HTC One
לא מחקה את השטנץ העיצובי של המתחרים. HTC One

בחודשים האחרונים, הפכה HTC לגיבור הטראגי של תעשיית הסלולר. HTC, יצרנית וותיקה מאוד שנודעה בעבר בטלפונים מבריקים בעיצובם וביכולותיהם, בחודשים האחרונים נשרכת מאחור במכירות. ניכר שהברק שמאפיין את מחלקת ההנדסה לא מחלחל גם למחלקת השיווק.

אבל נראה שמאז תערוכת הסלולר בברצלונה, מסתמן מהפך אפשרי, עד כדי כך ש-HTC חוזה שיפור משמעותי בדוח הרבעוני שלה, והסיבה – טלפון הדגל החדש שלה, שהוצגת בתערוכת הסלולר העולמית, ה-HTC One, שמסתמן כהצלחה היסטרית. ה-One שיגיע לישראל בשבועות הקרובים. השגנו מכשיר לסקירה והנה המסקנות.

עיצוב וממשק: לא שגרתי

HTC One (צילום: ניב ליליאן, NEXTER)
פליטת החום של המכשיר מורגשת מאוד בגבו | צילום: ניב ליליאן, NEXTER

ה-One הוא מכשיר יפהפה ויש לומר שאיננו שגרתי בנוף. זה לא מפתיע. HTC תמיד ידעו לעשות טלפונים שלא עונים לשטנץ המאפיין את מתחריהם הקוריאניים ותמיד למכשירים שלהם היה מראה ייחודי. הגב שלו, הוא גב אלומיניום (שממש אין לו תחושה כזו), כסוף וחלק למגע. מעוטר בפסים דקיקים לבנים לרוחבו, וכמובן, המצלמה המבזק ולוגו HTC גדול. בתחתית יש גם את הלוגו של Beats Audio, טכנולוגיית הצליל של ד"ר דרה, ש-HTC היא אחת מהמשקיעות בה.

אבל החלק המעניין הוא חזית הטלפון. באופן לא שגרתי, ומסוג הדברים של "איך לא חשבו על זה קודם", במקום לקבוע רמקול בודד בגב המכשיר, כמו לא מעטות ממתחרותיה, בחרו ב-HTC לקבוע שני רמקולים בחזית, מעל ומתחת למסך. באחיזה לרוחב, מתקבלת תצורה מוכרת של מסך שבצדיו שני רמקולים. מעבר לתרומה למראה המעניין והנאה, יש בתצורה הזו תרומה אדירה לצליל ונעסוק בכך בהמשך הסקירה בהרחבה.

בצדייה של שבכת הרמקול העליון, ישנם חיישנים ומצלמה קדמית, ובתחתית המסך, מעל שבכת הרמקול התחתון, יש עוד לוגו של HTC ושני כפתורי מגע בלבד – אחורה ובית. קצת מבלבל – חשבנו בהתחלה שהלוגו גם הוא כפתור, אך לא כך. הסידור הזה לא כל כך נוח. היינו מעדיפים לקבל גם כפתור תפריט כמקובל במקום ש-HTC ידחפו את הלוגו שלהם. כפתור ההפעלה וכפתור הווליום נמצאים בראש ובצד המכשיר בהתאמה, שניהם שטוחים ולא בולטים מהגוף. נאה מאוד.

תצוגה וביצועים: חיה רעה 

במכשיר ה-One, קבעו HTC מסך שהם מכנים Super LCD3. זהו מסך בעל צפיפות פיקסלים מטורפת (469 פיקסלים לאינץ'), ברזולוציית HD מלאה (1920 על 1080), ובגודל הסטנדרטי כבר של 4.7 אינץ'. המסך הזה אולי לא בעל צבעים יפים כמו מסכי ה-AMOLED של סמסונג או המסכים של סוני, אבל הוא חד ובעל ניגודיות מהטובות שראינו – השחור בו עמוק, עמוק מאוד. התמונה של נעמי האריסון ב-Skyfall מתבוננת דרך הכוונות שלה היא בעלת פירוט טוב ועומק, וגם סצינת הדגלים בעלת פירוט יוצא דופן וגילינו פרטים שלא ראינו קודם.

גם הביצועים של ה-HTC טובים מאוד. מתחת למכסה המנוע נמצאת חיה רעה – הסנאפדרגון 600 קרייט 300 מרובע הליבות שפועל במהירות של 1.7 גה"צ, ובמבחני ביצועים כמו ה-AnTuTu 3D, האחד משיג ציון של 6059 נקודות (למכשיר בדיקות), ובכלל, הוא מכשיר מצוין ותגובתי מאוד.

ומילה וחצי על אחסון: ה-One מגיע בתצורות של 32 ו-64 ג"ב זיכרון פנימי (ללא חריץ ל-SD), אבל עם עוד מתנה חביבה: 25 ג'יגה בייט אחסון ב-Dropbox. נחמד. סמסונג נותנים 50.

קול, מולטימדיה: הכי טוב בשוק

HTC One (צילום: ניב ליליאן, NEXTER)
חיי הסוללה סבירים, לא נפלנו | צילום: ניב ליליאן, NEXTER

נחזור לרמקולים. ההחלטה לקבוע שני רמקולים בחזית המכשיר, במקום רמקול בודד בגבו, כמו שעושות רוב היצרניות, ומיעוטן, בתחתית הסלולרי, מה שמגביל את גודלם (נוקיה ואפל עושות כך) בתוספת עיבוד ה-Beats שעושה פלאים לצליל של רמקולים קטנים, הופכת את ה-HTC One לסלולרי הכי מוצלח לצפייה בסרטים שנמצא כיום בשוק. חוויית הצפייה שקיבלנו ממנו, הייתה יותר טובה מכל סלולרי אחר שבו נתקלנו. שילוב האלמנטים מעניק גם איכות מצוינת לסתם שיחת טלפון ברמקולים.

המצלמה: כל פיקסל שווה זהב

HTC One (צילום: ניב ליליאן, NEXTER)
צפיפות פיקסלים מטורפת | צילום: ניב ליליאן, NEXTER

גם בתחום הצילום, HTC הלכו על בחירה לא שגרתית. במקום להצטרף למירוץ הפיקסלים וליישר קו עם יצרניות דגל אחרות, באמצעות חיישן עתיר פיקסלים, הם בחרו בדרך קצת שונה. במקום להגדיל את כמות הפיקסלים – הם הגדילו את הפיקסלים עצמם. במצלמה של ה-One, יש "רק" ארבעה מגהפיקסל, אבל כל פיקסל – שווה זהב. תוסיפו לזה מפתח צמצם של 2.0, וייצוב תמונה אופטי בדומה לזה שנמצא בלומיה, ותקבלו מערך צילום מעניין מאוד.

האם הוא מוצלח? למדי. בכל הנוגע ללכידת אור ולשחזור צבע, ה-One עושה עבודה יפה מאוד. התמונות בהירות, מוארות היטב, ועם שחזור צבעים נהדר שמוציא גוונים יפים, מדוייקים ונאמנים למציאות. גם בצילום לילה ה-One מוציא תוצאות טובות יותר מהסמארטפון הממוצע, אבל הוא עדיין לא מגיע לרמות הבהירות של הלומיה.
עוד בתחום הצילום, כללו כאן HTC טכנולוגיה שהם מכנים זואי (Zoe), שהרעיון שמאחוריה הוא פשוט: המצלמה לוכדת גם רצף תמונות סטילס וגם וידאו בו זמנית. מלבד הערך המיידי שבזה, הטכנולוגיה הזו מאפשרת גם טריקים חמודים כמו לכלול רצף תנועות בפריים אחד ועוד. חביב למדי.

אפליקציות ותוכנה: סלט עדכונים

HTC One (צילום: ניב ליליאן, NEXTER)
במקום לדחוס פיקסלים - הגדילו אותם | צילום: ניב ליליאן, NEXTER

במשך שנים HTC הייתה ידועה בממשק היפהפה שלה לאנדרואיד, שהיה שני במראהו אך לאפל. ממשק ה-Sense 5 נקי מבעבר, פחות עמוס כברירת מחדל והחלק החשוב – הוא מכיל מסך עדכונים נהדר, שברגע שתגדירו אותו יערבב בצורה מוצלחת בין עדכונים מרשתות חברתיות ועדכונים ממקורות החדשות שאתם קוראים ב-RSS, הכל לכדי יצירה אחת זורמת, שמגישה לכם את מה שחדש בעולם שלכם, אבל לא עושה את זה בצורה מעיקה.

לממשק הזה מצטרפת שורה של אפליקציות ומסכים מובנים מראש, כמו מסך פעולה מיוחד המותאם לרכב ולנהיגה, נגן מוזיקה מוצלח מאוד, תוכנה משוכללת להעברת הנתונים מהטלפון הישן שלכם כמעט מכל דור ויצרן אפשרי וקצרה היריעה. בדומה לסוני, שמספקת לצד האנדרואיד חבילה עשירה משלה באקספריה Z – כך גם HTC. שאפו. ה-One מריץ כמובן את גרסת האנדרואיד האחרונה, הג'לי בין. 

חיי סוללה ופליטת חום: לא נפלנו

HTC One (צילום: ניב ליליאן, NEXTER)
לסיכום: "חיה רעה" | צילום: ניב ליליאן, NEXTER

על אף מצב חיסכון בסוללה, שלאחרונה הפך להיות כמעט סטנדרט בטלפונים סלולריים של הדור האחרון שהם זוללי אנרגיה, חיי הסוללה של ה-HTC (סוללת ליתיום פולימר 2300 מיליאמפר/שעה) הם סבירים, אבל לא נפלנו מהם – כיום פעולה ללא מטען.

מארז האלומיניום היפה גובה את מחירו, פליטת החום של המכשיר תורגש גם תורגש בגב. מצד שני, לא נתקלנו לאחרונה באף טלפון מהקצה העליון שלא פולט חום. צרת רבים חצי נחמה? אולי.

 

סיכום: נעולים רק על גלקסי S4 או אייפון 5? כדאי שתחשבו שוב

ה-One הוא טלפון מצוין. אבל לא רק טלפון מצוין, הוא מצליח גם לבדל את עצמו מהשאר, בזכות עיצוב מקורי שחושב קצת אחרת, במיוחד על הרמקולים, טכנולוגיות שמעזות לאתגר תפיסות קיימות, מסך מוצלח ותוכנה חכמה. מהנדסי HTC שוב כתבו כאן סימפוניה מאוד נעימה לאוזן, תרתי משמע. נעולים רק על גלקסי S4 או אייפון 5? כדאי שתחשבו שוב.

*ציון (מתוך 10): 9.2

*מחירו של HTC One טרם נקבע אך הוא צפוי לעמוד על כ-3,500 שקלים, בדומה למכשירי דגל אחרים

>> אקספריה Z: טוב כמו אייפון 5 וגלקסי S4 וגם חסין במים

>> למה כן כדאי לכם לקנות את הגלקסי S4

לכל הסקירות