לפני כמה שבועות פירסמה הגר וליאנו ריפס, מייסדת ומנכ"לית לדינגו (Ladingo), פוסט בפייסבוק, שעבר בין כמה קבוצות: "חברים יקרים, אם מישהו מכם מעוניין להביא דברים גדולים מארה"ב, החברה שלנו מביאה מכולה שנייה בסוף מאי. הסטארטאפ שלנו עוסק בלוגיסטיקה ואי-קומרס של דברים גדולים. המחיר לשילוח הוא נמוך מאוד – והמוצר מגיע עד לדלת. הבאנו למשל אופני כביש קנונדייל בחצי מהמחיר בישראל, כולל מע"מ, מכס, ביטוח ושילוח עד הבית. דוגמאות לדברים נוספים שהיו במכולה: ריהוט גן, מנגל גז, סט מדפים ושולחן ביליארד".

הפוסט פורסם לקראת הטסט השני למערכת של לדינגו, סטארטאפ צעיר שמתיימר לעשות מהפכה במסחר המקוון, ולהקל עליכם את תהליך ההזמנה מחו"ל - גם של מכונות כביסה, ספות ומיטות, כל מה שנכנס למכולה. אם לא יהיו תקלות, המערכת של לדינגו תעלה לאוויר כבר ברבעון הקרוב, בשותפות עם כמה אתרי סחר מארה"ב.

לדברי וליאנו ריפס, "עולם הסחר המקוון הבינלאומי הוא ענף של טריליוני דולרים - יש שאומרים 2.3 טריליון דולר. כיום מדובר בעיקר בדברים קטנים שנשלחים במטוסים. חברות כמו UPS ופדקס משקיעות במטוסים, אבל כשמישהו נכנס לחנות מקוונת ורוצה לקנות שולחן, כיסא או הליכון, הוא יקבל מהחנות בלוק, או שיחייבו אותו בעלות שילוח לא פרופורציונלית - מחיר כמו 2,000 דולר למשלוח ספה. אפשר כמובן לעשות יבוא אישי, אבל זה מסובך.

"זו לא בעיה רק של ישראלים, זו בעיה בכל העולם – ומה שאנחנו בונים זו פלטפורמה שמחברת בין מוכרים מקוונים, משלחים ימיים וקונים. הפלטפורמה יודעת לטפל גם ברגולציה, לצורך העניין מכס, ולאפשר את עולם האי-קומרס של B2C (עסק לצרכן, בשונה מ-B2B, עסק לעסק) לחפצים גדולים, שתוכל לקנות ספה מחו"ל כמו שאתה קונה כיסוי לאייפון או אוזניות. למה שאסוס תהיה כל כך פופולארית, אבל כל חנות מוצרי ספורט או רהיטים לא?"

לדינגו היא סטארטאפ בתחום הלוגיסטיקה ושרשרת האספקה. זהו ענף שצומח במהירות – על פי אתר CB Insight, ההשקעות בו ב-2016 הסתכמו ב-4 מיליארד דולר מסביב לעולם. הפעילות של לדינגו היא בשילוח הימי. על פי הערכות של האו"ם, 90% מהטובין בעולם יגיעו ליעדם במכולה דרך הים.

וליאנו ריפס אומרת שכיום קיים מסחר ימי ער, אך רק בין עסקים לעסקים – בה רוכשים למלא מכולה במשותף. לדבריה, "יש כיום 250,000 משלחים ימיים בעולם, בתחומי יבוא מסחרי, יבוא אישי של אנשים עשירים ומעברי דירה. הפלטפורמה שלנו מאפשרת למשלחים הימיים להיכנס לאי-קומרס".

"מה שאנחנו עושים זה שלושה דברים", אומרת היזמת השותפה בלדינגו, רות ריינר. "ראשית, אנחנו בונים סטנדרט חדש שלא קיים. כיום יש רק סטנדרט לשילוח אווירי. שנית, אנחנו עושים אופטימזציה של המשלוחים, בהתאם ללוחות הזמנים ולמקום במכולה. על פי רוב המכולות לא מלאות בצורה יעילה – לא עד הסוף. בתעשיית הלוגיסטיקה נהוג לומר כי A full container is a happy container (מכולה מלאה היא מכולה שמחה), לכל הצדדים, וכאן אנחנו עוזרים – אנחנו עושים המכלה וירטואלית, וממקסמים את נפח המכולה. עוד דבר שאנחנו עושים זה אוטומטיזציה של הדוקומנטציה – המכס, שטר המטען, כל הניירת הנלווית, הכל דיגיטלי ומתאים לפי הכללים של כל מדינה".

עם זאת, המשלחים הם רק הצינור – ונהנים עקיפים מהמיזם. הלקוחות של לדינגו הם הסוחרים המקוונים, שהחברה רוצה לפתוח להם לראשונה שוק עולמי. לדברי וליאנו ריפס, "מחירי השילוח הם הגורם מספר אחד למה שמכונה בעולם האי-קומרס Cart Abandonment - נטישת עגלה מקוונת. הלקוח יכול למלא את העגלה בכל מיני דברים, ואז לראות את מחיר או מורכבות השילוח – ולנטוש את כל הרכישה. אנחנו נותנים לזה מענה". לדבריה, "עולם הקמעונות נמצא בחרדה קיומיות מאמזון, וכאן יש הזדמנות, גלגל הצלה, לכל חנות. ואגב, מחקרים מראים שאם יש לוולמארט ולטרגט עוד יתרון מול אמזון – זה בדברים הכבדים".

"היבואנים יכולים להפוך לספקי שירות"

אז מהם המחירים שמציעה לדינגו? לדברי ריינר, "הסתכלנו על גריל של וובר, למשל. הצלחנו להגיע למחיר של 2,300 שקל עד לבית הלקוח, כולל מע"מ. אותו גריל עולה 4,900 שקל בארץ. אפשר לקנות שניים ולהביא אותם לישראל אתנו, ועוד יישאר לך כסף לבירות. אופני כביש, כמו שכתבה הגר בפוסט, זה חצי מחיר. נפגשנו עם הוועדה להסרת חסמים ביבוא אישי (ועדה שהוקמה על ידי הממשלה ביוני 2017) והעברנו להם רשימה של מוצרים שיכולים להיות זולים ב-30%-50%".

מה מחיר השילוח לבדו, לא המוצר הסופי?

וליאנו ריפס: "זה תלוי בסוג המוצר. עבור אופניים שתופסים חצי מטר קוב, המשלוח הוא בערך 100 דולר. מכונת כביסה תופסת 0.8 מטר קוב, אז מחיר המשלוח שלה אינו שונה מהותית. וזהו מחיר שכולל שליח עד הבית בישראל. אגב, כמה עולה שילוח של ספה בארץ? משלוח מאיקאה זה 250-300 שקל. לא הבדל כזה גדול".

אם שאלתם את עצמכם, במכולה נכנסים 183 מנגלים, וזה כשלדינגו שמרה טווח בטיחות של 80% תפוסה במכולה. בעתיד השוליים צפויים להצטמצם.

ומה לגבי זמן ההמתנה?

ריינר: "במשלוח ימי אנחנו יכולים להתחייב לזמן המתנה עד 45 יום, אבל אנחנו מניחים שזה יתקצר. גם כשאתה מזמין בישראל, הרבה פעמים מזמינים לך בעצם מחו"ל. ואצלנו, אם תזמין ספה מטרגט (לשם הדוגמה, הם עדיין לא שותפים), במקום שישלחו את זה מהיצרן בטורקיה לארה"ב ואז לישראל, תקבל את זה ישירות מטורקיה. יש עיכובים של לוגיסטיקה שאנחנו חוסכים".

הפתרון של לדינגו חוסך בשלב זה כמה חוליות בדרך. החוליה היקרה העיקרית היא היבואנים המקומיים. המיזם של לדינגו הופך כל אחד במידה מסוימת ליבואן פרטי. בנוסף, הפתרון הזה חוסך גם את המפיץ שיש לרוב המוצרים שאנחנו רוכשים – וגם את החנות הפיזית. כל אחד מהגופים האלה מייקר את המוצר הסופי.

ולדינגו עומלת עכשיו לקצר עוד יותר את השרשרת: לדברי ריינר, "יש לקוח גדול ששאנחנו מדברים אתו ושעוסק במוצרי חשמל לבנים. הוא היצרן, כך שהלקוח יכול לרכוש ישירות ממנו ולחסוך את כל התחנות בדרך". וליאנו ריפס אומרת שזה לא חייב להיות הסוף של היבואנים – הם פשוט יהפכו לספקי שירות ואחריות למוצרים שאנשים מייבאים באופן פרטי.

לכתבה המקורית ב-TheMarker

עוד ב-TheMarker:
עוד אקזיט ישראלי ענק: הסינים יקנו את קולורצ'יפ במיליארד שקל
אפל הסירה מהחנות את האפליקציה הישראלית של פייסבוק

לדינגו נמצאת כיום בשיחות עם חמישה לקוחות מתחומים שונים של פעילות. החברה עתידה להשיק את הפעילות הראשונה לקהל הישראלי בתוך כחודש, ובהמשך מתוכננת השקה הדרגתית של הפלטפורמה בכל העולם.

לדינגו הוקמה ב-2018 על ידי וליאנו ריפס, ריינר ושותף שלישי, גיא לוי. מלבדם עובדים בחברה עוד מתכנת ישראלי ושלושה מתכנתים אוקראינים במיקור חוץ. החברה גייסה גיוס סיד ראשון, ונמצאת לפני סיבוב גיוס הון ראשון.