גוגל, מנוע החיפוש הכי פופולרי בעולם חוגג בר מצווה, לכבוד האירוע המרגש קבלו סקירה היסטורית משנת 1998 ועד היום:
ההתחלה
הכל התחיל בשנת 1995 כאשר לארי פייג' וסרגיי ברין נפגשו באוניברסיטת סטנספורד בארה"ב והחליטו שנה לאחר מכן להקים מנוע חיפוש באינטרנט תחת השם BackRub (מסאז' בגב).
כמובן שלאחר חשיבה בנושא הם שינו את השם לגוגל שהוא עיוות של הערך המתמטי googol המייצג את הספרה 1 ואחריו 100 אפסים.
הם חשבו (וצדקו), שהשם הזה מאפיין יותר את הכוונה שלהם ליצור אין סוף מקורות באינטרנט באמצעות מנוע החיפוש וב-4 בספטמבר, 1998 גוגל נולד באופן רשמי.
כשלארי וסרגיי הגישו בקשה להקים את חברת גוגל הם היו צריכים חשבון בנק כדי להפקיד בו את הצ'ק מהמשקיע הראשון שלהם, אנדי בכטולשיים על סך 100,000 דולר. ומאז כמובן, הכל היסטוריה.
1998
מנוע החיפוש Google עולה לאוויר.
1999
גוגל מקבלת השקעה רצינית ראשונה על סך 25 מליון דולר ממשקיעים ומקימה את המשרדים הראשונים במאונטיין ויו, קליפורניה.
2000
גוגל הופכת להיות מנוע החיפוש הגדול בעולם עם מיליארד כתובות באינדקס החיפוש שלה. בנוסף היא מקימה את שירות הפרסום המקוון Adword והופכת להיות ספקית החיפוש של אתר יאהו.
2001
שירות חיפוש התמונות עולה לאוויר עם אינדקס של 250 מליון ערכים וגוגל רוכשת את אתר קבוצות הדיון Usenet מחברת Deja.com שלימים יהפוך להיות Google Groups.
2002
גוגל מכריזה על שירות הניסויים שלה ה-Lab ועל שירות החדשות שאוסף ידיעות מ-4,000 מקורות שונים.
2003
נחשפת רשת הפרסום ממוקדת התוכן AdSense עם יותר מ-100,000 מפרסמים בכל העולם. באותה שנה מכריזה גוגל על Blogger, שירות הבלוגים החינמי המתבסס על רכישה של חברת Pyra Labs.
2004
ב-1באפריל של אותה שנה משיקה החברה ג'ימייל והיא עושה זאת במתכונת ביטא כאשר הרישום אליו דורש הזמנה.
עוד באותה שנה מושקת הרשת החברתית orkut וגוגל הופכת להיות חברה ציבורית לאחר הנפקה של כ-19 מליון מניות בבורסה האמריקאית במחיר של 85 דולר למניה (נסחרת היום במחיר של 524 דולר) .
הידעתם? בגלל שג'ימייל הושק ב-1 באפריל, כולם חשבו שמדובר בבדיחה ולא באמת האמינו שלגוגל יש שירות מיילים חדש.
2005
תגידו שלום לשירות המפות Google Maps, שירות המיפוי הלווייני Google Earth וקורא ה-RSS של החברה, Reader. כולם הושקו באותה שנה.
יחד עם הרכישה של חברת Urchin (שהציבה את הבסיס לגוגל אנאליטיקס) ניתן לומר כי 2005 הייתה שנה מאוד פורה עבור גוגל.
2006
גוגל רוכשת את יוטיוב תמורת סכום של 1.65 מיליארד דולר במניות. בנוסף מושק שירות Trends שעוזר למשתמש לגלות את החיפושים הכי פופולאריים ברשת, Gchat המאפשר לנהל צ'אט עם משתמשי ג'ימייל אחרים ו- Checkout, שירות המאפשר לבצע רכישות באינטרנט באמצעות חשבון גוגל.
2007
כל השמועות על ה- Gphone הסתיימו וגוגל משיקה את מערכת ההפעלה אנדרואיד לטלפונים סלולאריים.
2008
דפדפן חדש נולד, גוגל כרום. יש לציין כי כיום הוא הדפדפן השלישי הנפוץ ביותר עם מעל 22% נתח שוק.
עוד באותה שנה השיקה גוגל את ה-G1, הטלפון הראשון שהיא אחראית לתכנון ולפיתוח שלו ואת ה-Google Instant, תכונה במנוע החיפוש המשלימה את ערכי החיפוש בזמן ההקלדה.
2009
שירות Wave מושק במטרה לאחד את כל אמצעי ההתקשרות באינטרנט לפלטפורמת תקשורת אחת ויחידה. אבל תיאוריה לחוד ומציאות לחוד והשירות, למרות התקוות הגדולות, נסגר שנה לאחר מכן בבושת פנים גדולה מצדה של גוגל.
אבל יש גם צד חיובי, באותה שנה עם ההשקה של שירות חיפוש התמונות במחשב, פיקאסה, גם למשתמשי המקינטוש.
2010
אפליקציות בגוגל? כן, אפליקציות. או במילים של גוגל, Apps Marketplace. שירות המאפשר למתכנתים למכור אפליקציות לבעלי עסקים הרשומים לשירות ה-Apps.
עוד באותה שנה נחשפים שירות ה-Buzz שאמור להוות מעין רשת חברתית המקושרת לג'ימייל ושירות ה-Google TV שהופך את הטלוויזיה הביתית למחשב לכל דבר. שני השירותים לא הצליחו עד היום, וזה בלשון המעטה.
2011
שנת 2011 התחילה עם ריח של שינוי באוויר כשבינואר הכריז המנכ"ל שלה דאז, אריק שמידט, שהוא פורש מהתפקיד אחרי 10 שנים. במקומו מונה אחד המייסדים של מנוע החיפוש, לארי פייג', והעולם האמין שיצליח להחזיר לגוגל את רוח הסטארט אפ והחדשנות שהתחילה איתה, לפני שהפכה לחברת ענק.
המנכ"ל החדש ידע בדיוק לאיזו מטרה הוא נכנס והחל בשינויים גדולים: כבר בהתחלה הכריז פייג' שהכיוון הוא חברתי ואכן ביוני האחרון כבר קיבלנו רשת חברתית מרשימה מאוד בשם גוגל פלוס, שנולדה כדי להתחרות בפייסבוק.
כיום יש לרשת מעל 20 מליון משתמשים (לפי שמועות) וזה רק בגלל שעדיין צריך הזמנות.
אירוע גדול נוסף השנה הוא רכישת Motorola Mobility, הזרוע של מוטורולה שאחראית על פיתוח טלפונים סלולאריים ושאר גאדג'טים במחיר של 12.5 מיליארד דולר.
שנת 2011 כנראה תיזכר בספרי ההיסטוריה כשנת מפנה היות וגוגל היא מהיום גם חברה שמפתחת חומרה.
והיו גם פדיחות:
הטעות הכי גדולה של החברה וזו שגם שמידט המנכ"ל הקודם שלה לקח עליה אחריות היא ההזנחה של תחום הרשתות החברתיות. למרות העובדה ש-Orkut קמה בשנת 2004 גוגל לא שמה את השירותים החברתיים בראש סדר העדיפויות ואפשרה לצוקרברג לגדל מתחרה שהיום מאיימת על עסקי הליבה של גוגל.
ובהמשך ישיר: עוד כשלון צורם מאוד של היה הגוגל- Wave, שלמרות הכוונות הטובות וההשקעה הרבה בו, לא הצליח לכבוש את ליבם של המשתמשים בגלל היותו מסובך להפעלה. גוגל ניסתה ליצור סוג של רשת חברתית משודרגת, אבל כנראה לא השכילה להבין שהמשתמש אוהב דברים פשוטים.
שנה לאחר השקת הוויב גוגל הודיעה על סגירתו. לוויב אפשר לצרף שירותים כושלים נוספים כמו שירות הווידאו (Video Player) שניסתה החברה לפתח לבד לפני הרכישה של יוטיוב ושירות Knol שאמור לספק חווית כתיבה משותפת של כתבות ומאמרים למשתמשים מכל העולם. כמובן לא נשכח את גם הבאז והגוגל TV שצוינו למעלה.
בונוס: עובדות מרתקות על גוגל שבטח לא ידעתם
1. הידעתם? מערכת האחסון הראשונה של החברה עוד בימי האוניברסיטה הייתה בנפח של 40 גיגה בסך הכל והיא שוכנה בתוך מבנה של לגו (כן, לגו).
2. הציוץ הראשון של גוגל בטוויטר היה הסלוגן ממנוע החיפוש "אני מרגיש בר מזל" (I feel lucky) רק שהוא נכתב בשפה בינארית, כלומר עם אפסים ואחדים בלבד.
3. עוד גילוי מפתיע קשור לעובדה שחברת גוגל שוכרת 200 עיזים מחברת California Grazing שיאכלו את העשבים במטה החברה. "הן יותר חמודות ממכסחות דשא", אומרים העובדים.
4. גוגל הצליחה לשנות את השפה האנגלית והמילה Google הפכה להיות ערך רשמי בכל המילונים.
5. ואם זה לא מספיק, כדאי שתדעו כי בגוגל אפשר להביא כלבים לעבודה (רק בלי חתולים, בבקשה).
6. החטיף הראשון שאכלו במשרדי גוגל הייתה סוכרייה בשם Swedish Fish.
7. הלוגו של מנוע החיפוש לא היה מיושר למרכז עד שנת 2001.
8. ובחצר מטה החברה שוכן שלד אמיתי של דינוזאור מסוג טי-רקס.
>>בעקבות ההומאז' המדהים של גוגל לפרדי מרקורי: 10 הדודלים הבלתי נשכחים
>> וגם: לא רק אייפון - 5 מכשירי האנדרואיד הכי טובים היום