גוף עגול הוא הטרנד החדש - לפחות בכל מה שנוגע למכשירי הסלולר של LG. החברה הקוריאנית, שבמשך שנים הסתפקה בניסיון לחקות את שכנתה בתחום הטלפונים, מצאה סוף סוף מאפיין ייחודי שיבדל את מכשיריה מאלה של סמסונג: הגוף הקעור. G-Flex 2, שהושק בינואר האחרון, הוא מכשיר הדגל השני של החברה בעיצוב הזה והמחיר שלו עם תחילת שיווקו בארץ נמוך מזה שהוצמד בשנה שעברה לקודמו. ניסינו להבין האם הוא שווה את המחיר או שעדיף ללכת על בן דודו השטוח, G3.

עיצוב וממשק

מי שראה פעם את G3, G2 או G-Flex הראשון יכיר היטב את G-Flex 2: קדמתו חלקה כמעט לחלוטין, מלבד החור בזכוכית בו קבועה האפרכסת. בצידי המסך כמעט שאין שוליים, ורק מתחתיו יש "סנטר" עם לוגו LG. הצדדים חלקים לחלוטין, הכפתורים הפיזיים נמצאים מאחור מתחת למצלמה בעלת המבזק הכפול ועינית הלייזר, הרמקול נמצא בגב התחתון, בדופן התחתונה נמצאים מיקרופון ושקעי הטענה ואוזניות (למה?!) ובדופן העליונה מיקרופון נוסף לביטול רעשים (או הקלטת וידאו עם סאונד סטריאופוני) ועינית תת-אדום לשימוש כשלט-רחוק לטלוויזיה, ממיר ועוד.

G-Flex 2 (צילום: יאיר מור, NEXTER)
G-Flex 2 | צילום: יאיר מור, NEXTER

הייחוד העיקרי של המכשיר הוא, כאמור, הקעירות, שמבדילה בינו לבין G3. בנוסף, עשוי גבו מסוג מיוחד של פלסטיק, שלדברי החברה מסוגל "לרפא" שריטות קלות. את השריטה היחידה שחרצנו בו לניסוי הוא לא הצליח לרפא, ואחר כך כבר חששנו להמשיך בניסיונות.

G-Flex 2 (צילום: יאיר מור, NEXTER)
G-Flex 2 | צילום: יאיר מור, NEXTER

מספר שיפורים משמעותיים במכשיר הקעור השני של LG לעומת הראשון כוללים גב ניתן להסרה, שתחתיו נמצאים חריצי ה-SIM וכרטיס הזיכרון. עם זאת, הסוללה מוסתרת מאחורי משטח מוברג, כך שאותה לא תוכלו להחליף לבד. שיפור אחר הוא ברמת הקעירות של המכשיר, שגדלה מעט, לעומת גודל המסך, שהוקטן מ-6 האינצ'ים המופרזים של הדור הראשון ל-5.5 אינצ' הגיוניים יותר, אך עדיין גדולים. לטעמנו, המכשיר אמנם נוח יחסית לאחיזה, אך עדיין לא מרגיש טבעי ברבה בכף היד מאשר מכשירים שטוחים רגילים.

G-Flex 2 (צילום: יאיר מור, NEXTER)
אין כפתורים מלפנים. G-Flex 2 | צילום: יאיר מור, NEXTER

בצד הממשק, זהו המכשיר הראשון בישראל המגיע עם גרסתה החדשה של מערכת האנדרואיד מבית גוגל, 5.0 לוליפופ, ישר מהקופסא. הממשק החדש יפהפה, ו-LG השכילה לא להכניס בו הרבה שינויים, מלבד עיצוב קל ללאונצ'ר, קיצורי דרך לאפליקציות מולטיטאסקינג (כאלו המוצגות כחלונות צפים על גבי אפליקציות אחרות) בווילון ההתראות, קיצורי דרך לאפשרויות קישוריות שונות בווילון ההתראות וכמובן גם מסך הנעילה של LG, המאפשר לפתוח את המכשיר בנגיעות במסך בלי צורך להפוך אותו קודם ולחפש את כפתור ההדלקה הממוקם באופן מעט לא נוח.

LG G-Flex 2 (צילום: יאיר מור, NEXTER)
למה חריץ האוזניות למטה? G-Flex 2 | צילום: יאיר מור, NEXTER

תצוגה וביצועים

מסך המכשיר, שכאמור הוקטן מ-6 אינצ' ל-5.5, הוא באיכות גבוהה יותר מהמקור - Full HD במקום HD "רגיל". עם זאת, ראוי לציין כי זו עדיין לא איכות ה-2K של ה-G3. הוא נראה נהדר, עם צבעים עשירים ובהירות גבוהה, אך מתקשה לספק את הסחורה באור שמש ישיר, אולי בשל השימוש במסך מצופה פלסטיק במקום זכוכית למסך הקעור.

הביצועים של המכשיר החדש דווקא הפתיעו אותנו לרעה: מצד אחד, זהו המכשיר הראשון בשוק המגיע עם המעבד העוצמתי בעולם, Snapdragon 810 בעל 8 ליבות בטכנולוגיית 64 ביט ש-4 מהן מיועדות למשימות כבדות ו-4 למשימות קלות וחיסכון בצריכת אנרגיה. למרות זאת, ניתן להרגיש בכך שהוא מתנהל לא פעם בכבדות מרגיזה: בתוך אפליקציות הוא טס כמו טיל שיוט, אך ממשק המערכת (מסך הבית, מסך הנעילה ווילון ההתראות) איטי ומגיב לרוב רק 2 שניות לאחר הלחיצה.

ברור שלא מדובר בתקלת חומרה, אלא בבעיות שנובעות משילוב של המערכת החדשה של גוגל עם תוספות של היצרנית. יש להניח שבעדכוני תוכנה שיגיעו בקרוב הדבר ייפתר, כך שחוסר הנעימות לא יציק לרוכשים לאורך זמן.

קול ומולטימדיה

הרמקול של המכשיר, כמו של כל מכשירי הסדרה, עוצמתי מאוד ואף איכותי למדי, אם כי לא מספיק איכותי לצפייה בסרטים בלי אוזניות או רמקולים חיצוניים. המיקרופונים גם הם מעולים, אם כי איכות השיחה היתה לא יותר מבינונית.

המצלמה של ה-G-Flex 2, בעלת חיישן 13 מגה-פיקסל, טובה למדי, מצלמת מהר מאוד ומפיקה תמונות לא רעות. אך ניכר שהתמונות טובות פחות מאלו של G3, במיוחד בתאורה שאינה טבעית. במערכת מאקו, כפי שניתן לראות, התמונות נראות טוב מרחוק אך מעט מגורענות מקרוב. בסך הכל, התוצאה משביעת רצון לעומת רוב הסמארטפונים בשוק, גם אם לא לעומת כולם.

צילום ב-G-Flex 2 של LG (צילום: יאיר מור, NEXTER)
צילום ב-G-Flex 2 של LG | צילום: יאיר מור, NEXTER
צילום ב-G-Flex 2 של LG (צילום: יאיר מור, NEXTER)
צילום ב-G-Flex 2 של LG | צילום: יאיר מור, NEXTER

חיי סוללה

לג'י-פלקס 2 סוללת 3,000 מיליאמפר/שעה, ואצלנו היא החזיקה מעמד למעלה מיממה בשימוש שוטף (שיחות, הודעות, מיילים, גלישה, פייסבוק וצילום) ויותר מיומיים בשימוש קל (שיחות, הודעות ומעט פייסבוק).

סיכום

G-Flex 2 הוא מכשיר טוב מאוד. הוא יכול להיות מצוין, וייתכן שעוד יהיה כזה, אך נראה שרצונה של LG להוציא אותו לשוק מהר ככל האפשר עם גרסת האנדרואיד העדכנית ביותר פגעה בתוצאה. בינתיים, אין לנו אלא לקבוע שהוא אינו מצדיק את המחיר - 3,700 שקל. אנחנו ממליצים לחכות להשקת ה-G4 שצפויה לקרות בקרוב ואיתה מן הסתם תגיע גרסת תוכנה בשלה יותר. עד אז צפויה גם לרדת מעט מחירו של המכשיר הקעור, במיוחד כדי שלא יתחרה ראש בראש עם G4, שבניגוד לקודמיו יהיה גם הוא קעור.