אייפון 6, לפי האתר הטייוואני Mos Coat (צילום: Mos Coat)
את זה לא מומלץ לעשות. אייפון 6 תחת מים | צילום: Mos Coat

הטלפון שלנו עמוס. עמוס בתמונות, עמוס בהודעות וזה עוד לפני שדיברנו על אפליקציות. כמה מכם מרגישים שהטלפון כבר מלא בתוכן שאתם לא ממש זקוקים לו? אולי אתם חווים איטיות מסויימת ורוצים לטפל בה? אחרי שניקיתם את הבית, הגיע הזמן לנקות גם את הסמארטפון ולהחזיר לכם את השליטה עליו.

עשו סדר בתמונות

מכשיר הטלפון הפך אצל רובנו למצלמה הראשית, בשל הזמינות, המהירות וקלות הצילום. בין אם אנחנו מצלמים את הילד, המשפחה, החברים או סתם משהו מצחיק כדי להעלות לרשת, אנחנו אוגרים מאות ואף אלפי תמונות על גבי הטלפון הנייד, שייתכן כי את חלקן אנחנו כבר כלל לא רוצים. מלבד הסיכון באי גיבוי, הן גם תופסות נפח רב וגרוע מכך – מאטות את המכשיר בעת גישה לגלריית התמונות שלנו.

מה עושים? סדר בתמונות. הדרך הקלה והפשוטה ביותר היא למחוק את התמונות או להעביר אותן למקום בטוח יותר - הרי אתם ודאי לא זקוקים לכל התמונות על גבי המכשיר הנייד, נכון? יתרה מכך, חלק מהתמנות שאנו כן מעוניינים לשמור, עדיף שיהיו במקום מרוכז, כמו במחשב או בשירות ענן.

ככלל, לפני הסדר, מומלץ לגבות את כל התמונות על ידי העתקתן למחשב או שימוש בשירותי אחסון בענן המגבים בצורה אוטומטית או ידנית את הדברים החשובים לכם. כך תהיו בטוחים כי לא איבדתם תמונה שמחקתם בטעות.

דרך המחשב: אם מדובר במכשיר אנדרואיד, חברו את המכשיר בכבל USB, פתחו את סייר הקבצים במחשב והיכנסו לתיקיית DCIM או Camera (בדרך כלל תמצאו את השנייה תחת הראשונה), שם תמצאו את כל התמונות. אם זה מכשיר אייפון, הורידו והתקינו על המחשב את תוכנת iTools וחברו את המכשיר למחשב. דרך התוכנה תוכלו לנהל את כל קבצי המדיה שלכם.

דרך הטלפון: היכנסו לגלריית התמונות במכשיר ובחרו את התמונות שברצונכם למחוק. שימו לב כי אם מדובר בכמות גדולה של תמונות צפוייה לכם עבודה רבה, כך שנמליץ לשקול לעשות זאת בכל מקרה דרך המחשב.

אפליקציות מיותרות

קיים קשר ישיר בין כמות האפליקציות המותקנות בסמארטפון והזיכרון הפנוי בו לבין ביצועיו. רוב המשתמשים מתקינים מספר גדול במיוחד של אפליקציות, שמרביתן אינן בשימוש כלל או בשימוש מזערי. אלו יכולות לגרום להכבדה על המכשיר, לאור העובדה כי הן תופסות נפח מיותר וחלקן אף פועלות ברקע כל העת. לכן, מומלץ מדי זמן לעבור על רשימת האפליקציות המותקנות במכשיר ולמחוק את אלו שאין בהן צורך יותר.

מחקו הודעות

אם עדיין לא עברתם את גיל העשרה, התכתבות בצ'אט היא דרך התקשורת העיקרית שלכם ולא נגזים אם ננחש שמאות הודעות עוברות ביניכם לבין חבריכם בכל יום. בין אם זה SMS, וואטסאפ, מסנג'ר ועוד, כל אלו נטענים מהטלפון הנייד או מהרשת ולעיתים גורמים להאטה בטעינת היסטוריית השיחות. כמו באנשי הקשר, אנו אוגרים שיחות על גבי שיחות שלא ממש יש לנו צורך בתיעוד שלהן, וסביר כי רובן ניתנות למחיקה.

גייס במרמה 17 מיליון שקלים (צילום: חדשות 2)
"יאללה, כמה זמן לוקח לטעון SMS?" אילוסטרציה | צילום: חדשות 2

וואטסאפ: יישום הצ'אט הפופולרי הפך לחלק נכבד בתקשורת בין אנשים, אך הבעיה שלו היא לא השיחות אלא דווקא קבצי המדיה המועברים דרכו. תמונות, סרטונים, הודעות קוליות ועוד מעמיסים על המכשיר ולמעשה תופסים שטח אחסון נכבד. כדי לעשות סדר, היכנסו להודעות שלכם דרך האפליקציה ובחרו איש קשר ספציפי או קבוצה. מהתפריט הראשי, תוכלו להגיע לקבצי המדיה השונים, למחוק אותם או להעבירם למקום אחר, דבר מומלץ במידה ומדובר בתמונות היקרות ללבכם. ניתן גם למחוק התכתבות של איש קשר מסוים או הודעות מסוימות.

SMS: לפחות במכשירי האנדרואיד, ניתן לשים לב בזמן השימוש כי יישום ההודעות נטען לאט כאשר ישנן הודעות רבות השמורות במכשיר. הדרך הפשוטה לטפל בכך היא למחוק את ההודעות שאיננו זקוקים להן. במידה ואתם חושבים שאתם דווקא כן זקוקים לכל ארכיון ההודעות, אנו ממליצים לגבות אותן אחת לכמה זמן. למכשירי האנדרואיד ישנה אפליקציית SMS Backup & Restore, המגבה לכרטיס הזיכרון, במכשירי iOS, ניתן לגבות דרך תוכנת iTunes של אפל או SMS Export, שתייצא את ההודעות לקובץ קריא.

עשו סדר באנשי קשר

ככלי התקשורת המרכזי שלנו, הסמארטפון מאגד בתוכו את אנשי הקשר שלנו - החברים, המשפחה, העבודה ועוד. לאורך השנים, אנו נפגשים עם אנשים חדשים בדרך וכדי לא לשכוח מוסיפים את פרטי איש הקשר למכשיר. כך, אנו צוברים לא מעט מספרי טלפון ורשימות שהולכות וגדלות. סביר כי לרובכם יש אנשי קשר לא רלוונטיים, החל ממקומות שונים שעבדתם בהם, בצבא ועוד. אלו יחדיו אמנם לא גורמים לאיטיות במכשיר הטלפון, אך כן לעומס וקושי לאתר את איש הקשר הרצוי בין ההמון.

כדי לעשות סדר, יש מספר דרכים: במכשירי האנדרואיד, בהם חשבון הגוגל המסונכרן הוא הראשי, אפשר להיכנס לשירות ה-Contacts של גוגל, שעבר לאחרונה מתיחת פנים משמעותית, ולערוך דרכו בקלות ובמהירות את אנשי הקשר, כאשר כל שינוי שיתבצע שם יסנכרן אוטומטית לחשבון הטלפון.

אם מדובר באייפון,סביר שאנשי הקשר נשמרים דרך שירותי ה-iCloud של אפל. הדרך היחידה לערוך אותם היא למחוק דרך מכשיר הטלפון עצמו אחד אחרי השני או באמצעות כלי ה-iTools שהזכרנו קודם לכן. אם החלטתם להתחיל הכל מהתחלה ולמחוק את כל אנשי הקשר, ישנן אפליקציות המאפשרות לנהל אותם וגם למחוק את כולם יחד. אם בחרתם לסנכרן ולגבות את אנשי הקשר באייפון דרך חשבון הגוגל שלכם - ניתן לסדר אותם ולמחוק בקלות דרך המחשב, בדיוק כמו במכשירי אנדרואיד.

תחזוקה על בסיס קבוע

הטלפון החכם הוא למעשה מחשב לכל דבר. כמות המידע שעוברת דרך הטלפון שלנו היא גדולה במיוחד, ומכיוון שהוא נייד, הוא גם פגיע יותר ממחשב רגיל. לכן, אסור לסמוך על כך שהתמונות, ההודעות והמידע שלנו נשמר שם לעולם. כדאי לקחת הפסקה מפעילויות אחרות ולהקדיש זמן לתחזוקה מפעם לפעם, גם אם זה רק בשביל הסדר הטוב.