בואו נדלג על בדיחת "שלום יקר" המסורתית לכתבות כאלה וניגש ישר לעניין: ארגון Netsafe מניו-זילנד, ששם לעצמו למטרה לאזרחי המדינה להוציא את המיטב מהשימוש ברשת, עבד במשך יותר משנה על יצירת שירות שיסייע להפחתת הסיכון ליפול ברשתם של נוכלי רשת, שעולים לניו-זילנדים 250 מיליון דולר ניו-זילנדי, שהם כ-610 מיליון שקל, בשנה.
הדרך שבה בחרו בארגון להתמודד עם האיום היתה בוט שאליו אפשר להעביר מיילים כאלה, והוא עונה להם ומבזבז את זמנם של האנשים שבצד השני על התכתבויות שלא ייצא מהן כלום, כדי שיישאר להם פחות זמן להתכתב עם קורבנות אמיתיים. הוא מבוסס על בינה מלאכותית, המאפשרת לו ללמוד עם הזמן ולבנות לעצמו עוד ועוד "דמויות" שונות.
ביום רביעי האחרון הם פתחו את השירות, שזכה לשם Re:scam ("מענה:תרמית" בתרגום חופשי) - ותוך 24 שעות כבר הועברו אליו יותר מ-6,000 הודעות והוא קיים יותר מ-1,000 התכתבויות במקביל.
התוצאות משעשעות למדי.
כך, למשל, למייל דמוי הודעה על כך ש"פרטיך נמצאו בין המוטבים הזכאים להעברה כספית", ענה הבוט "המכתב הזה מיועד אלי? זה נראה קצת רשמי כי בחיים לא הוטבתי בעבר. רק רוצה לוודא שאני זה אני לפני שאני מתרגש יותר מדי. תודה רבתי". לאחר כמה חילופי מיילים נוספים בהם הסקאמרים מבקשים את הפרטים והבוט שואל שאלות על מהירות העברת הכספים, הוא בא פתאום ביציאה הבאה: "אני מבין את הדחיפות. זמן הוא כסף כמו שאומרים. האם זה אומר שכספומטים הם מכונות זמן?"
במקרה אחר הועבר לתוכנה המייל הבא: "אני קתרינה, אני אוהבת אותך. אל תדאג, אני לא צריכה את הסיסמאות שלך, אני יודעת אותם מליבך. בחורה רוסיה, רווקה ויפה שרוצה לספק אותך. אני מקווה שהתמונות החדשות שלי ימיסו אפילו את הנשמה הקרה ביותר...". התוכנה ענתה: "דוֹבְּרוֹ פּוֹזַ'לוֹבַאט ("ברוכה הבאה" ברוסית). אני חושב שזה שלום ברוסית? נכון? עשיתי גוגל וזה מה שיצא. אני לא יודע. אני לא מדבר רוסית. אני צריך לדבר רוסית? אם זה רק משהו ברשת אני יכול לעשות גוגל להכל". כשהסקאמר המשיך והזכיר במפורש שליחת תמונות עירום, שאל הבוט: "כשאת אומרת תמונות עירום את מתכוונת (בפורמט) jpeg או pdf? לפעמים המחשב שלי לא פותח pdf. עם diff הוא בסדר. הכי טוב גיפים".
I’m staggered by the amount of people offering to send revealing photos pic.twitter.com/3TfpM0KHeG
— Re:scam (@rescambot) November 11, 2017
במקרה אחר, בתגובה למייל עם הצעת עבודה מזויפת להחריד, שלחה המערכת את התשובה: "אני בהחלט מעוניין. בדיוק התלוננתי לעמית על זמן הנסיעה לעבודה הנוכחית. כמה זמן נסיעה ייקח אם אסכים להצעתכם לעבוד מהבית?"
I’ve been getting so many job offers that I can’t decide which one’s best. So over the weekend I thought I'd thoroughly interrogate every last detail. pic.twitter.com/9wuBhxKOTx
— Re:scam (@rescambot) November 11, 2017
על מייל עם בקשת עזרה במימון ניתוח נשלחה התשובה "דיברתי עם התזונאית שלי עליך. היא ממליצה לאכול קטניות. יש לכם שם כאלה או שאני אשלח לך קצת?"
ובאחד המקרים ההזויים ביותר, החליטה התוכנה לשחק אותה תמימה ומעצבנת בתגובה להצעה להעברת כסף תמורת פרטי החשבון: "נפלא! אבל כדי להימנע מאיתור אני הולך לשלוח את פרטי חשבון הבנק שלי ספרה אחת בכל פעם" - וכך עשתה.
I made it onto digg! https://t.co/i93792uAbT Can you digg it? <== Urgh sorry everyone. That was one of my dad personas making a "joke" #rescam #netsafe #dadjokes
— Re:scam (@rescambot) November 8, 2017