ידיים עם מקלדת (צילום: Thinkstock)
קיבל לידיו את העותק של מאגר מרשם האוכלוסין של מדינת ישראל ומכר אותו באלפי שקלים | צילום: Thinkstock

היום (ה') הרשיע בית המשפט בפעם הראשונה נאשם בפרשת "אגרון 2006", פרשה עוד משנות ה-90 בה נפרץ מרשם האוכלוסין הממוחשב של מדינת ישראל והופץ באינטרנט. הפרטים היו חשופים לחלוטין כולל כתובת המגורים ומספרי תעודות הזהות של כלל האוכלוסיה בישראל, ביניהם גם קטינים.

המורשע, יוסף ויטמן, מואשם כי קיבל לידיו את העותק של מאגר מרשם האוכלוסין של מדינת ישראל ומכר אותו באלפי שקלים. יצוין כי ויטמן הוא רק אחד משורה ארוכה של אנשים, עובדים בשירות המדינה ומחוצה לו, שעסקו בהפצת מאגר המידע הסודי והפרוץ והתפרנסו ממנו.

ויטמן הגיע להסדר טיעון עם הפרקליטות אחרי שהודה בפני בית המשפט במיוחס לו. בעקבות ההסדר העונש שיקבל יהיה חמישה חודשי מאסר בפועל אותם הוא יוכל להמיר לעבודות שירות, מאסר על תנאי וקנס של חמישים אלף שקלים.

ויטמן הוא למעשה הראשון שמורשע בפרשה הסבוכה הזאת, שגרמה לדליפה והפצה של מידע רגיש של כל אזרחי ישראל. הפרקליטות עדיין מנהלת תיקים נגד אנשים נוספים בפרשה, בהם היא מקווה להשיג מאסר בפועל לנאשמים. בראש אותם נאשמים עומד שלום ביליק, שבין השנים 2005-2006 עבד במשרד הרווחה במסגרת שירותי מיקור חוץ. ביליק מואשם כי בזמן עבודתו העתיק לרשותו את מרשם האוכלוסין ועידכונים נוספים. בסופו של דבר הופסקה עבודתו של ביליק, והוא העתיק את המאגר שהיה בידיו לעמותה חרדית, ומשם העותק התגלגל עד שהגיע לאינטרנט.

>> ואת המאגר הביומטרי לא יפרצו?