חברת מייזו הסינית עשתה בברצלונה השנה צעד נועז, כשהכריזה על גירסה של ה-MX3 שלה עם Ubuntu Touch שבקרוב יגיע לארץ. בינתיים, לקחנו לבדיקה את ה-MX3 עם הגירסה שלהם לאנדרואיד, כמה חודשים אחרי שבדקנו את קודמו, ה-MX2.

עיצוב וממשק

העיצוב לא השתנה מה-MX2, חוץ מהמכשיר עצמו שגדל קצת. הכל עדיין פה: צבע לבן, עם גימור מבריק ופינות מעוגלות. הגב חלק למעט המצלמה הקבועה מרכז חלקו העליון ומתחתיה המבזק. הכפתורים השקופים שלא בולטים מהגוף, כולם פה: כפתור הווליום נמצא דופן שמאל, כפתור ההפעלה קבוע בפינה הימנית העליונה. חזית המכשיר מזכירה אייפון 4 מגודל, עם כפתור מגע מואר וחזית חלקה. כמו קודמו, הוא נאה מאוד.

וכמו אצל קודמו: מילה טובה גם על האביזרים. תקע ה-USB והכבל הארוך והמסוכך היטב כל כך מצאו חן בעינינו, שהשתמשנו בהם בקביעות גם לטובת טלפונים אחרים. שאפו לסינים.

Meizu MX3 (צילום: mobiltelefon.ru)
מייזו MX3 | צילום: mobiltelefon.ru

 

תצוגה וביצועים

המסך של ה-MX3 לעומת ה-MX2 גדל, וכעת הוא בגודל של 5.1 אינץ' במקום 4.4. הרזולוציה תוגברה גם היא, והיא כמעט HD מלאה: 1080 על 1800 פיקסלים. החדות והצבעוניות נותרו כפי שהיו בדגם הקודם, אולי שופרו במקצת. המסך נעים וקריא, אבל לא בעל הצבעים הכי מובחנים בשוק ולא בעל ניגודיות יוצאת דופן.

עוד ב-NEXTER:

הצצה ראשונה לגלקסי S5: הפיצ'רים החדשים שלא הכרתם

לומיה 1020: הסמארטפון היחיד שיכול לצלם כך בנסיעה

דק בביצועים? בדקנו את הסמארטפון הדק בעולם

במייזו שומרים על נאמנות למעבדי האקסינוס של סמסונג, והפעם שמו בתוך מכשיר הדגל שלהם מעבד שמונה ליבות (ארבע ועוד ארבע), המתחלקות לארבע ליבות A15 במהירות 1.6 גה"צ וארבע ליבות A7 במהירות 1.2 גה"צ. להן שודכו שני גיגהבייט של זיכרון מהיר. באופן כללי, אגב, ,מייזו מנסים לחקות את סגנון השיווק של אפל בתארם את תהליכי התכנון וההנדסה של הטלפון – יש לומר לא בהצלחה רבה. הסינים חסרים את האלגנטיות של אנשי קורפטינו.

ואיך הביצועים בפועל? ה-MX3, בניגוד לקודמו שהיה קצת חלש, מוציא תוצאות יפות של 6,230 נקודות במבחן 3DMark בגירסת האקסטרים, לא פחות מטלפוני דגל של החברות הגדולות.

Meizu MX3 (צילום: ניב ליליאן)
צילום: ניב ליליאן

 

קול ומולטימדיה

במחלקת הקול אין חדשות מרשימות. הרמקול הבודד בתחתית הגב יוצר במת קול סבירה, אבל עם הדהוד קל ולא הכי נעים. על בסים משמעותיים אין מה לדבר. מייזו אגב מספקים עם המכשיר אוזניות מקוריות שלא בכדי מזכירות את האוזניות של האייפון.
ומה לגבי המצלמה? לכאורה, זו אותה מצלמת שמונה מגהפיקסל מהדגם הקודם, אבל נעשו כאן כמה שינויים. ראשית, החיישן הוחלף

לחיישן עם פיקסלים גדולים יותר, והוכנסו כמה שינויים בתוכנה. אחת היכולות שנוספה, היא מיקוד לאחר צילום (עומק שדה משתנה), בדומה ליכולת שקיימת אצל נוקיה ואצל לייטרו.

עוד סיפורים, סרטונים ותמונות בפייסבוק של NEXTER

ואיך התוצאות? לא רעות. מעברי האור-צל לעתים יוצאים קצת תמוהים, אבל בגדול, המצלמה מוציאה תמונות מוארות, יפות עם צבעים טבעיים מאוד. היכולות שלה בהחלט טובות בשביל טלפון ברמת המחיר הזו.

Meizu MX3 (צילום: ניב ליליאן)
המכשיר מאחורה | צילום: ניב ליליאן

 

אפליקציות ותוכנה

מייזו משתמשים בממשק משלהם, שנקרא FlyMe 3. על אף שהטלפון מבוסס על אנדרואיד 4.2, הממשק נראה ונותן תחושה של ממשק אייפון, עם כל האפליקציות על שולחן העבודה, וללא "מגירה" נפרדת. יש כאן כמה תוספות חמודות כמו היכולת להקליט שיחה ישירות מהטלפון ווילון התרעות שימושי.

היישומים עברו מתיחת פנים קלה, אבל הם עדיין מעוצבים לא בצורה חלקלקה, חוץ מההגדרות שדווקא עכשיו מעוצבות לא רע. על אף שלמייזו יש יישומים משלהם לכל דבר, די בולטים פה בחסרונם היישומים המקוריים של גוגל, והתקנו אותם ידנית – כמו ג'ימייל ולוח השנה.

המקלדת עדיין צפופה, ועדיין עשינו איתה שגיאות הקלדה לא מועטות. זה באמת סעיף שחייב להשתפר, לצד כמה בחירות עברות מאוד תמוהות (מה זה "דיאלוג פוש"?)

חיי סוללה ופליטת חום

מבחינת חיי סוללה, ה-MX3 עושה עבודה לא רעה. יש כאן סוללת 2,460 מיליאמפר שעה סטנדרטית למדי, אבל שניתן לשרוד איתה עד הערב בשימוש מעורב. לא היו לנו תלונות מיוחדות, אבל גם לא מדהים.

בדגם הקודם, פליטת חום הייתה בעיה משמעותית, והחום הורגש. אנשי מייזו כנראה לקחו לתשומת לבם את תלונות המשתמשים, והפעם, אין בעיה של התחממות יתר.

סיכום ומסקנות

ה-MX3 נמכר כיום ברשת באג, תמורת כ-2,200 שקלים. על אף שיש לו מתחרים כדוגמת ה-P6, שמתומחר קצת נמוך יותר ממנו, ה-MX3 הוא טלפון לא רע, במיוחד למי שרוצה מכשיר דמוי אייפון ולא לשלם על הדבר האמיתי. התקנה של האפליקציות המקוריות של גוגל ומקלדת אחרת, גם היא מומלצת.

ציון סופי: 8.9

לכל הסקירות