סטיב ג'ובס וסטיב ווזניאק (צילום: iWoz)
כשסטיב פגש את סטיב. ג'ובס לצד ווזניאק, מייסדה השני של אפל | צילום: iWoz
1955 – ג'ובס נולד ב-24 בפברואר תחת השם סטפן פול ג'ובס.

1972 – ג'ובס נרשם למכללת ריד בפורטלנד שבאורוגון אך נושר מיד לאחר סמסטר.

1974 - ג'ובס עובד עבור יצרנית משחקי וידאו בשם "עטרי" (Atari). במסגרת עבודתו הוא נפגש עם חבר מהתיכון, סטיב ווזניאק, שעתיד להקים איתו בהמשך את חברת "אפל".

1976 - השניים יוצרים את המחשב הראשון של אפל שנמכר בסכום של 666.66 דולרים. מייסד שלישי שעבד איתם, רון ויין, עוזב את החברה אחרי פחות משבועיים של עבודה.

1977 - אפל מתאגדת על-ידי מייסדיה ועל-ידי קבוצה של קרנות הון סיכון. המחשב האישי הראשון באמצעותו ניתן ליצור גרפיקה צבעונית, אפל 2, יוצא לשוק ומכניס מליון דולרים.

1978 – בתו של ג'ובס מחברתו כריסן ברנן נולדת וזוכה לשם ליסה.

1980 – אפל מגייסת 110 מליון דולר באחת ההנפקות הראשונות הגדולות לציבור.

1982 – פדיון החברה השנתי מגיע למעל מליארד דולר.

1984 – מחשב המקינטוש נמכר בחנויות.

אין תמונה
פרסומת המאק שודרה לראשונה בזמן הסופרבול. ג'ובס, מתוך הפרסומת
1985 – מריבה בין ג'ובס לסקאלי, מנכ"ל החברה באותה עת, מביאה להתפטרותו של ג'ובס. גם ווזניאק מתפטר באותה השנה.

1986- ג'ובס מקים חברת מחשבים בשם נקסט וקונה את פיקסאר מיוצר "מלחמת הכוכבים", ג'ורג' לוקאס, בסכום של 10 מליון דולרים.

1991 - אפל וחברת IBM מכריזות על שיתוף פעולה לצורך פיתוח מעבדים ותוכנות מחשב חדשות. בנוסף, חושפת אפל את מחשב הנייד החדש "פאוור-בוק". באותה שנה ג'ובס נושא לאשה את לורן פאוול, שתהייה בהמשך אם ילדיו: ריד, ארין ואיב.

סטיב ג'ובס עם אשתו לורה פאול
לג'ובס 3 ילדים מאשתו וילדה נוספת מחברתו לשעבר. סטיב ג'ובס עם אשתו לורן פאול
1993 – אפל מציגה את מחשב כף היד בשם ניוטון ומדווח על הפסדים משמעותיים בחודש יולי. אפל משנה את מבנה החברה ומנכ"ל החברה מתחלף. ג'ובס, מצידו, מחליט להתמקד בפיתוח תוכנה במקום בפיתוח מחשבים חדשים.

1994 - אפל מציגה את מחשבי ה"פאוור מקינטוש" המבוססים על שבב אותו פיתחה בשיתוף עם חברת IBM ומוטורולה.

1995 - מיקרוסופט משיקה את תוכנת ה-Windows 95, הקלה יותר לשימוש מגרסאותיה הקודמות ודומה יותר למערכת המאק ומציבה את אפל בפני תחרות קשה. פיקסאר מפיקה את "צעצוע של סיפור" הסרט המסחרי הראשון שנוצר באנימציה ממוחשבת. הסרט מוקרן בבתי הקולנוע וכתוצאה מכך, פיקסאר מנפיקה עצמה בוול סטריט בשווי של 140 מליון דולר.

1996 – אפל רוכשת את חברת "נקסט" ועושה שימוש מערכת ההפעלה שפיתח צוותו של ג'ובס, והוא ממונה להיות יועצה של אפל. גיל אמליו, מתמנה לתפקיד מנכ"ל החברה.

1997 – אמיליו מפוטר מהחברה וג'ובס ממונה למנכ"ל זמני. ג'ובס מכנה את תפקידו החדש iCEO (תחילית ה-i בישרה על גל המוצרים החדשניים שהחלו לשווק לאחר מכן).

מצעיר חובב - לגאון גדול (צילום: יוטיוב)
ג'ובס בראיון ראשון לטלווזיה | צילום: יוטיוב
1998 – אפל חוזרת להיות רווחית ומרעידה את שוק המחשבים האישיים עם ה- iMac, סדרת מחשבי המקינטוש הציבעוניים שחזותם המקורית נראתה חדשניית במיוחד.

2000 – אפל ממנה את ג'ובס כמנכ"ל הקבוע של החברה.

2001 - אפל משיקה את ה-iPod הראשון ואת ה- OS X, מערכת ההפעלה המודרנית של מאק. בנוסף, החברה משיקה גם את תוכנת ה-iTunes.

2003 – אפל משיקה את חנות ה- iTunes Music עם 200,000 שירים ב-99 סנט לאחד, ומעניקה לקהל קוניה דרך נוחה לרכוש מוסיקה באמצעות האינטרנט באופן חוקי. מליון שירים נמכרים כבר בשבוע הראשון.

אוגוסט 2004 - ג'ובס מספר לעובדים בחברה כי הוא עבר בהצלחה ניתוח להסרת גידול סרטני בלבלב. הוא מדגיש כי למרות שסרטן הלבלב בדרך כלל כרוך בהמשך של שנת חיים אחת בלבד עם המחלה, הוא כותב בדואר אלקטרוני לעובדים שהאיבחון שלו היה נדיר, ושסוג הסרטן שהתגלה בגופו ניתן לטיפול. "לא אצטרך לעשות שום טיפולים כימותרפיים או הקרנות", כתב.

12 ביוני 2005 ג'ובס נואם בפני בוגרי אוניברסיטת סטנפורד ומדגיש כי הסרטן שנאלץ להתמודד איתו הגביר את הצורך שלו לחיות כל יום כאילו זה יומו האחרון.

2006 – חברת דיסני קונה את פיקסאר עבור 7.4 מיליארד דולר. ג'ובס הופך למחזיק המניות הפרטי הגדול ביותר של דיסני, וחלק משמעותי מהונו מורכב ממניות אלה. ב"כנס מפתחי המחשבים העולמי של אפל" של אותה שנה, המנכ"ל נואם נאום מתון ומאכז בהשוואה להופעות התוססות ומלאות החיים שכה אפיינו אותו בעבר. חדשות Cnet ובלוגרים ברחבי האינטרנט מביעים אכזבה ודאגה בעקבות הופעתו של ג'ובס ומציבים שאלות. "מדוע נעזר ג'ובס בצוות עוזרים בהצגת מצגתו? האם הוא חולה? האם הוא מנסה לטפח את מנהיגותם של הצעירים בחברה? או שמא שתי האפשרויות יחדיו?", כתב אחד הבלוגרים. את השמועות ניסתה אפל להפריך באמצעות דואר אלקטרוני ששלחה סמנכ"ל התקשורת של אפל באותה תקופה, קייטי קוטון שקבע כי "בריאותו של סטיב היא איתנה ואין לנו מושג מה מקורן של שמועות אלה".

(משמאל) טים קוק, מנכ"ל אפל החדש, סטיב ג'ובס  (צילום: David Paul Morris, GettyImages IL)
המנכ"ל הזמני הפך למנכ"ל החדש. ג'ובס לצד טים קוק | צילום: David Paul Morris, GettyImages IL
2007 – אפל משיקה את הסמארטפון הראשון שלה, ה-iPhone.

מרץ 2008 – מגזין "פורצ'ן" (Fortune) מפרסם מאמר שנוי במחלוקת לפיו ג'ובס הסתיר את מאבקו בסרטן במשך תשעה חודשים מלאים, לפני שהודיע לאנשים מחוץ למעגל האנשים הקרובים אליו ביותר. לפי הדיווח, כבודהיסט וצמחוני, ג'ובס "שקל לא לעבור ניתוח כלל" כשקיבל את הבשורה על מחלתו. ג'ובס סירב להגיב על המאמר.

יוני 2008 – בתמונות שצולמו בכנס המפתחים העולמי של אפל (WWDC) בסן פרנסיסקו ג'ובס נראה רזה מהרגיל, מה שמצית מחדש את חרושת השמועות על מצבו. לפי עיתון ה"אפל אינסיידר", אמר דובר מטעם החברה כי ג'ובס "נדבק ב'חיידק נפוץ' בשבועות האחרונים אך בכל זאת החליט שיהיה זה חיוני אם ינאם את נאום הפתיחה בכנס השנתי".

אוגוסט 2008- אתר החדשות "בלומברג" החליט לעדכן את 17 עמודי ההספד שהכין בטרם עת. ההספד פורסם בטעות. הידיעה שהכילה את כל הפרטים הדרושים, מלבד גיל מותו של ג'ובס וסיבת המוות, הוסרה מיד.

ספטמבר 2008 – בפתיחת האירוע של אפל, ג'ובס מתבדח ומקרין את המשפט "הדיווחים על מותי היו מוגזמים ביותר" ("The rumors of my death have been greatly exaggerated") ) כציטוט המפורסם של מארק טווין, כתגובה על הפירסום באתר "בלומברג".

דצמבר 2008 – ג'ובס מצהיר שלא ינאם את הנאומים המרכזיים בכנס מקווארלד (Macworld conference) ובתערוכת אקספו של שנת 2009. ההצהרה עוררה מחדש כמובן את השמועות.

ינואר 2009 – ג'ובס מספר לעובדי החברה כי מקבל טיפול ב"חוסר איזון הורמונלי" ממנו הוא סובל, אשר "כבר שדד את החלבונים שגופי צריך כדי להיות בריא", אך הודיע שימשיך לנהל את החברה. שבוע לאחר מכן, ג'ובס מכריז בפני עובדיו כי מצבו הבריאות מורכב יותר מכפי שחשב תחילה ומסביר שיעדר במשך שישה שבועות. במשך זמן זה, העביר ג'ובס את המושכות לידי טים קוק, יורשו הנוכחי.

יוני 2009 – ה"וול סטריט ג'ורנל" מדווח כי ג'ובס עבר השתלת כבד חודשיים קודם לכן. שלושה ימים מאוחר יותר, כלי התקשורת מדווחים כי ג'ובס מצליח להחלים מהשתלת הכבד שעבר. סטיב דאונינג, דובר מטעם אפל, מוסר ל-CNN כי "סטיב עדיין מצפה לחזרתו לאפל בסוף יוני, ואין עוד מה להוסיף". בסוף החודש ג'ובס אכן חוזר לתפקד כמנכ"ל.

אייפד (צילום: ויקיפדיה)
תוך תשעה חודשים נמכרו 15 מליון מכשירים. ג'ובס מציג את האייפד לראשונה | צילום: ויקיפדיה
9 בספטמבר 2009 – ג'ובס מופיע באירוע של אפל לראשונה מאז שיצא לחופשה של כמעט חצי שנה. הוא זוכה למחיאות כפיים סוערות. הוא נראה רזה מאוד ומדבר בקול שקט, היא מספר לקהל שקיבל כבד אדם צעיר שנהרג בתאונת דרכים ומפציר בהם לתרום איברים.

ינואר-אוקטובר 2010 – ג'ובס משיק גאדג'טים שונים של אפל, כולל את ה- iPad המהפכני. ג'ובס עדיין נראה רזה, אך השמועות לגבי מצבו שוככות בעקבות הבאז סביב המוצר החדש. תוך תשעה חודשים, אפל מוכרת 15 מליון מכשירי אייפד.

ינואר 2011 – שנה וחצי לאחר השתלת הכבד של ג'ובס, אפל הודיעה כי יצא שוב לחופשה. בהודעה לעבודים, כותב ג'ובס: "אני אוהב את אפל כל-כך ומקווה לחזור מהר ככל האפשר. בנתייים, משפחתי ואני מאוד נעריך אם יכבדו את פרטיותינו". למרות העברת הניהול לידי קוק, ג'ובס עדיין מופיע באירועים שונים של אפל, ביניהם השקת האייפד 2 ב-2 במרץ.

סטיב ג'ובס, אפל (צילום: Justin Sullivan, GettyImages IL)
ג'ובס נפרד לתמיד. הלך לעולמו בגיל 56 | צילום: Justin Sullivan, GettyImages IL
אוגוסט 2011 – ג'ובס מכריז על התפטרותו מתפקידו כמנכ"ל אפל ב-24 באוגוסט. במכתב לעובדים הוא כותב: "תמיד אמרתי שאם אי פעם יגיע יום שבו לא אוכל עוד למלא את החובות והציפיות ממני כמנכ"ל החברה, אהייה הראשון ליידע אתכם. לצערי, יום זה הגיע".

3 באוקטובר 2011 - לאחר ציפיות והשערות רבות בכל רחבי העולם, אפל משיקה את האייפון S4.

5 באוקטובר 2011 – אפל מודיעה על מותו של סטיב ג'ובס, מייסד החברה ומנכ"לה המיתולוגי, שהלך לעולמו בגיל 56.