מה אומר האימוג'י של שתי כפות הידיים הצמודות? מה ההבדל בין אימוג'י הזוגות שמציגים רק פנים ולב ביניהם לאלה שמציגים אותם יד ביד? והאם להשתמש הרבה באימוג'י זה טוב או רע?
תשובות חלקיות לשאלות האלה, שעלו בנו בעקבות ההכרזה על עוד גל של אימוג'י שיגיעו בשנה הבאה, ניסינו לברר בתוכנית של פאולה וליאון רוזנברג, בעזרתו של ד"ר אריק חשין מהחוג לשירותי אנוש באוניברסיטת חיפה. חשין חקר את עניין האימוג'י יחד עם ד"ר אילה גליקסון מאוניברסיטת בן גוריון ופרופסור חרבן ון-קְלֶף מאוניברסיטת אמסטרדם, ומצא ששימוש באימוג'י עלול לפגוע במעמדכם בעבודה.
בניסוי שערכו שלושת החוקרים, התבקשו עובדים טריים לכתוב מיילים עם או בלי אימוג'י, וכשנשאלו עמיתיהם איזה רושם ראשוני יצרו אצלם המיילים של העובדים החדשים התגלה ששימוש באימוג'י מחייך - המקבילה לחיוך אמיתי שלפי המחקר גורם לרושם חם וידידותי - גרם דווקא לרושם שלילי, של אדם בעל כישורי תקשורת לקויים.
ניסויים נוספים שערך חשין העלו שאפילו בתוך חוג חברתי מצומצם, יכולים אימוג'י להיתפש בצורה שונה מאוד. חשין טוען גם שמגוון האימוג'י שאנשים משתמשים בהם הוא עצום - כלומר, רשימת האימוג'י הפופולאריים ביותר אצל כל אדם יכולה להיות שונה מאוד מאצל כל אדם אחר, ואין אימוג'י מסוים שכולם משתמשים או לא משתמשים בו.
אז מה האימוג'י נותנים לנו? אפשר להסתכל עליהם כתוספת לשפה הכתובה שעוזרת להוסיף למילים הכתובות תחליף לאינטנציה או שפת גוף. לחלופין, אפשר לראות בהם שפה נפרדת - ואז ברור גם למה נוספות לה כל הזמן "מילים" חדשות, בדיוק כמו שלשפות אמיתיות נוספות כל הזמן מילים וביטויים. כך, יחד עם תרבות הפוליטיקלי-קורקט, הגיעו אימוג'י אנושיים בצבעי עור שונים ואימוג'י נשים במקצועות שונים. באותו אופן סביר שיתווספו בעתיד אימוג'י שמייצגים תופעות חברתיות אחרות.