סלולרי (צילום: ThinkStock)
אילוסטרציה | צילום: ThinkStock

אז כל תערוכות המכשירים של תחילת השנה גרמו לכם למאוס בסמארטפון המיושן שלכם (הוא כבר בן שנה!) ולקנות אחד חדש. תתחדשו! אחרי התלבטויות ולחצים הצלחתם אפילו להחליט מה לעשות עם הישן - אם זה למכור אותו וכך למתק את גלולת המחיר של סמארטפון חדש מהפלסטיקים שעוטפים אותו בקופסה, למסור אותו לבן משפחה או חבר שמשדרג קצת פחות מכם או להטמין אותו במגירה למקרה חירום.

אם בחרתם באחת משתי האפשרויות הראשונות, חשוב שתזכרו שלא להעביר אותו הלאה עם המידע האישי שלכם - הקבצים, התמונות והגישה לחשבונות השונים. אלו הדברים שחשוב שתעשו:

1. בדקו שכל התוכן מגובה ונגיש

אנחנו יודעים, הסמארטפון שלכם מחובר לאינטרנט כמעט כל הזמן וגוגל, אפל או מיקרוסופט מגבות את המידע שלכם בשירותי הענן שלהן דרך גוגל דרייב/פלוס (ז"ל), iCloud או OneDrive. אבל סביר להניח שהן לא מגבות הכל: למשל, קבצים שהורדתם דרך דפדפן המכשיר ולא יצרתם דרך האפליקציות המובנות אינם מגובים אוטומטית, במכשירי Windows Phone צילומי מסך אינם מגובים ובכל המכשירים היסטוריית הוואטסאפ ואפליקציות אחרות אינה מגובית.

לכן, אנו ממליצים לקחת שעה או שעתיים ולעבור על כל אפליקציה במכשיר כדי לוודא שלא שמרתם בה דברים שאינם מגובים בשירות רשת שמסתנכרן עם כל סמארטפון עליו תתקינו את האפליקציה.

וואטסאפ היא הדוגמה הבולטת ביותר: בשל אופן האבטחה שלה השיחות נשמרות על המכשיר בלבד, ויש להיכנס לתפריט האפליקציה, לבצע גיבוי שיחות ("הגדרות" -> "הגדרות שיחה") ואז להעביר את הקובץ שיצרתם למכשיר החדש לפני שמתקינים עליו את וואטסאפ. במכשירי אנדרואיד ניתן גם לחבר את המכשיר למחשב ולהעתיק את תיקיית האפליקציה כולה.

כך יש לעשות עם כל אפליקציה עד שווידאתם שכל התכנים שלכם יישארו זמינים לכם לאחר שתיפרדו לשלום מהמכשיר הנוכחי. אנו ממליצים למחוק כל אפליקציה לאחר הבדיקה.

2. התנתקו מכל החשבונות

הסמארטפון שלכם מחובר אוטומטית להמון שירותים בהם השתמשתם ממגוון האפליקציות. אם לא תתנתקו מהם לפני העברת המכשיר, המידע האישי שלכם עלול להיות חשוף למשתמש הבא במכשיר, ובמקרים מסוימים הוא אף עלול לגלות שהטלפון חסום לשימוש בפניו.

כדי להימנע משני המקרים, היכנסו לדף החשבונות בהגדרות המכשיר שלכם (באנדרואיד תחת "הגדרות" -> "חשבונות", הניסוח שונה ממכשיר למכשיר; באייפון תחת תפריט ההגדרות הראשי ותחת תת-התפריט "דוא"ל, אנשי קשר, לוחות שנה"; ב-Windows Phone תחת "הגדרות" -> "דואר+חשבונות") ונתקו את כולם. אנו ממליצים אף להיכנס לאפליקציה הקשורה לכל אחד מהחשבונות כדי לוודא שהיא "שכחה" אתכם ודורשת שם משתמש וסיסמה. גם כאן, מומלץ למחוק את האפליקציות שווידאתם את הפרדתן מחשבונותיכם כדי לשמור על הסדר.

3. אפסו את המכשיר

אנחנו יודעים, אחרי הצעדים הקודמים זה עשוי להיראות מעט מיותר, אבל מידע רב נשאר על המכשיר גם לאחר ביצוע הצעדים הקודמים. לכן, הדבר האחרון שיש לעשות לפני העברת הסמארטפון הוא להיפטר משאריות המידע.

אם יש לכם אייפון - פשוט היכנסו ל"הגדרות" -< "כללי" -> "איפוס" ובחרו ב"מחק את כל התוכן וההגדרות". המכשיר ימחק את כל המידע וגם ניסיון שחזור שלו ייעשה בלתי אפשרי בשל הצפנה אוטומטית בגרסאות האחרונות של המערכת.

אם יש לכם אנדרואיד - תצטרכו קודם להיכנס ל"הגדרות" -> "פרטיות" או "אבטחה" (ברוב המכשירים שניהם מהווים סעיף אחד) ולבחור "הצפן את ההתקן" (או כל ניסוח דומה שתמצאו שם, אנחנו בדקנו בגרסה העברית של גלקסי S5). התהליך לוקח כשעה ודורש חיבור למטען בשל צריכת האנרגיה הגבוהה שלו. לאחר הסיום גשו שוב לתפריט ההגדרות, ותחת סעיף "גיבוי ואיפוס" בחרו "שחזור נתוני יצרן" (או ניסוח דומה).

אם אתם בעלי מכשיר Windows Phone, החברה עדיין לא מאפשרת לכם להצפין את המידע על המכשיר אלא רק לבצע לו מחיקה רגילה, תחת "הגדרות" -> "אודות" -> "אפס את הטלפון שלך".