אייפון (וידאו WMV: Chris Hondros, GettyImages IL)
אל תהיו חלק מהסטטיסטיקה, יש מה לעשות כדי להתגונן מפני גניבה | וידאו WMV: Chris Hondros, GettyImages IL

רגע לפני שמכת המדינה החדשה, גניבת הסמארטפונים, פוגעת גם בכם, לפניכם חמש פעולות פשוטות שכדאי לבצע במכשיר, שגם יגנו עליו אחרי הגניבה וגם יוציאו לגנב את החשק לסחוב לכם אותו מלכתחילה. 

נעילה בסיסית

נעילת הטלפון הסלולרי היא אמנם לא משימה מאוד מורכבת, אבל לאנשים שפותחים אותו בכל רגע כדי לבדוק האם קיבלו טלפון, הודעה, מייל או התראה בפייסבוק היא יכולה להיות משימה מעצבנת במיוחד. לכן, רבים בוחרים שלא לנעול את המכשיר.

אז נכון, מדובר במחסום מעט מרגיז, אבל הוא עוצר מגנב, או סתם אדם זר שבמקרה מצא את המכשיר, מלגשת אל המידע שלכם, לחטט לכם בספר הטלפונים, לראות את התמונות, להתקשר, לסמס ועוד.

גם במכשירי האייפון וגם באנדרואיד יש נעילה בסיסית ופשוטה ויש נעילה מתוחכמת קצת יותר. ב- iOS 5 (מערכת ההפעלה הניידת של אפל), אפשר למצוא אותה תחת הגדרות – כללי – נעילת קוד גישה. באנדרואיד, תמצאו אותה תחת הגדרות – מיקום ואבטחה – נעילת מסך. שם גם תוכלו לבחור בין נעילה של קוד מספרי, סיסמה או חיבור של רצף נקודות.  

אפל גם הוסיפה אפשרות משודרגת של "השמדה עצמית" ("מחק נתונים"), שאחרי מספר הקשות לא נכונות – המכשיר ימחק את עצמו לחלוטין. אם אתם לא סומכים על הזיכרון שלכם, אנחנו לא ממליצים להפעיל אותה.

אין תמונה
זה מעצבן, אבל כדאי לנעול את המכשיר עם קוד סודי
אפליקציות נעילה

אם אתם לא מסתפקים במנעולים מובנים בתוך המכשיר, תמיד אפשר להוריד אפליקציות חיצוניות שכוללות אפשרויות יותר מתוחכמות.

אחת מהן היא Lock My Phone  לאייפון או App Lock לאנדרואיד, שמאפשרת לנעול שירותים שונים במכשירים שלכם בנפרד. כך למשל אפשר לחסום גישה להודעות סמס בלבד, למייל לאפליקציות ועוד.

אבל שימו לב, כשאתם מחפשים את אפליקציות הנעילה בחנות היישומים של אפל, בידקו טוב איזו אפליקציה אתם מתקינים. יש שם הרבה יישומים מטעים כמו  למשל "קורא טביעות אצבע". זו אפליקציה שאולי תשעשע אתכם אבל לא באמת תנעל את המכשיר.

אפליקציית Perfect Secret Folder
תיקייה סודית, נוח להחביא בה דברים
תיקייה סודית

אם לא רוצים לנעול הכל, אפשר פשוט להחביא חלק מהדברים בתיקייה סודית. יש לא מעט אפליקציות שיאפשרו לכם להחביא מסמכים, תמונות ועוד. אפליקציית Perfect Secret Folder לאייפון תחביא עבורכם את הקבצים. עוד אפשר להעביר קבצים למכשיר באופן חשאי ואלחוטי, ולא דרך iTunes.

עבור משתמשי האנדרואיד יש יותר אפליקציות שמתאימות למשימה, ביניהן Gallery Lock ו-King Kong Lock שגם יודעת להסתיר אנשי קשר, להצפין קבצים ועוד.

אפליקציית lookout
lookout, מאפשרת להתקין אותה מרחוק, מבלי ידיעת הגנב
איתור הסמארטפון

Lookout, היא אפליקציה פופולרית מאוד למכשירי אנדרואיד שבנוסף לכל יתרונותיה גם מציעה מוצר מקורי ומעניין, שנקרא Plan B. האפליקציה, שנועדה להתקנה מרחוק אחרי שהטלפון נגנב, מאפשרת להתקין אותה מרחוק מכל מחשב עם דפדפן ולאתר את הטלפון, ללא ידיעת הגנב.

גם למכשירי האייפון  יש מבחר של תוכנות איתור. הראשונה, היא Find My iPhone, והיא שייכת לאפל עצמה. חוץ מזו של אפל יש עוד יישומים רבים וטובים, ביניהם Locate My Phone שמכיל מספר תכונות מסקרנות כמו למשל הגדרת "אזור בטוח" שיציאה ממנו תייצר התרעת גניבה.

אזעקה לסלולרי

אם עוד לא שמעתם על זה, נקדים ונספר שמדובר ברעיון גאוני. אזעקה לסמארטפון, ממש כמו זו שמתקינים ברכב או בבית.  

יישומי האזעקה מאוד יעילים אם אתם נמצאים במקום ציבורי כלשהו ולא תמיד שמים לב לסמארטפון שלכם. הם לא רק מונעים חיטוט במכשיר אלא גם את הגניבה הפיזית שלו. מה שעליכם לעשות הוא להתקין את האפליקציה (למשל Best Phone Security), לקבוע קוד לפתיחת הנעילה וברגע שמישהו נוגע לכם במכשיר ומנסה לפתוח אותו הוא פשוט מתחיל לצפצף בצליל די מעצבן. כמו כל אזעקה טובה.

>> גנבו לכם את הסלולרי? 5 דברים שעליכם לדעת

>> צפו: השטויות שמעריצי אפל אומרים