מדינות שונות בעולם ביטלו בשנים האחרונות חוקים נגד סמים קלים. לכל הצרכנים שההקלות הכניסו ל"מעגל הסמים" יש המון דרכים לגדל ולצרוך את הסם שלהם - וחלק לא מבוטל מהן מפותח בישראל.

קחו למשל את ליף, שהמייסד שלה, יוני אופיר, מגדיר את המכשיר שלה כ"מגדלת קנאביס באופן אוטומטי ונשלטת מהמסארטפון שלכם - תחשבו על זה כמו על מקרר קטן שמגדל קנאביס". החברה גייסה עד כה 4.5 מיליון דולר וקיבלה 1,500 הזמנות למכשיר במחיר של 3,000 דולר ליחידה.

עוד דוגמה טובה היא Gemma Cert, שהוקמה לפני 3 שנים על ידי ד"ר גיא סטון ופרופסור עודד שושיוב וגייסה עד כה 3 מיליון דולר כדי לייצר מכשיר שנראה כמו רמקול חכם ובודק את ההרכב המדויק של הקנאביס ללא מגע, בעזרת צילום תת-אדום.

דווקא לעידו חביליו, שהופיע בשבוע שעבר בתוכנית "הכרישים" בקשת 12, פחות הלך והוא לא הצליח לשכנע אותם להשקיע במאדה הקנאביס שלו. אבל ליזמים רבים אחרים מישראל הולך טוב בתחום הזה, ופיתוחים ישראליים בתחום גייסו רק ב-2017 עשרות מיליוני דולרים.

גילי מוסינזון, כדורסלן לשעבר ובעלי חנות Puffiz לאביזרי קנאביס ברחוב דיזנגוף בתל אביב, הגיע להראות לנו כמה מהאביזרים שנמכרים בחנות שלו, כמו מאדה Da Vinci IQ שמתחבר לסמארטפון ומתקשר עם אפליקציה שמאפשרת לבחור טמפרטורות אידוי שונות, קופסה נגד קרני השמש, שקית לחות ואפילו אוהל ביתי לגידול צמחים שונים כמו עגבניות ופלפלים, שבמקומות שבהם זה חוקי אפשר להשתמש בו גם לגידול קנאביס.

"הרבה אנשים עוברים היום לאדות קנאביס במקום לעשן", אומר מוסינזון. "לי יש אישור לקנאביס רפואי, את הוויד שלי אני לא מקבל מטלגראס אלא ממדינת ישראל. יש עוד 40,000 איש כמוני והרבה עוברים למכשירי אידוי, כמוני. כל הטרמינולוגיה שונה. אתה לא מעשן, אתה מאדה. הרבה יותר בריא, כמובן שאין עשן, ללא טבק, אתה חוסך לך עוד איזה כמה שנים של החיים".