תרגום

iTranslate: לדבר כמו המקומיים

תרגום של מלים ומשפטים ליותר מ–70 שפות, כולל עברית. מה שעושה את האפליקציה הזו לשונה מאפליקציות תרגום אחרות שקיימות ברשת, היא העובדה שלצד התרגום ניתן גם לשמוע איך אומרים את המלים שחיפשתם בהגייה הנכונה, ולנסות ולהידמות כמה שיותר למקומיים. כל שעליכם לעשות הוא ללחוץ על אייקון הרמקול שמופיע לצד התרגום.

מחיר: חינם באייפון ובאנדרואיד

Word Lens: מצלמים ומתרגמים

אפליקציה שמיועדת לכאלה שלא אוהבים להתאמץ. במקום להתחיל להקליד את הטקסט שמופיע בשפה זרה לתוך אחת מאפליקציות התרגום, פשוט מצלמים את הטקסט המודפס, בין אם הוא מופיע על תפריט, שלט חוצות או עלון מידע בבית המלון - והאפליקציה Word Lens תתרגם אותו. האפליקציה לא תומכת בעברית, אבל בהחלט תוכלו להיעזר בה בתרגום מלים משפות רבות לאנגלית.

מחיר: 19.90 שקל לאייפון ואנדרואיד

מטוס, חופשה (צילום: istockphoto)
מטוס, חופשה | צילום: istockphoto

שיתוף של פעילויות

KidZout: הגולשים ממליצים - הילדים נהנים

אחד הדברים המאכזבים ביותר בחופשה משפחתית הוא לנסוע במיוחד למקום מומלץ לפעילות עם ילדים, ולגלות שהוא מאכזב וכלל אינו מתאים לגיל או לצרכים של ילדיכם. האפליקציה KidZout מציעה פתרון בדיוק למצבם כאלה. בכניסה לאפליקציה תתבקשו להירשם עם כתובת מייל, ולציין את הגיל שלכם ושל ילדיכם. אז, תוכלו להתחיל לחפש מקומות מתאימים לבילוי. אם, למשל, אתם מסתובבים עם תינוק, האפליקציה תציין מקומות בילוי שבהם עמדות החתלה. לילדים תוכלו למצוא באפליקציה גני שעשועים ומסעדות שמציעות ארוחות ילדים. לפני שאתם שמים פעמיכם למקום שהאפליקציה הציגה, כדאי לעיין בחוות הדעת שנכתבו. ניתן אף להוסיף חוות דעת משלכם אחרי הביקור.

מחיר: חינם באייפון ובאנדרואיד

travel2gether: כל התיירים חברים

מטרת האפליקציה היא ליצור רשת חברתית לטסים לחו"ל, שתקשר בין כל התיירים ששוהים באותו היעד. כך, כל אחד מהם יוכל לתרום מהמידע שבידיו, לשתף בחוויות ובטיפים - כמו מתי כדאי להגיע לאתר מסוים או איך אפשר להשיג כרטיסים מוזלים לאירוע - או סתם לעדכן שהוא נמצא בפיאצה נבונה ברומא וישמח לשותף לקפה. היתרון הוא שהכל מתבצע בזמן אמת, כך שהמידע זורם בקלות וביעילות. כדי לתמרץ את הגולשים להשתמש באפליקציה, פותחה מערכת משחק, שמתגמלת את המשתמשים בנקודות אם הם לוקחים בה חלק פעיל. את הנקודות ניתן להמיר למתנות והטבות.

מחיר: חינם באייפון ובאנדרואיד

MyTracks: יומן מסע

האפליקציה שתסייע לכם ליצור יומן מסע מוקלט ומדויק, באמצעות ה–GPS והמפה במכשיר הסלולר שלכם. יומן המסע יראה לאחרים איפה הייתם, לאן הלכתם, באיזו מהירות הגעתם, והאם רכבתם, נסעתם או דיוושתם. ייתכן שמי שכבר היה בטיול יתעניין פחות במעקב טכני אחר המסלול, אבל כל האחרים יוכלו ליהנות מהמידע שהוא מספק לצורך תכנון הטיול שלהם. ניתן לשתף את התיעוד כמעט בזמן אמת.

מחיר: חינם באנדרואיד

GasBuddy: איפה נמצאת תחנת הדלק הזולה ביותר

אם הטיול הבא שלכם מתוכנן לארה"ב או לקנדה ואתם מתכוונים לשכור מכונית, כדאי לכם להוריד את האפליקציה הזו, שעוזרת לחסוך כסף על דלק. האפליקציה מראה איפה נמצאת תחנת הדלק הזולה ביותר בסביבה שבה אתם נמצאים. המידע מגיע ממשתמשים אחרים באפליקציה, שמעדכנים אותה על פי המחירים העדכניים בתחנות. האפליקציה דואגת לעדכן את משתמשיה גם לפני עלייה צפויה של תעריף הדלק, כדי שיוכלו להיערך בהתאם ולחסוך עוד כמה דולרים.

מחיר: חינם באייפון ובאנדרואיד

גבר מאכיל אישה בפסטה במסעדה איטלקית (צילום: flisk, Istock)
גבר מאכיל אישה בפסטה במסעדה איטלקית | צילום: flisk, Istock

איפה לאכול

Yelp: למצוא את המסעדה המומלצת באזור

לא לכל אחד יש חבר שגר בלונדון או פריז ויכול להמליץ על מסעדה מוצלחת, או לפחות כזו שלא תאכזב. אפליקציית Yelp מאפשרת לראות בכל רגע נתון אילו מסעדות, ברים, קניונים, חנויות ובתי קפה נמצאים בסביבה (בעזרת ה-GPS במכשיר הסלולרי) - ולסנן את התוצאות לפי שעות הפתיחה, Happy Hour, מרחק מהמיקום הנוכחי או דירוג כוכבים. בנוסף, תוכלו לקרוא חוות דעת של גולשים אחרים שביקרו במקום, ולראות את מיקומו על מפה. מי שיירשם לאפליקציה יוכל גם לעדכן את החברים שלו בפייסבוק על מיקומו ולכתוב ביקורות. האפליקציה פעילה בארה"ב ובעוד עשרות ערים באירופה.

מחיר: חינם באייפון ובאנדרואיד

Foodspotting: לראות את המנה לפני ההזמנה

אם אומרים עליכם שאתם אוכלים קודם כל עם העיניים - האפליקציה הזאת בשבילכם. במקום להציץ לשולחן שלידכם כדי לראות איך נראות המנות, או לחכות בסבלנות עד שהמלצר יגיע עם המנה שלכם, תוכלו להיכנס לאפליקציה ולגלות איך הצלחת תיראה, עוד לפני שהשף הכין אותה.

לצד כל תמונה של מנה תוכלו לראות מתי היא הועלתה ומה המרחק שלכם מהמסעדה. מי שירצה לקבל עוד פרטים יוכל ללחוץ על התמונה, ולראות מה הגולש שהעלה אותה חשב על המנה בסופו של דבר.

מחיר: חינם באייפון ובאנדרואיד

מלון ברגע האחרון

Hotel tonight: חדר בהנחה של עד 70%

הספונטניים מביניכם, שמזמינים ברגע האחרון ומחפשים חדר בבית מלון ללילה הקרוב, יכולים להוריד את האפליקציה הזאת וליהנות מהנחות של עד 70% במחיר. כל מה שצריך לעשות הוא להיכנס לאפליקציה בשעות הבוקר, לבחור מבין רשימת יעדים את העיר המבוקשת, ומבין רשימת בתי המלון את זה שהכי מתאים לכם.

בכל אחת מההצעות תקבלו פירוט על המלון והשירותים שהוא מציע, כמו אינטרנט אלחוטי או שירותי חניה, מפה ותמונות של החדרים. אפשרות נוספת לחיפוש היא לפי מספר הלילות שאם זקוקים לחדר - מלילה אחד עד חמישה לילות.

מחיר: חינם באייפון ובאנדרואיד

roomer: שכירות משנה בבית מלון

הזמנת חדר בבית מלון דרך האפליקציה הזו יכולה להביא תועלת גם לכם וגם לזולת. הזולת, במקרה הזה, הוא אנשים שהזמינו חדרים בבתי מלון ובסופו של דבר לא יכולים לממש את ההזמנה, אבל לא רוצים שהכסף ששילמו ירד לטמיון. האפליקציה מציעה להם פלטפורמה בה הם יכולים להציג את ההזמנה שלהם ולמכור אותה לצד ג', בדרך כלל במחיר נמוך יותר. כך, המוכר מצליח להחזיר חלק מהסכום ששילם וכמעט אבד - והקונה מקבל חדר בנמחיר נמוך יחסית. כשאתם נכנסים לאפליקציה חפשו את הקטגוריות last minute deals ו–discount על מנת לקבל את ההצעות הזולות ביותר. כדי למצוא את החדר המתאים לכם ביותר, ניתן לסנן את חיפוש החדרים לפי דירוג טריפאדוויזור או דירוג כוכבים, וכמובן גם לראות את מיקום המלון במפה.

מחיר: חינם באייפון ובאנדרואיד

מלון דן כרמל החדש חדר (צילום: אורי אקרמן)
מלון דן כרמל החדש חדר | צילום: אורי אקרמן

מדריכי טיולים

Trip Advisor City Guides: מדריך וירטואלי ל-90 ערים

מיליוני מטיילים ברחבי העולם מכירים ומסתמכים על הטריפאדוויזור להמלצות על מסעדות, בתי מלון ושלל אטרקציות. אבל מעבר לכך, טריפאדוויזור מציע גם מדריכי ערים חינמיים, שבהם ניתן להשתמש גם בלי חבילת גלישה או חיבור ל–WIFI, כל עוד תזכרו להוריד את המדריך מבעוד מועד. המדריכים הווירטואליים מספקים מידע כללי ומפות, לצד פרטים על מקומות היסטוריים, פארקים, מוזיאונים, אתרים דתיים, תחבורה, חיי לילה, שופינג ועוד. מי שרוצה להיות מסודר יכול לתכנן את מסלול הטיול מראש.

המדריכים מספרים את סיפורן של כ–90 ערים מארה"ב, אירופה, אסיה ואוסטרליה, כמו גם את סיפורה של תל אביב.

מחיר: חינם באייפון ובאנדרואיד

מדריכי שיחור: למה לסחוב ספרים כבדים?

את מדריכי שיחור שאתם רואים על מדפי חנויות הספרים אפשר לרכוש גם כאפליקציה, ולחסוך את הצורך בנשיאת ספר כבד בטיול. האפליקציה כוללת מפות, מסלולי טיולים יומיים, מידע על אתרים ואפשרות לתכנון מסלול אישי. בדומה לאפליקציית מדריכי הטיולים של טריפאדוויזור, גם בזו אפשר להשתמש ללא רשת אלחוטית. מי שצריך מידע שימושי בסיסי כמו דרכי הגעה משדה התעופה, מיקום לשכות התיירות, תחבורה ציבורית ותחזית מזג האוויר יוכל להיעזר באפליקציה החינמית.

מחיר: למדריך המלא 32 שקלים באייפון ובאנדרואיד

עוד מידע שימושי

רשות שדות התעופה, לוח זמנים טיסות נתב"ג: להגיע בזמן לשדה התעופה

אוספים מישהו משדה התעופה, או טסים בעצמכם לחופשה בחו"ל? תוכלו להוריד את האפליקציה הזאת של רשות שדות התעופה, להגדיר את הטיסות הרלוונטיות לכם, ולהיות מעודכנים לגבי כל עיכוב או ביטול שלהן. האפליקציה מאפשרת גם לבדוק מה הן דרכי ההגעה לשדה התעופה בתחבורה ציבורית, או מה מסלול ההגעה ברכב פרטי, לצד עלות השימוש בחניון. אפליקציה נוספת, שמאפשרת לקבל התראות לגבי הטיסה שלכם, נקראת לוח זמנים טיסות נתב"ג.

מחיר: חינם באייפון ובאנדרואיד

Currency: כמה תעלה החולצה בשקלים

במקום להתחיל לחשב בראש כמה תוציאו בשקלים על החולצה שעולה 37 יורו, או כמה שווה ארוחת הצהריים שעולה 13 דולר בטיימס סקוור - אתם יכולים להוריד את האפליקציה, שממירה את הסכומים במטבע זר לכל מטבע זר שתרצו, כולל שקלים. ההמרה עובדת גם ללא חיבור אלחוטי, כך שאתם יכולים להשתמש בה בכל סיטואציה, ולא רק בעודכם מחוברים לרשת אלחוטית.

מחיר: חינם באייפון ובאנדרואיד

הכתבה פורסמה במקור ב-Themarker