באחד האמשים (טוב, בבוקר), הגיעו שני טכנאים של סלקום מצוידים בשתי קופסאות קרטון קטנות. הם הסתובבו ברחבי הבית, כולל לשירותים ולחדר של בתי כשהם אוחזים בסמארטפון, בוהים במסך, זורקים לאוויר מספרים של מהירות גלישה שהם מצאו באתר Speed test ונכנסים לחדר הבא.

אם מישהו, תהא סיבתו אשר תהא, רצה להעביר את הזמן בצפייה בווידאו בזמן שהוא יושב על האסלה אצלי, 12 מגה זה פחות או יותר מה שהוא קיבל לפני הביקור של אנשי סלקום. זה במקסימום. כלומר, אחרי כמה שניות של הסרטון היה מגיע העיגול המעצבן שמספר שהוא טוען את ההמשך.

בסיומו של הביקור, אחרי שהתקינו לי את מה שנקרא "סופר WiFi", המספרים כבר קפצו ל-80 ו-90 מגה - מאוד קרוב ל-100 המובטח על ידי ספקית האינטרנט שלי. פתאום אפשר לראות סרטונים ביוטיוב עם הפרסומות הצעקניות לאבקת כביסה בלי לחכות שייטענו.

ה-90 האלה, אציין, הם בתנאים אידיאליים. בסופו של דבר, תוכנת המדידה מראה את היכולת המקסימלית בשרת הכי טוב והכי קרוב במצב הכי טוב. במציאות, אתם תלויים גם באתרים שאליהם אתם גולשים מהסמארטפון, המחשב או הטאבלט, ובכל מיני צמתים בדרך. אבל זה בהחלט טוב יותר מהנקודה שבה התחלנו.

עכשיו נעשה כמו בספרי "היה אתה הגיבור" - אם אתם רוצים להבין מה בדיוק נעשה מאחורי הקלעים ומה האפשרויות האחרות, המשיכו כרגיל. אם המידע הזה מספיק לכם, לחצו כאן כדי לדלג לפסקה של המחיר.

מה היתה הבעיה בכלל?

ניצחתם את הדרקון, ובחרתם להבין מה קרה בבית שלי עם שני הטכנאים. אז בואו ניקח צעד אחורה. כמוני, אתם בטח אומרים לעצמכם: האינטרנט מאוד איטי. איפה המציאות ואיפה ההבטחה ל-100 מגה-ביט שראינו בפרסומת, שלא לדבר על לעבור את ה-12. ספקיות האינטרנט מכסת"חות את עצמן באמצעות פירצה בחוק מרושל מאוד ופשוט כותבות "עד 100 מגה-ביט לשנייה"' עם כוכבית של "החל מ-0.1 מגה-ביט לשנייה". יופי. לך תנהל מדינה, או תתן לילד לראות יוטיוב, עם החל מ-0.1.

אז הנה חלק מהפתרונות העומדים לרשותכם: ראוטר חזק או יעיל יותר (שיעבוד בחלק מהמקרים); העברתו למקום מרכזי יותר בבית (נניח לא על המקרר); תשתית קווית - לפרוש כבלים ברחבי הבית; רשת קווית באמצעות מתאמים לחשמל - שאפשר לחבר אותם למחשבים ולפטופים בעיקר ולא לסמארטפונים או מוצרים חכמים; או ריפיטרים - מעין תקעים קטנים לחשמל שעולים כמה עשרות שקלים ואמורים לשמש מיני-מקלטים שמגדילים את טווח הקליטה (אבל לא תמיד יעילים).

נמשיך אם היה אתה הגיבור - אם נעזרתם באחד הפתרונות הנ"ל והאינטרנט שלכם טס - צאו מהכתבה מיד ולכו לקרוא משהו אחר ב-NEXTER, אנחנו מבטיחים שלא חסר כאן חומר. אם אתם מאוכזבים מהפתרונות הללו, או לא בעניין של לנסות אותם - המשיכו לפסקה הבאה.

מה קרה בין לבין?

המשכתם. הטרול הצליח לגנוב לכם את שק הזהב, ולספר לכם מעשייה על איך להגביר את האינטרנט בבית:

פתרון נוסף הוא Mesh שלשמו התכנסנו, וספציפית חבילת ה-Mesh שסלקום מוכרת בשם סופר WiFi ומורכבת מנתבי Air Ties שפועלים בתדרי 2.4 ו-5 גיגה-הרץ. (יש פתרונות Mesh אחרים שנבחן בשבועות הקרובים).

טכנולוגיית Mesh, בגדול (נחסוך מכם בכל זאת את הפרטים הטכניים), עובדת באופן דומה לריפיטר (אבל בניהול חכם יותר מאחורי הקלעים ובטכנולוגיות טיפה שונות). מפזרים ברחבי הבית מספר יחידות (אצלי היו שתיים) מחברים לחשמל את כולן, ואחת מהן למודם\ראוטר, מגדירים את הרשת, ואז יש יותר נקודות גישה לגלוש מהן. בדוגמת השירותים, אחד מנתבי המש יושב בחדר השינה, וקרוב יותר מאשר הנתב שבסלון - מה שמגדיל את המהירות בשירותים.

אם יש לכם דירה או בית קצת יותר גדולים משלי, כי אתם לא עובדים בעיתונות, אז ה-Mesh אמור לשפר את הגישה גם לגינות, למפלסים נוספים (במה אתם עובדים למען השם שיש לכם מפלסים?), למרפסות ולממ"דים - אחד האויבים של כל תקשורת אלחוטית או תשתיות בכלל.

אז מה סלקום מציעה?

השירות של סלקום הוא שכירות של נתבי Mesh כאלה, שמעבר להגדלת המהירות והטווח בבית, מאפשרים סוג של ניהול זמן מסכים - אפשר להגביל אותם בשעות גלישה, ולשים בקרת הורים כדי למנוע גלישה באתרי פורנו ודברים אסורים אחרים.

הנה הבעיה העיקרית עם זה: אם יש סמארטפון, כל מי שמחובר אליו יכול לדלג בקלילות לרשת של השכנים, או לרשת הסלולרית, או למצוא דרך יצירתית אחרת לעקוף את זה. מומחים גדולים ממני כבר אמרו שאמצעים טכנולוגיים לצנזורה לא מחליפים שיחה ותיווך. זה יכול לסייע בניסיון לחסום גלישה אקראית ולא רצויה של ילדים קטנים לתוכן לא ראוי - וגם שם החסימה היא לא הרמטית.

תוכלו גם לראות אילו מכשירים מחוברים לרשת, ואם שכן סורר פרץ את הסיסמה הקשוחה (מספר הטלפון שלכם, חשבתם שאתם מתוחכמים yaara_and_niv?). אלא שאם יש לכם מוצרים כמו מדפסות, סטרימרים ושלל מוצרים אחרים שמתחברים לרשת, יהיה לכם יותר קשה לזהות אם A3344F-MIS הוא הסטרימר הסיני שקניתם, או הסמארטפון הסיני הזול שהשכן שלכם קנה.

כמה זה עולה?

צלחתם את המסע הטכני הרגלי עד לכאן או שריחפתם מעל הכל עם מונית מעופפת. כך או כך, נספר לכם שכל נתב כזה שמרחיב את הקליטה יעלה לכם 349 שקל (עד 12 תשלומים), או שכירות חודשית של 14.9 שקלים. אם אתם לקוחות סלקום, ויש לגם דירה לא גדולה - זה מה שתוציאו. צריך רק נתב אחד בשביל להתחיל (הקופסה שכבר יש לכם מסלקום היא הנתב השני) וההתקנה חינם.

אם אינכם לקוחות סלקום ו\או הבית שלכם עשיר במפלסים וחדרים נסתרים - תצטרכו לרכוש או לשכור יותר נתבים, ולשלם 99 שקלים על ההתקנה שלהם. כלומר, הוצאה של מאות שקלים בשביל להגביר את מהירות האינטרנט מעל ה"החל מ-0.1 מגה-ביט".