נקסוס 5  (צילום: ניב ליליאן)
התצוגה חדה להחריד | צילום: ניב ליליאן

בפעם השנייה ברציפות, בוחרת גוגל ב-LG כיצרנית מכשירי סדרת הנקסוס, סדרת הבית של גוגל שמריצה גירסה נקיה של מערכת ההפעלה אנדרואיד והיא גם הראשונה לקבל עדכונים. אתמול (ג'), הושק בישראל המכשיר האחרון בסדרה, הנקסוס 5, שמריץ את הגירסה החדשה של אנדרואיד, 4.4,  הידועה גם בשם קיט קט. שיחקנו איתו מספר שעות ואלה המסקנות.

העיצוב: חלק ונעים לאחיזה

מבחינת עיצוב, אין הפתעות. גם הפעם, LG הוציאה מכשיר סולידי, נעים מאוד לאחיזה (פלסטיק ABS רך דמוי גומי בגב), עם מסך שמתפרש עד גבולות המסגרת. חזית הנקסוס חלקה, כאשר בראש ישנה אפרכסת קטנה ועגולה, ומצלמה קטנה בחזית. אין חיישן אור נראה לעין. בגב, במעטפת מתכתית עגולה ונאה, נמצאת המצלמה הראשית ומתחתיה מבזק ה-LED. בתחתית נמצאים זוג רמקולים וחיבור המיקרו USB. בדופן ימין כפתור ההפעלה, כפתור הווליום בצד שמאל, ובראש שקע האוזניות.

נקסוס 5  (צילום: ניב ליליאן)
הביצועים: אש | צילום: ניב ליליאן

בואו לפייסבוק של נקסטר

בכלליות, החיצוניות שלו דומה למכשיר הדגל G2 של LG, וכך גם החומרה: מסך 4.95 אינץ' (ל-G2 יש מסך 5.2 אינץ'), ברזולוציה של HD מלא, מה שנותן לנו 445 פיקסלים לאינץ' – צפיפות מהגבוהות שיש כיום בשוק. עוד בברזלים: מעבד סנאפדרגון 800 במהירות 2.3 מגההרץ זהה לזה של ה-G2 ומרובע ליבות – המשמעות: ביצועים מטורפים. המצלמה היא מצלמת 8 מגהפיקסל, שמכילה את אותה טכנולוגיית ייצוב התמונה של ה-G2 שעברה כאן התאמה למצלמה ולתוכנה הגוגלית.

המצלמה: בסך הכל תמונות יפות, המסך: חד להחריד 

האם זה עובד? כן, ייצוב התמונה עובד מצוין, והמצלמה מוציאה תמונות יפות. ברם, ככל הנראה בגלל הצורך להטמיע את יכולות הייצוב לתוך אפליקציית המצלמה המקורית של גוגל, המיקוד קצת זחלני ולא מגיב הכי מהר.

מבחינת תצוגה, המסך של הנקסוס, לא מפתיע, חד להחריד. אין ממש תלונות, אבל ניכר שהצבעים פחות עמוקים מאלה של ה-G2 או מכשירים מקבילים. באור שמש קיבלנו קצת החזרים, אבל בסך הכל המסך די קריא, כשמעלים את הבהירות למקסימום.

נקסוס 5  (צילום: ניב ליליאן)
נעים לאחיזה | צילום: ניב ליליאן

מבחינת ביצועים, ב-AnTuTuX קיבלנו תוצאות אנומליות משהו, אבל השילוב סנאפדרגון 800 ושני גיגהבייט זיכרון חרך את לוח התוצאות של 3DMark. גם במבחן הרגיל וגם במבחן ה-Extreme המחמיר יותר, קיבלנו תוצאה של Maxxed Out – כלומר, הנקסוס פשוט חזק מדי על המבחנים האלה והתוצאה שלו היא מחוץ לסקאלה. מרשים מאוד. אנחנו כבר מחכים להזדמנות להעמיד אותו במבחן ה-Unlimited ששמור למקרים קשים במיוחד.

חיית משחקים ויריב ראוי לאייפון 5s בגזרת הביצועים

אם אנחנו בכל זאת נדרשים להתייחס לנתונים "קשים", אז קצבי הפריימים לשניה הם עדות טובה ליכולות התלת ממד והביצועים הכלליים של הנקסוס החמישי. במבחן ה"רגיל", קצב הפריימים היה יציב למדי על 59.5 פריימים לשניה לאורך מרבית הבדיקה, ואילו במבחן הקיצון קצב הפריימים עמד על כ-45 פריימים לשניה. יפה מאוד. אין ספק שהנקסוס הוא חיית משחקים רעה ויריב ראוי לאייפון 5s בגזרת הביצועים.

נקסוס 5  (צילום: ניב ליליאן)
באנדרואיד 4.4, החיפוש הקולי בעברית השתפר והכל מיושר לימין | צילום: ניב ליליאן

אנדרואיד 4.4: שפצורים קטנים לקהל הישראלי

מערכת ההפעלה החדשה, על שם חטיף השוקולד הידוע, קיט קט, מכילה בתוכה המון שפצורים קטנים, גם במיוחד לקהל הישראלי. מלבד חתימת זיכרון נמוכה ושיפור בריבוי משימות, החייגן החדש והחכם של 4.4 יודע לזהות גם מספרים של בתי עסק, כאלה שאינם מופיעים בספר הטלפונים האישי (אל דאגה, זה לא תקף כרגע לאנשים פרטיים), יש כאן יכולת חיפוש קולי ישירות מאוזניית ה-Bluetooth (תכונה מתבקשת ממזמן), היכולת להפעיל את החיפוש הקולי פשוט על ידי אמירת OK Google ועוד.

וזה לא מסתיים שם – בדומה ל-iOS 7, קיט קט עברה כאן שפצור גרפי רציני ועיצוב מחדש של האייקונים. עוד בצד חוויית המשתמש – ספרים וסרטים כעת ניתנים לצפיה במסך מלא לחלוטין, ללא שוליים לחוויה אופפת. גם מסך הנעילה כעת מציג תמונות אלבומים ועוד פרטים כשמאזינים למוזיקה.

יישומי ושירותי גוגל נוספים כעת מוטמעים לתוך המערכת עצמה, כמו Cloud Print. גם תוכנת QuickOffice עכשיו זמינה אף היא למשתמשים, יש שיפורים נוספים לדפדפן כרום בצורת התצוגה והניהול של דפי רשת והוא נראה יעיל ומוצלח מתמיד, יישום המייל עבר גם הוא צחצוח וניקוי. יכולות האיתור של המכשיר ותשלומים בנגיעה (לא רלוונטי בינתיים לישראלים, לצערנו), הוטמעו אף הם פנימה, ותכונות חדשות לשמירה על חיי סוללה, כמו השמעת מוזיקה בצריכת זרם נמוכה ואיתור מיקום מתחלף לפי צורך. אנחנו סקרנים לבדוק אותן בשימוש ארוך.

בצד שלנו, הישראלים, ניכר שהחיפוש הקולי בעברית השתפר אף הוא, וחיפושים כלליים כמו "מסעדת בשר" או "פנקייק" מניבים תוצאות רלוונטיות ועדכניות למיקום שלנו על גבי מפה, ויכולת לחייג ישר לבית העסק שעלה בחיפוש. נהדר. ודבר אחרון, קצת מוזר אולי אבל מתבקש – הכל מיושר לימין, כמו שכבר חווינו בגירסה הקודמת.

לסיכום, הנקסוס 5 הוא בן ראוי לשושלת. הוא מלא חידושים והפתעות, שנזרעו אל תוך חומרה מהחזקות שקיימות כיום בשוק. ניכר ש-LG וגוגל שוב שיחקו אותה.

*סמסונג ו-HTC כבר הכריזו כי החלו לעדכן את מכשיריהן לאנדרואיד 4.4. לא ברור מתי יגיע העדכון המצופה לישראלים ולאילו מכשירים. 

>> רשמית: נקסוס 5 הושק בישראל; ומה המחיר?

לסקירות נוספות