3 מיליון דולר - זה הסכום שמציעה ארה"ב על מידע שיביא ללכידתו ו/או הרשעתו של יבגני בוגצ'ב. זהו הסכום הגבוה ביותר שהוצע אי פעם בתמורה למידע עם פושע סייבר. ה-FBI אפילו טורחת להפיץ פוסטר שלו באנגלית, רוסית ואוקראינית.

יבגני מיכאילוביץ' בוגצ'ב בסך הכל בן 33, אבל כבר 5 שנים מנסים בארה"ב לשים עליו יד. מאז 2012 הוא הורשע כמה וכמה פעמים בפשעי מחשב, ואחת הפעולות האחרונות של ברק אובמה כנשיא ארה"ב היתה להטיל עליו סנקציות, יחד עם עוד 4 האקרים החשודים במעורבות בניסיונות להטות את תוצאות הבחירות בארה"ב.

בוגצ'ב, מציינים בניו-יורק טיימס, אינו חשוד בעצמו בניסיון להטיית הבחירות - אך שימש כלי שרת של הממשל הרוסי בניסיונות כאלה.

הכל התחיל עוד בעשור שעבר, כשבוגצ'ב, יחד עם עוד כמה האקרים רוסים שקראו לעצמם "המועדון העסקי", החלו להשתמש בתוכנה זדונית בשם ZeuS, שמותקנת על מחשבים באמצעות תרמיות שונות ונותננת לשולחיה גישה אליהם.

לאחר שהתגלתה התוכנה הזדונית יצר בוגצ'ב גרסה חדשה שלה, בשם GameOver ZeuS, שהיתה קשה הרבה יותר לפיצוח מקודמתה. זאת בזכות שימוש בתקשורת ישירה בין מחשבים נגועים במקום דרך שרת מרכזי, שסגירה שלו "גואלת" את כל המחשבים הנגועים. התוכנה התגלתה ב-2011, אך במשך שלוש שנים לא הצליחו ברשויות החוק לסגור את פעילותה. עד שהתגבש מבצע שהביא לסופה, היא השתלטה על קרוב למיליון מחשבים בעולם ושימשה לגניבת כ-100 מיליון דולר.

סוכני FBI והאקרים שעבדו איתו ונמצאים בארה"ב סיפרו לטיימס כי למרות מעמדו המפוקפק כמבוקש מספר 1 בתחום פושעי הסייבר, בוגצ'ב חי טוב: ברשותו לפחות שתי דירות - אחת בעיירת הנופש אנפה לחופי הים השחור ואחרת במוסקווה - ובעבר לפחות היו לו לפחות שתי וילות בצרפת. בנוסף, יש לו צי שלם של רכבי יוקרה, שחונים ברחבי אירופה כך שלא יצטרך לשכור רכבים כאשר הוא נוסע לחופשות. עם זאת, ביום-יום הוא מעדיף לנסוע בג'יפ גראנד-צ'ירוקי - רכב אמנם לא זול, אך גם לא מאוד יוקרתי.

לבוגצ'ב גם יאכטה פרטית, בה הוא משתמש לדברי סוכן FBI שהשתתף במאמצים ללכוד אותו כדי להפליג לחופשות באי קרים, אותו כבשה רוסיה מאוקראינה ב-2014.

ההאקר המבוקש בעולם מחזיק, לפי התמונות, גם בחיית מחמד אקזוטית - חתול מזן בנגלי, שנראה כמו נמר קטן ומחירו כ-1,000 דולר.

ברוסיה לא ממהרים לעצור את בוגצ'ב על פשעיו - ולפי מקורות ב-FBI, הסיבה לכך היא שהממשל מנצל את כישוריו לצורך ריגול. זו גם הסיבה ששמו נקשר בהאקרים שעליהם הטיל אובמה סנקציות בהקשר לפריצה למחשבי המפלגה הדמוקרטית. לכאורה, בוגצ'ב משתף פעולה עם הממשל ומאפשר לסוכנויות המודיעין הרוסיות גישה למחשבים אליהם חודרות התוכנות שלו, כדי לחפש בהן חומרים מודיעיניים. כך, לדוגמה, מחשבים שהיו נגועים ב-ZeuS נסרקו לפני המתקפה הרוסית על קרים בחיפוש אחר מסמכים על אנשי מפתח באי, ובתקופות שונות של המלחמה בסוריה נערכו על אותם מחשבים חיפושים אחרי פרטים על פעילות טורקיה וארה"ב במלחמה.