הרעיון של הכלכלה השיתופית, בשילוב עם האינטרנט, העניק לנו לא מעט שירותים מוצלחים שכבר מזמן נחשבים למובנים מאליהם. אם טיילתם בחו"ל ודאי עליתם על רכב בשירות Uber או Lyft, או שכרתם דירה או חדר באמצעות Airbnb - כולם שירותים שמאפשרים לכל אחד להרוויח קצת כסף מהנכסים שלו. השירותים הללו מהווים אלטרנטיבה טובה למחירים הגבוהים של מוניות, השכרת רכב או מלונות - אבל הכלכלה השיתופית הולידה גם כמה רעיונות הזויים למדי, שחלקכם בטוח ימצא בהם שימוש.

1. להשכיר את הגינה שלכם לקמפרים

נמאס לכם להשכיר את הבית הפרטי שלכם ב-Airbnb? או שאולי אתם מחפשים לעשות עוד קצת כסף מכל מטר רבוע שיש לכם, גם אם אין לו קירות? הרעיון של Camp In My Garden מאפשר לכם להשכיר את הגינה שלכם לקמפרים תמורת תשלום. בשביל להפוך למשכירים, כל שעליכם להחזיק הוא שטח פתוח ששייך לכם (כמו למשל גינה פרטית), ובגינה צריך להיות חיבור למים ושירותים. כל השאר הוא בונוס.

אם אתם קמפרים, אתם יכולים פשוט לבחור גינה מאלפי הגינות המוצעות באתר (ביניהן מצאנו כמה בערד, הר חלוץ, קיבוץ כברי ועוד), ולשכור את השטח ללילה. אתם רק צריכים להביא איתכם אוהל או קראוון, ולבלות את הלילה בגינה של זר. זה אולי רעיון מוזר קצת למדינה קטנה כמו ישראל, אבל משפחות וחברים שיוצאים לטיולים ארוכים בקראוון יכולים לחסוך לא מעט כסף באמצעות המיזם הזה.

2. מאחסנים חפצים במחסן? למה שלא תשכירו אותם?

בלגן, מחסן מבולגנן (צילום: trekandshoot, Shutterstock)
צילום: trekandshoot, Shutterstock

חברות אחסון הן עסק שגרתי למדי בארצות אחרות. יש לכם חפצים שאין לכם מקום בשבילם בבית? אתם יכולים לשלם לחברות אחסון, לקבל מחסן ומפתח עבורו ולגשת אליו מתי שתחפצו. חברת אחסון בשם Omni לקחה את הרעיון הזה ושדרגה אותו לעידן הכלכלה השיתופית: בנוסף לשירותי אחסון סטנדרטיים למדי, היא מציעה לצלם את החפצים שתכניסו למחסן, לקטלג אותם ולהציג לכם אותם באפליקציה בצורה ברורה ונוחה.

לאחר הקיטלוג של כל החפצים שאתם מאחסנים בשירות, תוכל להציע אותם להשכרה תמורת תשלום. משתמשים אחרים יכולים לגלוש בקטלוג החפצים של Omni על פי מיקום או סוג חפץ, וכאשר הם מוצאים מוצר שהם מעוניינים להשכיר, הם יכולים לתקשר עם המשכיר, לתאם את מועד ההשכרה, ו-Omni עצמם ידאגו להוציא את החפץ מהמחסן, להביא אותו לשוכר ולהחזיר אותו אל המחסנים בסיום השימוש. אם תהיו מעוניינים בכך, אתם אף יכולים להציע לחברים או בני משפחה להשאיל את החפצים בחינם.

מחירים לדוגמה: רחפן Phantom 3 ליום שלם - 13 דולר; ערכת פלייסטיישן 4 עם משקפי ושלטי מציאות מדומה - 10 דולר ליום; סלסלה - שני דולר ליום. כל המוצרים שלכם יכולים להפוך להיות סוג של נכס מניב. כמה פשוט, ככה גאוני.

3. להשכיר את האסלה שלכם לזרים

שירותים, אסלה ומברשת (צילום: By Dafna A.meron, shutterstock)
שירותים, אסלה ומברשת | צילום: By Dafna A.meron, shutterstock

אנחנו מכירים כבר אפליקציות שמאפשרות לכם לספק שירותים לזרים כמו TaskRabbit, אבל אפליקציה שמאפשרת לכם לספק את האסלה הביתית שלכם לזרים? על זה גם "מראה שחורה" לא היו חושבים. האפליקציה עם השם המתבקש אך גאוני Airpnp, תאפשר לכם להציע את האסלה הביתית שלכם לשימוש, או תמצא לכם אסלה זמינה כשאתם זקוקים לאחת.

יוצרי האפליקציה טוענים שהם המציאו אותה לאחר שבאירועי ה"מרדי גרא" בניו אורלינס הם לא הצליחו למצוא מקום להטיל בו את מימיהם, ועל הטלת מים בפומבי ישנו עונש חמור של מספר ימי מאסר. על כן השיקו את Airpnp, שמאפשר לכם לראות מגוון של אסלות על גבי מפה, ולהזמין לכם דייט עם אסלת חלומותיכם. כדאי לדעת שהמיזם הפסיק להתעדכן בשלהי שנת 2015, אך עדיין ניתן למצוא משתמשים שעושים בו…שימוש.

בין האפשרויות שהוצעו בעבר באפליקציה ניתן למצוא אסלה מפוארת באיזור יוניון סקוור, כאשר אם תגיעו בזוג, האדם השני יכול להישאר בסלון וללטף את הכלב של בעל הדירה עד אשר תסיימו. תמורת התענוג תוכלו לשלם בין שלושה לחמישה דולר לביקור, או לעשות קצת כסף מהצד כשאתם לא משתמשים באסלה שלכם.

הכתבה פורסמה במקור באתר Geektime

עוד ב-Geektime:
דוח מיוחד: הידיים שלכם יוכלו לשלוט על הסמארטפון בלי לגעת בו
מצאנו 4 גאדג'טים מושלמים לדירה הקטנטנה שלכם בגוש דן