במשחק מחשב בסביבה האמיתית עם אויבים וירטואלים.

עוד הוצג רחפן שמשלב בתוכו מעבד של אינטל ואת מצלמת התלת-ממד "ריל-סנס", בה הוא נעזר בשביל לחמוק ממכשולים ולהימנע מפגיעה בבני אדם. הרחפן נמצא בניסוי בבתי מלון ומשרת את האורחים.

גילוי נאות: הכותב הוא אורח חברת לנובו בתערוכה