חמישה מיליון שיחות אלימות וגזעניות עלו ברשת בשנה האחרונה. זה כולל הסתה וקריאות לאונס ולרצח, מאז ט' באב תשע"ו ועד ט' באב תשע"ז. מדובר בעליה של מיליון שיחות אלימות לעומת השנה הקודמת. כך חושפת ענת רוזיליו, מנהלת פרויקט דו"ח השנאה של קרן ברל כצנלסון.

הנושאים שמעוררים את השיח האלים ביותר הם ערבים, שמאלנים, להט"ב, חרדים ונשים. "אלה נושאים שאפשר לראות גם חברי כנסת מתבטאים בהם בצורה פוגענית", אומרת רוזיליו. לדבריה יש קשר ישיר בין האופן שבו נבחרי ציבור מתבטאים לבין השיח ברשת. כך, למשל, היא מסבירה שחברי כנסת לא יתבטאו בצורה גזענית כלפי יוצאי אתיופיה, וגם ברשת לא רואים שיחות גלויות גזעניות נגד הקהילה.

"אנחנו רואים מאות אלפי קריאות לאלימות, מספיק אדם אחד שיקח את זה ברצינות ויעשה מעשה", אומרת קרול נוריאל, חוקרת בליגה נגד השמצה. "אנחנו כחברה צריכים להגדיר לעצמנו מה הם גבולות חופש הביטוי הבריא".

"נעשה מחקר על אוהדי כדורגל, אחרי שטענו שאם הם יקללו במגרשים, האלימות תצא שם ולא במקומות אחרים", אומרת רוזיליו, "זה לא נכון. אם פעם הגבול היה לקרוא למישהי זונה, היום הגבול הוא לתאר מה לעשות לה, ומחר הגבול יהיה לתרגם את זה לרחוב".