כל הורה לילדים מכיר את זה: "אבא, תביא את הטאבלט, אני רוצה לשחק קאנדי קראש" או "אמא, אני צריכה את הטאבלט לשיעורי בית" (נניח). אז נכון, אפשר לתת את הטאבלט שלכם לילדים - אבל למה בעצם? זה מכשיר עבודה, ובכלל, אתם הרי רוצים לשחק קאנדי קראש בעצמכם.

הפתרון? לרכוש עוד טאבלט. הנתונים של השנים האחרונות מראים שעל אף שמרבית המשתמשים הביתיים חולקים מחשב לוח משפחתי, ישנה גם מגמת גדילה שבכל בית יש יותר ממחשב לוח אחד.

אז אם אתם שוקלים לקנות טאבלט לילדים, אנחנו כאן לעזרתכם. זה לא חייב להיות טאבלט גדול (במיוחד אם מדובר בילדים קטנים) – אפשר להסתפק במכשיר של שבעה או שמונה אינץ', שיהיה נוח לאחיזה גם בידיים קטנות, לא כבד מדי והעיקר: לא יקר.

טאבלטים (צילום: ניב ליליאן)
משמאל לימין: אייסר, אסוס, סמסונג, LG, ניצב: לנובו | צילום: ניב ליליאן

לא הכי חזקים - אבל עושים את העבודה

כל הטאבלטים בגזרה הזו, בנויים על תבנית דומה: מעבד ארבע ליבות לא הכי חזק בשוק (את המעבדים החזקים שומרים למכשירי הדגל), מסך בן שבעה או שמונה אינץ' וקצת נפח אחסון. לרובם יהיה חריץ הרחבה לכרטיס מיקרו SD, והמצלמות שלהם ברובן בסיסיות מאוד. טאבלטים אישיים גם משמשים לרוב לקריאה ובנויים בהתאם.

אז מי המתחרים?

לנובו: יוגה טאבלט 2

זוהי הגירסה החדשה של היוגה טאבלט, שעבר שפצור. זהו טאבלט עם מסך בגודל שמונה אינץ', רזולוציית מסך של 1200 על 1920, ומעבד אטום של אינטל מדגם 3745Z ושני גיגהבייט זיכרון, שמריץ אנדרואיד 4.4.

המבנה של הטאבלט מאוד ייחודי: זהו טאבלט עם בסיס גלילי (שבתוכו שוכנת סוללה שמנמנה) ורגלית אחורית איתנה ממתכת (כל הגוף שלו מתכתי, כסוף ונאה). שני אלו מאפשרים להציב את היוגה בנוחות מולנו לצפיה בסרטים, או החידוש במודל הזה – לתלות אותו על הקיר. כשהרגלית מקופלת, אפשר לאחוז אותו לאורכו לקריאה, כמו שאוחזים מגזין מגולגל. בניגוד לאחרים, הרמקולים בחזית.

מחיר: 1090 שקל

ה-MemoPad של אסוס

הטאבלט הזה של אסוס מתבסס על אותו המעבד, עם אחד גיגהבייט זיכרון וגם הוא מריץ אנדרואיד מהגירסה הכמעט אחרונה. זהו טאבלט שבעה אינץ', וברזולוציה של 800 על 1280 פיקסלים. הוא שואב במראהו השארה מהנקסוס 7 - שאסוס בנתה לגוגל, והוא בנוי נהדר. רמקול בודד אחורי בתחתית, וגב חלקלק וצבעוני – זהו מכשיר שיקרוץ מאוד במראהו לילדים צעירים והוא גם נוח לאחיזה.

מחירו: 699 שקל לגירסת ה-8 גיגהבייט, או 799 שקל לגירסת ה-16 גיגהבייט.

 

ה-GPad 7.0 של LG

מבחינה חיצונית, דובר בטאבלט שמאוד דומה במראהו לזה של אסוס, רק שכאן מדובר בטאבלט במראה שחור ורציני יותר. הגב המכשיר עשוי פלסטיק נעים למגע, וגם הוא נוח לאחיזה לילדים. ל-LG שני רמקולים קטנים בגבו ותוספת חמודה: עינית איפרא אדום שהופכת את הטאבלט גם לשלט לטלוויזיה. שימושי.

מבחינת חומרה, LG דווקא הלכו על חומרה של קוואלקום, הסנאפדרגון 400, במהירות 1.2 גיגההרץ, גם הוא מרובע ליבות, וגיגהבייט בודד של זיכרון. מערכת ההפעלה גם כאן היא אנדרואיד 4.4.2.

מחירו: 799 שקל

GPad 7.0 LG
ה-GPad 7.0 של LG

הגלקסי טאב 4 - שבעה אינץ'

גם הוא בגודל של שבעה אינץ', הוא עוד מלבן לבן של סמסונג, סולידי עד משעמם במראהו – במבנה המוכר עם כפתור חומרה ראשי בחזית, ושני כפתורי מגע. לגב שלו יש מרקם מעט מחוספס והוא דווקא נעים למגע. מתחת למכסה, נמצאת תצורה קצת משונה:מעבד מרובע ליבות של מארוול במהירות 1.2 גיגההרץ, וגיגהבייט וחצי של זיכרון. גם הוא מריץ אנדרואיד.

מחירו: 899 שקל

אייסר W1

אחרון חביב וקצת שונה משאר החבורה בזה שהוא מריץ Windows 8, זהו האייסר W1. אייסר היא אחת החברות שעושה בחירות נועזות, והוציאה טאבלטים קטנים שמריצים Windows. המעבד כאן דומה לאלה שבלנובו ובאסוס – זהו מעבד אינטל Z3740, עם גיגהבייט זיכרון. מבחינה חיצונית זהו טאבלט נאה בצבע לבן, עם מרקם מעניין בגבו, כאשר ראש המכשיר הוא כסוף.  המסך הוא בן שמונה אינצ'ים, עם רזולוציה של 800 על 1280 ורמקול בודד בגב.

מחירו: אלף שקל.

W1 Iconia Tab
של אייסר W1

צפייה בסרטים: האסוס מנצח

כדי לבדוק צפיה בסרטים, בדקנו עם סרטון אחיד את כל הטאבלטים, והתרשמנו מחדות, פרטים, צבע צליל וזוויות צפיה.

נתחיל ישר מההמלצה: האסוס הוא הטאבלט הכי מהנה לצפיה בסרטים. יש לו את התצוגה הכי טובה, היא בהירה, מלאת פרטים ובעלת צבעים טובים, וגם הצליל שלו טוב. במאבק צמוד אליו נמצא הלנובו, שלו יש כמה יתרונות משלו: יש לו את הצליל הכי טוב בזכות רמקולים קדמיים ועיבוד דולבי. הצבעים מדוייקים ועומק השדה טוב, כמו גם זוויות הצפיה ולזה צריך להוסיף את המעמד שהופך אותו לאידיאלי לצפיה בהנחה על שולחן. הניצחון של האסוס באיכות התצוגה הוא בנקודות בודדות ממש.

שאר הטאבלטים קצת משתרכים מאחור, בעיקר בגלל הרמקולים הפחות מוצלחים. ל-LG יש צליל אנמי ואילו לאייסר ולסמסונג יש פשוט רמקולים חלשים ולא מורגשים. מבחינת התצוגה, ל-LG יש צבעים בהירים מאוד, אפילו מעט מדי. החדות והפרטים אצלו לא הכי טובה. אצל סמסונג, הפירוט טוב, אבל הצבעים קצת אנמיים. עומק השדה טוב וזוויות הצפיה לא רעות.

רמת הפירוט באייסר היא טובה, אבל הדיוק בצבעים קצת לוקה בחסר. מה שכן, זוויות הצפייה של האייסר רחבות מאוד – אם יש לכם שני ילדים במושב האחורי באוטו, שרוצים לצפות בסרט יחדיו, האייסר הוא דווקא מענה טוב.

משחקים: אייסר, לנובו ואסוס

כדי לבדוק ביצועים של משחקים, הרצנו על כל הטאבלטים מבחן 3DMark, שהוא מבחן סינתטי אחיד ומחמיר, שמריץ סצינה תלת ממדית מורכבת ומרובת פרטים ומעניק ציון בנקודות. באופן לא מפתיע בסעיף הזה, דווקא הטאבלטים מבוססי המעבד של אינטל כיכבו. אלה של סמסונג ו-LG קצת השתרכו מאחור, בשל הבחירה במעבדים חלשים יותר. ונעבור לניקוד המלא.

על כתר הביצועים מתגוששים שלושה: האייסר, הלנובו והאסוס. לנובו ואסוס במקומות הראשונים, כאשר לאסוס יש 8173 נקודות וללנובו 8073 נקודות. במבחנים כאלה הפרש של מאה נקודות – הוא זניח. מיד מאחוריהם, גם בהפרש זניח, האייסר עם 7905 נקודות. כך שניתן להעניק לאסוס את כתר הביצועים הפורמלי, ואילו הלנובו והאייסר הם סגנים מכובדים. בשורה התחתונה, כולם יהיו מצויינים למשחקים. ראוי לציין שבהתרשמות סובייקטיבית, האייסר W1 נראה לנו מתנהל קצת יותר בכבדות בגלל Windows 8.

מאחור נמצאים הטאבלטים של שתי הקוריאניות, עם תוצאות נמוכות בהרבה. ל-LG היו 2860 נקודות, ואצל הסמסונג היינו צריכים לבצע את המבחן פעמיים כדי לוודא שלא מדובר בטעות... 1546 נקודות בלבד. מביך.

מסקנות

בפרמטרים שבדקנו במבחן הקניה שלנו, כטאבלט לילדים, האסוס MeMo Pad הוא מציאה של ממש, במחירים של 699 שקלים לגירסת השמונה גיגהבייט או 799 לגירסת ה-16 גיגהבייט.

אם ידכם משגת, לכו על הלנובו יוגה טאבלט 2, ב-1099 שקלים. הוא מעט יקר יחסית לאחרים, אבל התמורה שלו טובה בזכות מבנה חסון יותר והאפשרות להציב אותו על שולחן עם רגלית מובנה.

אם אתם מתעקשים על מכשיר עם Windows 8 מסיבה כזו או אחרת, לכו על האייסר, למרות שיחס התמורה/תועלת שלו פחות טוב לעומת האחרים.

הערה: כל המחירים הם מחירים מומלצים לצרכן או מחירי מדף ונכונים ליום הכתיבה.