ברשתות החברתיות, בדיוק כמו בשדה הקרב יורים על מה שניתן – סטטוסים מרתיעים, מחיקת תגובות, העלאת תמונות מאיימות ומסרים לוחמניים – הכל עובד, הכל יורה, הכל כשר.
צה"ל החל לשדר כבר אתמול מסרי הרתעה לחמאס ושאר פלגי הטרור ברצועת עזה בסטטוסים שפרסם בעמודי הפייסבוק והטוויטר שלו ובתמונות ויראליות. המסרים העיקריים הם, "אנחנו ממליצים לחמאס להישאר במחבוא שלו", תמונות של אחמד ג'עברי עם הכיתוב "חוסל" וסרטוני תקיפת רכבו – כשהמסר הסמוי שמרחף מעל לכל עמוד רשמי: "מנהיגי חמאס, היזהרו, זה יכול להיות כל אחד מכם".
"אללה ינקום בישראל"
תושבי עזה ופלגי הטרור ברצועה לא נותרו שקטים והגיבו על אחד מהסטטוסים האלו בטוויטר בתגובה: "ידינו המבורכות יגיעו גם למנהיגים שלכם, פתחתם את שערי הגיהנום". לסטטוסים של צה"ל בעמוד הפייסבוק עלו תגובות כלשון "אללה הוא אכבר", "אללה ינקום בישראל". סביר להניח שתגובות נוספות נמחקו על ידי מנהלי העמוד כפי שנמחקו מספר תגובות מעמוד הטוויטר הרשמי של צה"ל.
בתחום הוידיאו, צה"ל כבר הספיק להעלות ליויטיוב סרטון שעונה על השאלה - למה לישראל יש את הזכות להגן על עצמה. התגובות על הסרטון הן תומכות, או מבקרות את הביצוע, כמו "תלמדו להדבר אנגלית":
בעמודי פייסבוק נוספים הפונים לחיילים, נרשמו סטטוסים מאיימים גם הם. כך לדוגמא בעמוד הפייסבוק של פז"ם, גולש פרסם שרשרת סטטוסים מאיימים כמו "(ה)צבא מובס", "אנחנו מאשימים את הצבא על פגיעה בילדים ונשים כדי לשחזר את כוח ההרתעה שלהם" וכן שיתופים של תמונות של ילדים פצועים. גם הפוסטים האלו נמחקו על ידי מנהלי האתר.
צה"ל - מתמקד ברשתות שלו
בבדיקה שעשינו בעמוד הפייסבוק של החזית העממית מנסים להפעיל את אפקט ההפחדה במלחמה הפסיכולוגית בדיווחים שוטפים מפי הפעילים שיושבים בסמוך למשגרי הטילים. דוגמא לדיווח שכזה: "עזה, גדודי אבו-עלי מוסטפה מודיעים: שתי רקטות גראד נשלחו לאשקלון בשעה חמישה לשמונה. מתקפת טילי גראד לכיוון אשדוד, אשקלון ובאר שבע צפויה לשעה עשרה לתשע בבוקר".
בנוסף לזה, פלג נוסף, לא מזוהה, העלה סרטון ליו טיוב ובו נראה שיגור טיל פג'אר שעל פי הכיתוב מיועד לשיגור לתל אביב - טיל שלא נחת מעולם. אם שוגר, כנראה שיורט על ידי כיפת ברזל. שונה מעמודי הפייסבוק של צה"ל, כאן לא מופיעים מסרי הרתעה של הצד השני, לכאן - צה"ל לא הגיע.