פייסבוק יצרה לעצמה אוייבות חדשות: קבוצה של מלכות דראג קוראות לפייסבוק לאפשר להן להשתמש בשם הבמה שלהן ברשת החברתית. לטענתן, פייסבוק כופה עליהן לעבור להשתמש בשמן האמיתי, ואם אינן עושות כך - החשבון שלהן מוקפא. הקבוצה אף החתימה כ-12 אלף גולשות וגולשים על עצומה שתומכת במאבקן, וחשוב מכך: הצליחה לדחוף את הנושא לכמה מהאתרים הגדולים בעולם.
הגארדיאן למשל, פתח את הידיעה עם סטטוס שפרסמה סיסטר רומא, מי שהחלה את המחאה, בו כתבה שהמדיניות החדשה היא לא הוגנת, פוגענית, מפלה ומהווה חדירה לפרטיות. באותו פוסט היא מביאה את אחת התגובות שקיבלה בעקבות מדיניות השם המקורי: "השם שאיתו נולדתי הוא שמו של קורבן, ילד קטן ובודד ששנא את עצמו".
באינדפנדנט מספרים שכוכבת הדארג משתמשת בשם הבמה שלה בפייסבוק מאז 2008, אך לאחרונה נאלצה לחזור לשמה המקורי - מייקל וויליאמס - לאחר שהעמוד שלה נחסם. "באמת פייסבוק, הפכתם לכל כך הומוגניים וגנריים עד שקשה לכם להפנים שיש אנשים שבוחרים את השם שלהם - וזה מה שהופך אותם לאמיתיים", ציטטו באתר פוסט אחר שפרסמה.
ב- Ars Technica רומא מגלה שפייסבוק אפילו לא ביקשה ממנה להוכיח שזהו שמה, "נראה שהם כבר יודעים מה השם המקורי שלי", סיפרה בראיון לאתר. "הייתי סיסטר רומא 27 שנים, כל מי שתשאל אותו לשמי יגיד לך שזה רומא. האם זה השם שמופיע ברישיון הנהיגה שלי? לא, אבל זה שמי".
פייסבוק: זה נועד לשמור על קהילה בטוחה
מעבר לשאלת חופש הביטוי שמעלה הקהילה, עולות סוגיות שקשורות גם בסוגיית בפרטיות. חשבו למשל על מורה שמנהלת חשבון פייסבוק אך לא רוצה שהתלמידים שלה יעקבו אחרי התכנים שהיא מעלה. או אנשים שהתמודדו בעבר עם מישהו שניסע לפגוע בהם, והם מפחדים שאותו אדם ייאתר אותם. לאנשים אלו, ולרבים אחרים, יש את הזכות לבחור בשם בדוי כדי להגן על עצמם או אחרים.
בפייסבוק כנראה חושבים אחרת. בתנאי השימוש מפורסמים קווים אדומים ברורים למדי לגבי השימוש בשם שלנו. "פייסבוק היא קהילה בה אנשים משתמשים בזהות האמיתית שלהם", נכתב. "זה מאפשר לשמור על הקהילה שלנו בטוחה". אז מה בדיוק אפשר ומה אסור? שימוש בסמלים, שילוב של אותיות במספר שפות, כינויים במקום שם אמצעי או מילות גנאי הם אסורות. לעומת זאת, "כינויים יכולים להיות משולבים בשם הפרטי או האמצעי אם הם מהווים וראציה של השם האמיתי". במילים אחרות, משה יכול להיות מושון, רעות יכולה להיות תותי, אבל מייקל ווילאימס לא יכול להיות סיסטר רומא.
ומה לפייסבוק יש להגיד על כל העניין? באימייל שנשלח למערכות האתרים, פייסבוק מסבירה שאם יש אנשים שרוצים להשתמש בשם שונה הם יכולים להוסיף אותו מתחת לשם האמיתי בסוגריים, או לפתוח עמוד נפרד ל"אישיות האלטרנטיבית". על כך הגיבו הדראגיסטיות בעצומה: "אנחנו לא בתי עסק שמוכרים סחורה. אנחנו מעודדות את החברים שלנו להגיע להופעות שלנו, מקדמות אג'נדות פוליטיות ועל הדרך מעדכנות בחיי היומיום שלנו, כמו כל משתמש אחר בפייסבוק".