כרומיום OS
החלונות היחידים שהמערכת יודעת לפתוח הם של הדפדפן של גוגל וחלון אפליקציות. כרום OS

העתיד, כך מנסים למכור לנו כבר כמה שנים, נמצא בענן. כל החברות הגדולות מנסות לשכנע אותנו שלא צריך להחזיק את הקבצים בקופסה המרעישה שיש לנו בבית, אלא עדיף לאחסן אותם על שרתים מרוחקים ולגשת אליהם מתי שנרצה. השאלה היא עד כמה אנחנו מוכנים לעשות את המעבר הזה.

קרוב לוודאי שגם אם יש לכם חשבון בדרופבוקס, קופי.קום, בוקס.נט, אייקלאוד או סקיידרייב, רוב הקבצים שלכם עדיין יושבים בתיקיות ותתי תיקיות במחשב האישי. בגוגל החליטו שמה שחוסם אותנו מלעבור לענן באופן מלא היא מערכת ההפעלה ובדיוק בשביל זה הם השיקו את "כרומיום OS" (או כרום OS) - מערכת הפעלה למחשבים ניידים.

בואו לפייסבוק של נקסטר

כרומיום לא סתם נקראת על שם הדפדפן הפופולרי של גוגל, כי מבחינת החברה - המחשב הוא הדפדפן. אין סייר כמו בחלונות, אין פיינדר כמו במק. החלונות היחידים שהמערכת יודעת לפתוח הם של הדפדפן של גוגל וחלון אפליקציות (שאליו נגיע בהמשך).

סרטון המציג את כרום OS:

 

לקחנו את המערכת לסיבוב ניסיון על המחשב הנייד החדש (יחסית) של גוגל, הכרומבוק פיקסל, אותו היא מנסה לשווק. המכשיר הוא עוד שלב ביניים בין טאבלט ללפטופ, מצד אחד לפטופ עם מקלדת ויכולות עבודה משמעותיות, אבל מהצד השני מהירות ומסך מגע כמו של טאבלט. האם הוא מתאים לכם? תלוי מאוד מה אתם צריכים.

יתרון: המחשב הוא וירטואלי ומופעל על ידי חשבון הגוגל שלכם

הדבר הראשון שתראו כשתדליקו את המחשב הוא את שולחן העבודה, אבל לקרוא לו כך יהיה קצת מצחיק כי מלבד תמונת הרקע לא תראו שום דבר על המסך. לא "המחשב שלי", לא "המסמכים שלי", לא "כונן C" ולא קיצור דרך שהתוכנה שהתקנתם שלשום השאירה לכם. הדבר היחיד שקיים מלבד תמונת הרקע הוא בר תחתון שעליו האייקון של כרום ולידו קיצור דרך לאפליקציות.

 פרסומת של כרומבוק פיקסל:

 

הדבר הבא שתתבקשו לעשות הוא להכניס את פרטי חשבון הגוגל שלכם וזהו. מאז שגוגל חיברו את הדפדפן שלהם לחשבון האישי, כל מחשב שבו תריצו כרום ותתחברו לחשבון הגוגל שלכם ייבא אוטומטית את כל התוספים, קיצורי הדרך והסיסמאות שלכם. הכרומיום לא יוצא דופן ותוך דקות ספורות, פשוטו כמשמעו, תוכלו להתחיל לתפקד כאילו אתם המחשב הרגיל שלכם.

חיסרון 1: דוקס היא לא תחליף לאופיס ופיקסלר היא לא פוטושופ

כרומיום OS
שולחן העבודה בכרום OS כולל תמונת רקע, וזהו

לגלישה ועבודה פשוטה, הכרומיום OS היא מערכת הפעלה מדהימה. היא פשוטה, נגישה ולא מצריכה מהמשתמש שום ידע טכני. היא מגיעה עם נגן מדיה ועורך תמונות מובנים, כך שלא תצטרכו להתקין שום תוכנה. אם בכל זאת אתם רוצים להתקין משהו, זה יתבצע דרך חנות האפליקציות של כרום שממנה תוכלו להוריד אפליקציות או תוספים לדפדפן בדיוק כמו במחשבי פי סי או מק. גם את הקבצים שלכם תוכלו לשמור בגוגל דרייב (שמופיע ככונן במערכת ההפעלה) או לשמור אותם מקומית לעבודה אופליין. בכלל, בניגוד לחששות הראשוניים, הכרומיום לא מאבדת כל ערך ברגע שמנתקים אותה מהרשת. לשימושים העיקריים יש גרסאות אופליין שיסתנכרנו ברגע שתתחברו שוב.

הבעיות עם המערכת מתחילות ברגע שאתם צריכים משהו קצת מעבר. כל עוד אתם נשארים בממלכת האינטרנט, הכרומיום תשרת אתכם נאמנה אבל ברגע שתצטרכו משהו קצת יותר מורכב, תגלו שכמו באנדרואיד,  לגוגל עדיין יש מה לשפר. כי עם כל הרצון לחידושים, אין מה לעשות: גוגל דוקס עדיין לא מהווה תחליף לאופיס של מיקרוסופט, פיקסלר היא לא פוטושופ ואנגרי בירדס לא באמת מתחרה עם WOW. וזה עוד לפני שהזכרנו את מאות אלפי התוכנות האחרות שפשוט לא נמצאות עדיין בגן המשחקים של גוגל ובשימוש בכרום OS תיאלצו להיפרד מהן.

חיסרון 2: הנטייה של גוגל לחסל שירותים 

נקודה נוספת היא התלות המוחלטת בגוגל. כמו שלמדנו לא פעם, גוגל מחליטה לפעמים לסגור שירותים, גם אם נראה לנו שהם חיוניים (כבר התגברתם על חיסולו המתקרב של גוגל רידר?). מי מבטיח שמחר גוגל לא תחליט לנטוש את הכרומיום ולהעביר את כל משתמשיה לגוגל פלוס? 

סיכום ומסקנות: רק בנוסף, אבל לא במקום

אם מה שאתם מחפשים זה מעין טאבלט עם קצת יותר יכולות עבודה ורוב הפעילות שלכם במחשב מתרכזת ברשת, יכול להיות שכרומיום היא התשובה בשבילכם. אם המחשב הנייד שלכם הוא כלי עבודה, עדיף שתחכו עוד קצת לפני שאתם אומרים שלום למערכות ההפעלה הישנות. 

>> כמו של האנטרפרייז: שיחקנו עם המחשב הכי מגניב בעולם

לכל הסקירות