שומעת מוזיקה (צילום: ThinkStock)
ג'אסט קול מי מייבי... | צילום: ThinkStock

ווקמן, נגן MP3, מה זה בדיוק? הסלולרי. כמו שחיסל מוצרים אחרים, הוא חיסל גם את נגני המוזיקה הניידים לדורותיהם, תפס את מקומם ועכשיו הוא משמש כאמצעי המוזיקה המרכזי שלנו. רק הבעיה היא שאיכות הצליל שלו בדרך כלל רחוקה מלהיות מושלמת. הנה טיפים ואפליקציות שיעזרו לכם לשפר את איכות הצליל. 

עוד בנושא:
>> להשקיע או לא? איך בוחרים דיבורית לסלולרי
>> אוזניות Beats: הדבר הכי שווה בסמארטפון של HTC

1. החליפו את האוזניות

האוזניות שקיבלתם עם הסלולרי? זרקו אותן לפח. טוב, אל תזרקו אותן ממש לפח, כי יש אולי כאלה ביניכם שאוהבים אותן על תקן של דיבורית שימושית. אבל בכל מקרה, אלה לא אוזניות לשמיעת מוזיקה. האוזניות שמסופקות לרוב עם טלפונים סלולריים, הן באיכות די נמוכה, להוציא מקרים כמו אוזניות Beats שמשווקות עם חלק מדגמי HTC. אפילו האוזניות החדשות של האייפון 5, שעוצבו מחדש לצרכים כמו שמיעת מוזיקה, לא עשו רושם על האוזניים הבררניות שלנו.

אז מה עושים? מחליפים את האוזניות. בכל הרשתות הגדולות, כמו באג, אופיס דיפו ואחרות, מוכרים כיום אוזניות איכותיות של מותגים ידועים (B&W, סנהייזר, פיליפס-אוקלי, מונסטר, סקאל קנדי ועוד), המתמחים בייצור אוזניות לצרכים של שמיעת מוזיקה. לא מעטים מהם, אגב, גם מצוידים גם במיקרופון ויכולים לתפקד גם כדיבוריות, כמו למשל הדגם שהצגנו בתוכנית - ה-Q460 של AKG, שעוצב בשיתוף המפיק המוזיקלי הנודע קווינסי ג'ונס.

רמת המחיר שלהן נעה סביב הכמה מאות שקלים (היקרות ממש יכולות להאמיר עד אלף שקלים וקצת יותר) – כך שקחו את דמי החנוכה שלכם, ותשקיעו באוזניים שלכם. ההבדל כבר יהיה עצום.

2. התקליטן הסלולרי

למי שממש אודיופיל, ורוצה לשדרג את חוויית ההאזנה שלו אפילו עוד יותר, יש יחידות הגברה אישיות, שנכנסות בתווך בין יציאת האוזניות של הסלולרי ובין תקע האוזניות שלכם, מעבדות את הצליל ומשפרות אותו אפילו עוד יותר. הדגמים הממש יקרים של היחידות האלה, כוללים גם אוזניות מעוצבות אישית, והם משמשים אמנים מקצועיים בהופעות – אם תמיד תהיתם מה זו הקופסה הקטנה הזו שמחוברת להם לבגדים.

מגברים אישיים שכאלה אפשר למצוא ולהזמין ישירות מאתרים כמו ALO Audio, והם לא זולים בכלל. אבל בשיטוטינו בברלין, מצאנו והתאהבנו בקופסה הקטנה הזו, שנקראת PokketMixer, והרעיון שלה הוא מקסים: מדובר במיקסר כיס, שיכול להפוך אתכם, את הסלולרי שלכם ומקור מוזיקה נוסף – לתקליטנים, בכל מקום, תמורת 90 יורו, כלומר כ-450 שקלים. היופי הוא, שתוכלו באמצעותה גם לשפר את איכות הצליל שהסלולרי שלכם מוציא בדרכים (דרך יציאת ה-Out של המיקסר) ולהתאים אותו לטעמכם. ו...היא לא דורשת סוללות.

3. אפליקציות לשיפור הצליל

הטריק האחרון שנציע לשיפור הצליל בסלולרי שלכם, לא יעלה לכם אגורה. גם לאנדרואיד וגם לאייפון מוצעות אפליקציות שמטרתן שיפור והגברה של איכות הצליל שמפיק הטלפון החכם. באנדרואיד תוכלו למצוא אפליקציות כמו Equalizer ו-Speakerboost שיעזרו לכם לכוונן את הצליל בטלפון, ואילו לאייפון תוכלו למצוא אפליקציות כמו MyTunes של מעבדות הצליל SRS או Bongiovi DPS, שיעשו פלאים למוזיקה שלכם באייפון. לאחרונות, תכונות מתקדמות ופרופילים נוספים, יהיו בתשלום, אך הפעולה הבסיסית היא בחינם. 

*מתוך נקסטר, ימי שלישי, ערוץ 2