סוללה של אייפון (צילום: אילוסטרציה)
בשיאו, האייפון 4S מסוגל להגיע ל-7:41 שעות שיחה ו-6:56 שעות של גלישה רצופה. לא הרבה | צילום: אילוסטרציה

בעידן הסמארטפונים, זמן סוללה הוא מצרך יקר ומאוד הכרחי. בעוד כשברוב מכשירי האנדרואיד כיום זמני הסוללה סבירים, דווקא האייפון של אפל מתקשה לעמוד בתחרות ומשתמשים רבים בסמארטפון של אפל עדיין נאלצים להסתובב עם מטען.

אז איך אפשר לחסוך בסוללה? הנה מספר טיפים עבור מכשיר האייפון, האייפד ויתר מכשירי iOS.

1. בהירות: רוב המשתמשים מעדיפים ואוהבים את המסך שלהם על בהירות מקסימלית, או לפחות קרוב לזה - וזו טעות. המסך הוא הרכיב בעל צריכת האנרגיה הגבוהה ביותר במכשיר, ורוב המשתמשים לא באמת זקוקים לבהירות מסך גבוהה כל הזמן, אלא אם הם נמצאים באור שמש ישיר וחזק. מומלץ להגדיר את הבהירות לכ-50% במרכז ההתראות, המוצג בגרירת אצבע מתחתית המסך כלפי מעלה. מומלץ אף להיכנס ל"הגדרות" (Settings) -> "בהירות" (Brightness) ולהפעיל את הבהירות האוטומטית, המתאימה את רמת הבהירות לתאורה מסביב.

2. כיבוי קישוריות: אצל לא מעט משתמשים, קישוריות ה-WiFi והבלוטות' דולקות כל הזמן. ברוב המקרים, סביר שיש לזה סיבה, אבל אם אתם יודעים שלא תשתמשו במכשירי בלוטות' כמו אוזניות ורמקולים אלחוטיים או באינטרנט אלחוטי שאינו סלולרי במשך זמן רב, עדיף לכבות את מתגי ה-ווייפיי והבלוטות במרכז ההתראות.

גם אם אתם משאירים את הווייפיי דלוק, מומלץ לכבות את חיפוש הרשתות הפתוחות, שצורך לא מעט אנרגיה ובדרך כלל נגמר בהתחברות אוטומטית לרשתות איטיות להחריד שרק יפריעו לכם. היכנסו ל"הגדרות" (Settings) -> "אינטרנט אלחוטי" (WiFi) וכבו את מתג "הצע לי להצטרף לרשתות" (שימו לב שגם מכאן ניתן לכבות כליל את תקשורת הווייפיי).

3. שירותי המיקום: השירותים האחראים לאיכון מיקומנו בעת שימוש במכשיר - אם זה בחיפוש פשוט או שימוש במפות - פועלים כמעט כל הזמן, ומלבד פלישה לפרטיות מבזבזים אנרגיה. כדי לכבות אותם, היכנסו ל"הגדרות" (Settings), "פרטיות" (Privacy) -> "שירותי מיקום" (Location Services) וכבו את המתג העליון או את הגישה של אפליקציות ספציפיות. ככל שפחות אפליקציות ניגשות למיקום, כך חיי הסוללה יתארכו.

 

4. מרכז ההתראות: ווידג'טים כמו מזג אוויר ומניות, המוצגים על וילון ההתראות בכל פעם שאתם פותחים אותו במשיכת אצבע מראש המסך, מתעדכנים כל הזמן דרך הרשת וכך מקצרים את חיי הסוללה. אם אין לכם צורך באחד מהם, הסירו אותם ממרכז ההתראות דרך "הגדרות" (Settings) -> "עדכונים" (Notifications).

5. בטלו את ה-Push: אם אתם משתמשים באפליקציות מייל, סביר להנניח שהיא בודקת ללא הפסקה מתי מגיעים מיילים חדשים.  אם חשוב לכם לחסוך בסוללה, יכול להיות שעדיף לכם להגדיר לאפליקציה בדיקת מיילים חדשים פעם בשעה, שעתיים או יותר. אם אתם ממש מאופקים, אנחנו ממליצים לוותר על עדכונים אוטומטיים על מיילים חדשים ולבצע בדיקה ידנית של תיבת הדואר מתי שאתם רוצים להתעדכן בכל המיילים שהגיעו.

6. טיפים מהירים:

  • להשתמש בסירי כמה שפחות. היא אמנם מצחיקה וחמודה, אך היא מבזבזת סוללה, והרבה.
  • אל תשתמשו באפליקציה Find My Friends שכן היא זללנית מאוד.
  • למקרי חירום, בהם אין לכם מטען בסביבה ואתם חייבים למשוך את האייפון חי למשך מספר שעות, כבו את האינטרנט הסלולרי והדליקו אותו רק בעת הצורך, דרך תפריט "הגדרות" (Settings) -> "סלולרי".

* הכתבה פורסמה במקור ב-9 במאי 2012, ועודכנה ב-1 באוקטובר 2015.