לאחר שמונה שנות פעילות (ומתוכן שש שנות מאבק) שירות הזרמת המוזיקה הפופולארי Grooveshark חדל השבוע מלפעול. בעוד שעבור מרבית המשתמשים בשירות מדובר בהפתעה מוחלטת, קברניטי החברה היו מעורבים בהליך משפטי ארוך ומתיש שנמשך שנים ארוכות, אשר בסופו הוחלט לוותר ולהגיע להסכם פשרה. במסגרת ההסכם שנחתם עם חברות התקליטים הגדולות בעולם - בהן סוני, וורנר מיוזק ועוד - Group, הוחלט להוריד את השירות מהאוויר. 

אז מה אמורים לעשות עכשיו 20 מיליון המשתמשים הפעילים של Grooveshark? הנה מספר אלטרנטיבות המציעות שירות דומה, חינמי ונכון לרגע זה, גם חוקי.

עוד ב-Geektime:

מעצבת הרומבה מציגה רחפן פשוט וקל לשימוש
דיווח: האייפד ׳Pro׳ בדרך, יהיה דק במיוחד ויוכרז השנה

Streamus – למינימליסטים

Streamus הוא תוסף לכרום שהתקנתו אורכת בדיוק שניה וביצועיו מרשימים ושימושיים ביותר. התוסף לוקח את הנוחות וההיצע של המוסיקה הקיימת במאגר של יוטיוב, ומשלב בתוכה את הטכנולגיה הקיימת בדפדפן הכרום. באפשרותכם לחפש סרטוני יוטיוב ישירות משורת הדפדפן שלכם (על ידי הקלדת שם השירות בליווי מקש הרווח) ולהשמיע אותם תוך כדי גלישה באינטרנט. כמו כן, ניתן ליצור פלייליסטים שונים על ידי הרשמה לשירות עם שם משתמש וסיסמא, ובעצם לגשת לספרייה גדולה מאוד של תכנים ואף לארגן אותם באופן הנוח לכם ביותר.

המפתח הצעיר מאחורי Streamus, שון אנדרסון, סיפר בראיון לגיקטיים שנערך לפני 3 חודשים כי לצורך הפיתוח, שארך כחצי שנה, עשה שימוש ב-JavaScript, jQuery, BackboneJS ו-RequireJS. כשהסתיים הפיתוח הוא העלה את הפרויקט ל-GitHub ומאז הוא ממשיך לשפר ולהוסיף עוד פיצ'רים. נכון לאותה התקופה רשם התוסף כ-200 אלף הורדות. התוסף הינו חינמי ואינו כולל פרסומות, אך אם ברצונכם לתרום למפתח אתם מוזמנים לעשות זאת באמצעות פייפאל או ביטקוין.

להתקנת התוסף לכרום

8Tracks – לספונטנים

הפלטפורמה מורכבת מאינסוף פלייליסטים מבוססי מצב רוח או מילות מפתח למיניהן כדוגמת ׳Happy׳, או 'Weekend' בשילוב עם סגנונות מוסיקה כדוגמת רוק, אלטרנטיבי או ג׳אז׳. הרעיון הוא לאפשר לכם להיחשף לרשימות השמעה שנוצרו על ידי משתמשים מכל רחבי העולם, כך שיתאימו בדיוק לסגנון המוסיקה שמתחשק לכם לשמוע עכשיו. במידה ולא מצאתם רשימה שמצאה חן בעיניכם, ניתן להירשם לאתר וליצור רשימה משלכם, להעניק לה שם, תיאור ולצרף תמונות.

הכיף הגדול ב-8Tracks טמון באפקט ההפתעה, שכן אמנם אתם יכולים לראות מאילו שירים הרשימה מורכבת, אך סביר להניח כי לפחות את חלקם לא תכירו. אגב, לפרנואידים מביניכם, החברה מדגישה כי מדובר בשירות חוקי. כמו כן, במידה ואתם מעוניינים להאזין למוסיקה באמצעות הפלטפורמה ׳On the go' אתם מוזמנים להוריד את האפליקציה הייעודית ל-אנדרואיד , iOS ו-Windows Phone.

לאתר 8Tracks

Jango  – לכל השאר

ניתן לומר שמבין שלוש הפלטפורמות, Jango x היא ׳המיינסטרימית׳ מכולן, שכן הממשק עצמו הולך ׳על בטוח׳, לא מתאמץ, אך יחד עם זאת נוח וברור לשימוש. מדובר במעין תחנת רדיו אינטרנטית המאפשרת לכם להאזין למוסיקה בהתאם לאמנים ספציפיים להם אתם מעוניינים להזין, ובעזרת אלגוריתם חכם המערכת תדע להציע לכם שירים ואמנים שאתם עשויים לאהוב גם כן. השירות עצמו חינמי (מוגבל לפרסומת אחת ביום), עשיר בתכנים וישאב אתכם בקלות פנימה אל תוך עולם שלם של מוסיקה ותחנות שאנשים מרחבי העולם יצרו.

נקודה שמצאה חן בעיניי באתר היא העובדה שלמרות שאין מדובר באפליקציה, האתר מתנהג כמו אחד כזה שכן ברגע שאתם מאזינים לפלייליסט מסוים, זה יהפוך לעמוד הבית שלכם. כך שגם אם בטעות או במכוון תדפדפו בין העמודים באתר (קדימה ואחורה) השיר ימשיך להתנגן ללא הפרעות, עד אשר תבחרו ברשימת האזנה אחרת.

כמו כן, לצד מרבית השירים מצורף מידע על האמן, ציוץ אחרון שלו בטוויטר ואפילו לינק המוביל לעמוד עם המילים (Lyrics), כך שתוכלו לשיר ביחד. יחד עם זאת, שימו לב כי במידה ותנסו להעביר שיר מספר פעמים ברצף, בפעם הבאה שתעשו זאת יקפוץ חלון פופ אפ שיציע לכם להירשם לאתר כדי להמשיך ולהאזין בלי הפרעות.

לאתר Jango להורדת האפליקציה לאנדרואיד להורדת האפליקציה ל-iOS 

פורסם במקור ב-Geektime