פייסבוק, שידועה בנטייה שלה להבטיח לנו לשמור על פרטיותנו ואז לשנות את מדיניות הפרטיות לרעתנו, ביצעה בשבוע שעבר פניית פרסה דרמטית. ביום חמישי הודיעה החברה על שינוי באפליקציית ההודעות מסנג'ר, שמאחוריו מסתתרת כניעה נדירה לתלונות המשתשים על החדירה לפרטיותם.

אפליקציית Facebook Messenger
פייסבוק מסנג'ר | צילום: Photo by Flash90, פייסבוק

לפי ההודעה, יכולת שיתוף המיקום באפליקציה שונתה, כך ש"עתה באפשרותכם לבחור בפירוש לשלוח מפה של מיקומכם או מיקום נבחר אחר כהודעה נפרדת". סטן חודנובסקי, מנהל המוצר של אפליקציית מסנג'ר, הוסיף כי "עם העדכון הזה, יש לכם שליטה מוחלטת על מתי ואיך שאתם משתפים את המידע על מיקומכם" והדגיש כי "מסנג'ר אינה מקבלת מידע מיקום ממכשירכם ברקע - רק בכל פעם שאתם בוחרים מיקום לשליחה".

כידוע, עד לעדכון הזה היו למשתמשי מסנג'ר שתי אפשרויות - לאפשר או לכבות את מידע המיקום לכל שיחה. שיחה שבה מידע המיקום היה מופעל - זכרה ושלחה לצד השני את מיקום המשתמש בכל פעם שהוא שלח הודעה. עתה, כאמור, נכנעה פייסבוק לתלונות על השיטה הזו ותזכור ותשלח את מיקומנו רק כשנבחר לשתף אותו עם איש הקשר איתו אנו מצ'וטטים.

העדכון החל לצאת ביום חמישי, תחילה למשתמשי אייפון ובקרוב גם למשתמשי אנדרואיד. במסגרת השינוי הועברה אפשרות שיתוף המיקום לתפריט האפליקציה במקום להופיע באופן קבוע לצד שדה כתיבת ההודעה. כך תשתפו את מיקומכם הנוכחי או מקום אחר שברצונכם לשתף עם איש קשר בזמן שיחה:

בזמן צ'ט עם איש קשר, לחצו על כפתור שלוש הנקודות בתחתית המסך (או מעל המקלדת, אם היא פתוחה).

בראש רשימת התוספים הזמינים, לחצו על "מיקום" (Location).

תוצג בפניכם מפה עם מיקומכם הנוכחי ואפשרויות לבחור מיקומים קרובים או לחפש מיקום אחר. בחרו על המפה את המיקום שברצונכם לשתף ולחצו על "שלח" (Send).

הודעה עם מפת מיקומכם תישלח לאיש הקשר.