אין תמונה
מגזין המוזיקה Idiomag

יש המון מוזיקה ברשת שפשוט מחכה שתמצאו אותה. שירים חדשים של אמנים שאתם אוהבים, שירים של אמנים שלא הכרתם, ביקורות מוזיקה, קאברים ומה לא. אבל כדי להגיע לכל המוזיקה הזאת צריך לדעת איפה לחפש – אחרת יכול לקרות לכם מה שקרה לי כשהתחלתי בחיפוש אקראי בגוגל: המקום הראשון שהגעתי אליו הוא בלוג המוזיקה של צ'ארלי מאנסון, הרוצח המפורסם. מעניין, אבל לא ממש עוזר לי.

הנה שלוש הדרכים הטובות ביותר למצוא מוזיקה באינטרנט: בלוגים של מוזיקאים וחובבי מוזיקה – כי אם מישהו אחר ממליץ, יש סיכוי שזה טוב; כתבי-עת מקוונים – כי כדאי גם לקבל את דעתם של מקצוענים; ותחנות רדיו אינטרנט – כי לשמוע מוזיקה זה מה שעושים שם.

בדקנו את האתרים הטובים ביותר והתוצאות לפניכם:

בלוגים

הכי קל זה לחפש את המוזיקה שאנשים אחרים ממליצים עליה. לא חסרים בלוגים שעוסקים במוזיקה. הנה כמה ישראלים: "האייפוד רעב" שנותן המלצות על מוזיקה, "עונג שבת" עם גרסה משלו לחדשות המוזיקה, "על מוזות ומוזיקה" שעוסק בהגיגים מוזיקליים ו"פרוייקט סיסנתזיה" שם רק תשמעו מוזיקה.

בלוגים נוספים שמאוד מומלצים הם בלוגי mp3 – בלוגים שמקבלים שירים מהאמנים והיוצרים ומפרסמים אותם להורדה בצורה חוקית. SixEyes עושה את זה בצורה די סדירה. גם דיסקונטנט.

העניין הוא שלנסות למצוא את הבלוגר עם הטעם שמתאים לכם זה כמו לחפש באסיסט שלא עושה סמים – יש הרבה שנראים כך, אבל ברוב המקרים תתאכזבו. בדיוק בשביל זה יש את הכלי הבא: אגרגטורים.

אגרגטורים

אין תמונה
המסה דיגיטלית: אגרטור שמאפשר לחפש בלוגים על פי קטגוריות מוזיקה

המטרה פשוטה: איסוף המידע ממקורות שונים לאתר אחד, כדי שלא תצטרכו להסתובב בין הרבה אתרים. אגרגטורים מסוימים אוספים קישורים לבלוגים אחרים ומסדרים אותם – כמו הדף הזה בקסטה שמציג לא מעט בלוגים של מוזיקה עברית. אחרים מכילים רצף הודעות מבלוגים שונים בלי סדר מיוחד, כמו בוגי4.

אגרגטור מוצלח יאפשר לכם לבצע חיפוש על פי מגוון קטגוריות, כמו "המסה דיגיטלית", שמאפשר לחפש בלוגים על פי קטגוריות שונות ונותן תקציר של מה יש בכל בלוג. Xchannel הוא אגרגטור נוסף שמאפשר לבצע חיפושים על פי להקות ושירים. "מרפקים" מציג את האמנים שבלוגרים מדברים עליהם עכשיו.

כתבי-עת

בדומה לבלוגים, לא חסרים גם כתבי-עת מקוונים שעוסקים במוזיקה. רובם עוסקים יותר בעולם המוזיקה מאשר במוזיקה עצמה, כך שאם אתם לא מתעניינים בחיי הכוכבים כנראה שאין לכם מה לחפש שם. מה שכן, אם ביקורות מוזיקה מעניינות אתכם זו בהחלט הדרך הנכונה לחיפוש.

השוס החדש הוא מגזין מוזיקה מותאם אישית בשם Idiomag, שמתפקד קצת כמו תחנת רדיו רשתית – הוא בודק אילו אמנים אתם אוהבים, יוצר המלצות ומוצא לכם כתבות אותן הוא מראה יחד עם קליפים מומלצים.

תחנות רדיו

רדיו באינטרנט זה נחמד, אבל רוב התחנות הטובות זמינות רק לאמריקאים. מה עושים? מתקינים את Hotspot Shield ומתחילים לגלוש. אתרים כמו SHOUTcast ו-Live365 יספקו לכם מאות תחנות רדיו ויאפשרו לכם לסנן תחנות על פי להקות שאתם מכירים. אבל זאת השיטה הישנה. באינטרנט החדש תחנות הרדיו בונות את עצמן בשבילך – כמו למשל התחנות פאנדורה, Last.fm וסלאקר, שמאפשרות לך להזין לתוכן שם של להקה או שיר שאתה אוהב, והן מחזירות לך תחנת רדיו מותאמת לטעמיך.

אחרי התנסות אישית, ההמלצה שלי היא על Last.fm, שפועל גם בארץ ולכן עובד הכי מהר ונותן את התוצאות הטובות ביותר.

ואולי הכי קל: Deezer ו-יוטיוב

דיזר אמנם לא מיועד למציאת מוזיקה חדשה, אבל הוא אחד מהכלים היחידים שייתן לכם להקשיב לכל השירים של רוב הלהקות באופן חוקי. ביוטיוב אפשר לחפש שירים שאתם אוהבים ובצד יופיעו המלצות לשירים נוספים. אמנם רוב השירים יהיו גרסאות נוספות, או שירים נוספים של אותו הזמר, אבל לעצלנים זו דרך לא רעה בכלל למצוא עוד ממה שאתם אוהבים.