האייפד מגיע עם סט אפליקציות לא רעות. יש תוכנת מייל שמאפשרת לכם להתחבר לכל חשבון מקוון (כמו גוגל), חשבון Exchange, וגם לחשבון רגיל שמקבלים מספקית האינטרנט. יש לכם דפדפן, אפליקציה לצפייה בסרטים ביוטיוב, לוח שנה, ספר טלפונים, אפליקציית אייפוד להאזנה למוסיקה, אפליקציה לצפייה בסרטים, וכן הלאה. אלו אפליקציות שימושיות, אבל בחנות האפליקציות ממתינות כבר 50,000 אפליקציות נוספות - ממשחקים ועד אפליקציות ניהוליות. כדי להתחיל, בחרנו באלו שעליהן פשוט אי אפשר לוותר.

למי שרוצה לקרוא ספרים - iBooks

אין תמונה
קריאת ספרים על האייפד היא אחד מהתענוגות הגדולים שהמכשיר מציע. ibooks

קריאת ספרים על האייפד היא אחד מהתענוגות הגדולים שהמכשיר מציע. אפשר לשבת במיטה לצד בן או בת הזוג ולקרוא, מבלי להפעיל את מנורת הלילה שמפריע לישון. האייפאד מציג את מגוון הספרים הגדול ביותר כיום, כל חנות דיגיטלית גדולה הוציאה אפליקציה ייעודית למכשיר. iBooks של אפל מציע מגוון רחב של ספרים לרכישה דרך ה-iBookstore, אבל גם אפשרות להטעין לתוכו ספרים (גם בעברית) דרך אייטונס. כל עוד אלו ספרים בפורמט epub. לאחרונה עודכנה iBooks לגרסה 1.2 וכוללת אפשרות מספר חידושים, החשוב שבהם הוא הצגה של ספרים מאויירים/מצולמים. המשמעות היא שהאפליקציה מחקה בצורה טובה יותר ספרי אומנות וספרים מאויירים לילדים.

מחיר: חינם

אזכור כבוד: Kindle של אמאזון נמצאת גם על האייפאד, והיא עדיין מציעה את מגוון הספרים הגדול ביותר. בנוסף, בקרוב מאוד נראה את Evrit האפליקציה המקבילה לספר הדיגיטלי העברי הראשון. בעזרת ה-Evrit ניתן יהיה לרכוש ספרים בשפת הקודש. חינם.

למי שרוצה לעבוד קצת - Evernote

אין תמונה
לסנכרן בין קבצי טקסט, תמונות וגם הקלטות קוליות בין מספר מחשבים. EverNote

חביבת הקהל Evernote היא אפליקציה שמאפשרת לסנכרן בין קבצי טקסט, תמונות וגם הקלטות קוליות בין מספר מחשבים. את Evernte אפשר להתקין על המק, חלונות, אייפון או אייפאד. כל מסמך שמייצרים על אחד המכשירים מסתנכרן לשירות ענן ומשם הוא זמין בכל מכשיר אחר. נמצאים בהרצאה ורוצים להקליט את הנאמר? מפעילים את Evernote על האייפאד ומקליטים. בסיום הקובץ יסונכרן ויהיה זמין מייד על המחשב בבית. אפשר לפתוח “מחברות” על פי נושאים וכך לסכם שיעורים באוניברסיטה, לנהל פרוייקטים (כאשר כל מחברת מאגדת בתוכה תמונות, רעיונות, סיכומים וכן הלאה), וכן הלאה.

מחיר: חינם

אזכור כבוד: יש הרבה מאוד אפליקציות שנועדו לכתוב “פתקים” ורשימות. אחת המוצלחות היא DailyNote. האפליקציה מאפשרת לכם לנהל מספר “מחברות” על פי נושאים, ולעקוב אחרי הכניסות בעזרת לוח שנה פנימי. 4.99 דולר.

למי שצריך להעסיק ילדים - MemoKids Animals

אין תמונה
אפליקציה שגם ילדים דוברי עברית יכולים לשחק בה. MemoKid

האפליקציה הזו מגיעה אלינו מ-SoOuat, בית הפקה צרפתי שאחראי על שלושה ספרי ילדים מרהיבים: זהבה ושלושת הדובים, שלושת החזרזירים, ועלי באבא וארבעים השודדים. שלושת הספרים הם באנגלית ומשלבים אנימציה, עם הקראה של סיפור יחד עם מספר כלים שנועדו ללמד קריאה. אבל אנחנו נתרכז ב-Memokid שהיא אפליקציה שגם ילדים דוברי עברית יכולים לשחק בה. מדובר במשחק זיכרון הכולל מספר משחקים וכמה רמות. כמו בכל משחק, הילדים צריכים ליצור זוגות של חיות. במשחק יכולים לשחק שחקן אחד-ארבע שחקנים. האיורים יפהפיים, המשחקיות פשוטה ונוחה וגם ילדים בני 4 משתלטים מהר מאוד על העניינים והופכים להיות דוממים.

מחיר: 1.99 דולר

אזכור כבוד: LittleThings. בכל שלב במשחק הזה מקבלים תמונה (כלב, מריצה, סוס וכדומה) המורכבת מעשרות ומאות חפצים. בכל פעם התוכנה בוחרת סוג ומספר של חפצים שיש למצוא במגבלת זמן. 1.99 דולר.

למי שחייב להיות מעודכן - Twitter

אין תמונה
הממשק טבעי ונוח למסכי מגע. טוויטר לאייפד

אם אתם משתמשים בממשק החדש של טוויטר ונהנים ממנו אתם יכולים להודות לאייפד על כך. Twitter לאייפד מציג ממשק נוח ביותר כדי לקרוא ציוצים, להגיב ולצפות בתכנים השונים מבלי לעזוב את האפליקציה או לפתוח חלון נפרד. הממשק טבעי ונוח למסכי מגע וניכר שהשקיעו בו הרבה מחשבה. הקרב על המקום הראשון בקרב אפליקציות הטוויטר הוא צמוד ועיקש, אבל האפליקציה הרשמית זוכה גם בגלל שהיא עובדת טוב, אבל בעיקר בגלל שהיא מופצת חינם.

מחיר: חינם

אזכור של כבוד: Osfoora HD היא אפליקציה שנועדה למי שמחשיב עצמו כ-Power user של טוויטר. היא מלאה באפשרויות כמו כתיבת טקעי טקסט ושימוש חוזר בהם או כתיבת טיוטות, מעקב חכם אחרי מה שקורה באזור הפיזי המיידי לכם, ניהול חכם של רשימות, תרגום ציוצים (לאנגלית בעיקר) ועוד.

למי שרואה את עצמו כאומן - Layers Pro

אין תמונה
לצייר בצורה הטבעית והנוחה ביותר. LayerPro

האפליקציה המרשימה הזו מאפשרת לכם לצייר בצורה הטבעית והנוחה ביותר. היא כוללת (כפי שמרמז שמה) אפשרות לצייר בשכבות, מגוון של צבעים, שקיפויות, ומכחולים בשלל גדלים וצורות. מי שיודע לצייר יכול להפיק הרבה מאוד מהתוכנה הזו. עבור חסרי הכישרון היא הופכת להיות כלי נוח לשרטט עליו רעיונות לממשקים, או כלי מצוין בפגישות כשרוצים להדגים נקודה מסוימת.

מחיר: 5.99 דולר

אזכור של כבוד: למקצוענים באמת יש את Sketchbook Pro של Autodesk. מדובר בתוכנה גראפית בעלת ממשק חכם ועשרות כלים שהייתם מצפים למצוא במחשב בלבד. יש פה כלי כתיבה וציור שונים, שליטה מדוייקת יותר בצבעים ושקיפות, אפשרויות הוספת טקסט ומה לא. 2.99 דולר

בונוס מיוחד: למי שרוצה לצפות בווידאו - Mako Vod

אין תמונה
האח הגדול - גם באייפד שלכם

צפייה בווידאו על גבי האייפד היא אחת החוויות העיקריות בשימוש בו. עם האפליקציה של Mako לאייפד (האפליקציה הראשונה של אתר ישראלי לאייפד) תוכלו לצפות בצפייה ישירה וללא תשלום בחדשות ערוץ 2, שלל תוכניות קשת, וביניהן ארץ נהדרת, רמזור, כוכב נולד וכמובן - האח הגדול, לצד תוכניות מקוריות של ביפ. כל מה שצריך לעשות הוא לבחור את התוכנית הרצויה - ולהנות.

מחיר: חינם 

 >> מוטורולה מסתלבטת על האייפד

>> תתנו לחתול שלכם לשחק עם האייפד החדש?