גוגל, שהסלוגן שלה היה פעם "אל תהיו רעים" (Don't be evil), התגאתה בעבר בכך שהיא "החברה השמחה ביותר על פני כדור הארץ", אולם בשנים האחרונות סבלה מהתפוררות פנימית, כך לפי תחקיר נרחב של המגזין "וויירד", שכותרתו "שלוש שנים של אומללות בתוך החברה השמחה ביותר בעמק הסיליקון".

בתחקיר, שהתבסס על ראיונות עם 47 עובדים בעבר ובהווה בגוגל, מתוארת ההידרדרות בתרבות הארגונית של גוגל, מה שהוביל להתגברות מחאות של עובדים נגד החברה ולתביעות ולתלונות נגדה.

אחת הבעיות הגדולות מתומצתת בצורה הטובה ביותר בציטוט של מי שהיה בעבר מנכ"ל ויו"ר החברה, אריק שמידט. הוא אמר בראיון ל"וויירד" בשנה שעברה: "אנחנו צריכים את הגאונים הסוטים האלה משום שהם אלה שמובילים ברוב המקרים את מצוינות המוצר".

התרבות הארגונית בגוגל מאפשרת לבכירי החברה להעריך עובדים מסוימים כל כך עד שגם לאחר שהם מואשמים במעשים כמו הטרדה או תקיפה מינית, הם מקבלים פיצויים גבוהים ולא משלמים מחיר כבד על מעשיהם. אחת הדוגמאות לכך היא של אנדי רובין, לשעבר ראש חטיבת אנדרואיד שעזב את גוגל ב-2014 עם חבילת פיצויים של 90 מיליון דולר. זאת לאחר שהואשם שאילץ עובדת בחברה לבצע בו מין אוראלי.

בעיה נוספת שמתוארת בכתבה נוגעת לחופש הביטוי. כמה עובדים לשעבר בחברה, בעלי עמדות שמרניות, תובעים את גוגל בטענה כי גוגל צינזרה אותם או אף פיטרה אותם. קווין סרנקי, מהנדס לשעבר בחברה, הוא אחד מהמתלוננים, שטוען כי פוטר בשל עמדותיו הפוליטיות. גם ג'יימס דמור, שפוטר לאחר שכתב מזכר שטען כי הבדלים ביולוגיים מסבירים את העובדה שיש פחות נשים מהנדסות, הגיש תביעה נגד החברה על פיטורים לא הוגנים.

פורסם ב-TheMarker

עוד ב-TheMarker

"וול סטריט ג'ורנל": עובדי וואווי סייעו לממשלות באפריקה לרגל אחר מתנגדים
כל הפושעים מוזמנים לבוא: טביעות אצבע ופרטים של יותר ממיליון איש נחשפו

שתי עובדות אחרות לשעבר בגוגל, קלייר סטייפלטון ומרדית' ויטאקר, טוענות כי החברה התנקמה בהן בעקבות פעולות מחאה שהובילו בקרב העובדים, והעבירה אותן תפקיד. השתיים אירגנו עצומה שדרשה מהחברה להפסיק את מעורבותה בתוכנית של הפנטגון העושה שימוש בבינה המלאכותית לצרכי מעקב, וכן היתה ממארגנות המחאה שבה השתתפו 20 אלף מעובדי החברה בנובמבר, על אופן הטיפול הלקוי של גוגל בסוגיית ההטרדות המיניות בחברה.