גוגל הכריזה בכנס המפתחים השנתי (Google I/O) כי בקרוב תאפשר עבודה לא-מקוונת עם חלק מהיישומים שלה, בהם הדפדפן כרום, יוטיוב ושירות המפות Google Maps. עד כה הדגש ביישומים הללו היה בעבודה מקוונת מול השרתים של החברה, אך כעת החברה תאפשר לעבוד גם בלי חיבור לרשת או תקשורת נתונים.

כנס המפתחים של גוגל

אפליקציית המפות של גוגל כבר תומכת כיום בעבודה במצב לא מקוון, וניתן לשמור אזורים מסוימים בזיכרון המכשיר, אבל הדבר פחות נוח בהשוואה לשירותים מתחרים כמו Here, שירות המפות של נוקיה (Nokia) המאפשר לשמור מפות של ערים שלמות בזיכרון ולבצע ניווט גם ללא חיבור לרשת. המצב הלא-מקוון של מפות גוגל יאפשר, בדומה ל-Here, להוריד מפות על-פי בחירה ולבצע חיפושים וניווטים במצב לא-מקוון אך בנוסף יאפשר לקבל גם מידע נוסף כמו ביקורות אודות מקומות באותו אזור ומידע על שעות פעילות.

גוגל תאפשר גם לצפות בסרטוני יו-טיוב ללא חיבור פעיל לרשת וזאת על-ידי טעינה מראש של סרטונים אל זיכרון המכשיר. ניתן יהיה לבחור מתוך האפליקציה אילו סרטונים להוריד לצפייה מאוחרת, ואלו יהיו זמינים לצפייה במכשיר למשך 48 שעות. יש לציין כי מדובר ביכולת שקיימת אצל משתמשי מכשירי Android One במדינות כמו הודו, פיליפינים, אינדונזיה וויאטנם אשר יכולים להוריד סרטונים לצפייה לא מקוונת בעת חיבור בתקשורת Wi-Fi.

לגבי כרום מדווחים בגוגל כי מצב החיסכון במידע של הדפדפן יכול לצמצם עד 80% מסך התעבורה. בנוסף למצב החיסכון יהיה ניתן לשמור דפי אינטרנט לצפיה כאשר אין חיבור פעיל לרשת. בשלב זה לא ברור מתי השירותים הללו יהיו זמינים והאם בכלל יהיו זמינים לכולם.

 פורסם במקור ב-TGspot

עוד ב-TGspot: