גלקסי S4 זום (צילום: ניב ליליאן)
הזום הוא לא טלפון שאפשר להכניס לכיס, אלא אם יש לכם כיסים גדולים | צילום: ניב ליליאן

מתיחת מותג היא עסק ידוע, אבל דווקא בענף המזון – לוקחים מותג מוכר, כמו שוקולד פרה, ואז מוציאים ממרח שוקולד פרה, ונגיד גלידת שוקולד פרה וכולי. באופן דומה סמסונג, מותחת את מותג הגלקסי S4 שלה – מלבד טלפון הדגל, היא הוציאה דגם שנקרא Active שחסין למים ואבק, אבל היא גם שילבה את טלפון הדגל שלה במצלמה, תחת הדגם גלקסי S4 זום (Galaxy S4 Zoom).

על תכונותיו של הגלקסי S4 דנו כבר באריכות בביקורת על הטלפון, ולכן לא נתמקד בתכונות הטלפון – אלא בשאלה האם הוא מוצלח בתור מצלמה והאם השילוב מצלמפון באמת עובד?

גלקסי S4 זום (צילום: ניב ליליאן)
מה שלא מאכזב הוא איכות צילומי הלילה של המצלמה | צילום: ניב ליליאן

נתחיל בצורה ולא במהות. הזום דומה בגודלו ובצורתו למצלמה דיגיטלית סטנדרטית. יש פה עדשה, ידית אחיזה, הדק צילום, גוף כללי של מצלמה ואפילו מבזק. ההבדל העיקרי ממצלמה הוא הגב, שכולו מסך מגע – וזהה למסך של סמארטפון, עם כפתור בית וכפתורי מגע של תפריט ואחורה/ביטול.

עוד NEXTER כל הזמן בעמוד הפייסבוק

העדשה אגב מוגנת בזכוכית קדמית, שנפתחת עם לחיצה על הדק הצילום או עם פתיחה של אפליקציית המצלמה. מכסה שנפתח מהצד של מגרעת האחיזה, מגלה מתחתיו את הסוללה, ותא לכרטיס ה-SIM. בקצה המגרעת נמצא גם שקע המיקרו USB. התא למיקרו SD נמצא דווקא למטה, בתחתית הגוף.

האם זה נוח? לא מאוד. המצלמה לא עומדת בזכות עצמה, וכשמניחים אותה על שולחן, העדשה מושכת את הגוף קדימה. והקטע הגרוע – גם כשהמצלמה כבויה, והעדשה מכונסת לתוך עצמה, הזום הוא לא טלפון סלולרי שאפשר להכניס לכיס, אלא אם יש לכם כיסים גדולים. הגלקסי זום הוא בעצם מצלמה דיגיטלית בגודל סטנדרטי – זה לא טלפון סלולרי בגודל רגיל. ולכן, התשובה לשאלה השנייה ששאלנו בהתחלה תהיה לא, השילוב הזה לא עובד כטלפון סלולרי ליומיום. גם תארו לכם מצב שאתם מרימים מצלמה דיגיטלית ומצמידים אותה לאוזן... נשמע לכם לא נוח? אתם צודקים. זה באמת לא נוח.

גלקסי S4 זום (צילום: ניב ליליאן)
גודל המסך: 4.3 אינץ' | צילום: ניב ליליאן

מחלקת ביצועים

קצת נתונים טכניים: המסך האחורי הוא 4.3 אינץ' ברזולוציה של 540 על 960 פיקסלים (למצלמה ציפינו שיהיה יותר), האחסון הפנימי הוא 8 גיגהבייט, כך שתצטרכו כרטיס זיכרון, זיכרון יש כאן בנפח של 1.5 גיגהבייט (נפח קצת מוזר), המעבד הוא A9 כפול ליבה במהירות 1.5 גיגההרץ. וחיישן המצלמה הוא חיישן גדול יחסית, בגודל 1/2.33 אינץ' וברזולוציה של 16 מגהפיקסל – כמו מצלמות כיס דיגיטליות סטנדרטיות בימינו. מערכת ההפעלה אגב, היא אנדרואיד 4.2.2. בנוסף, יש כאן זום אופטי של פי עשרה.

ואיך הביצועים של החיישן והמעבד? האמת שקצת מאכזבים. אמנם, איכות התמונות בצילום יום היא טובה. סמסונג, כמו בדגם האם ויותר, כללו כאן שורה ארוכה מאוד של תוכניות צילום, כך שאפשר להתאים אותן לכל מצב. הבעיה היא שיהוי לא מבוטל מרגע הלחיצה על הדק הצילום ועד צילום התמונה בפועל, מה שיכול לגרום לכם לפספס רגעים חשובים. באופן דומה לטלפונים אחרים שמצוידים בכפתור מצלמה ייעודי, נגיעה במסך לצילום תוציא תוצאה מהירה יותר, אבל עדיין, העיכוב מאכזב.

מה שלא מאכזב הוא איכות צילומי הלילה של המצלמה, והיא מפתיעה לטובה. הזום מצויד במבזק רגיל, לא מסוג LED, שמוציא תוצאות נאות מאוד, גם בתאורה חלשה. עם מקורות אור רחוקים יחסית, כמו פנס רחוב – הצלחנו להוציא תמונות יפות גם במצב צילום אוטומטי.

אז למי היא מתאימה? למי שרוצה בעיקר סמארטפון – דפדפו הלאה. הגלקסי זום הוא יצור כלאיים שלא ייכנס לכם לכיס, והוא מסורבל לשימוש יומיומי. למי היא כן טובה? למי שגם ככה זקוק למצלמה בעבודתו היומיומית ויש לו תיק לשאת בו את הזום – הטלפון מצלמה באחד הזה בהחלט יכול לעשות בשבילו את העבודה, במקום להסתובב עם סמארטפון ומצלמה דיגיטלית נפרדת.

*המחיר בזאפ נע בין: 2,000-2,700 שקלים.

ציון סופי: 8.2

לסקירות נוספות