אייפון 6 / אריק שיינר

לאחר התלבטות ארוכה הגעתי למסקנה ברורה שמכשיר השנה שלי הוא ללא ספק מכשיר אייפון 6, ולא ה-6 פלוס בגודל 5.5 אינץ', כי טלוויזיה אחת מספיקה לי.

אילו היינו עורכים סקר בין כל מחזיקי הטלפונים השונים, תוצאותיו ודאי לא היו מפתיעות במיוחד, שכן מרבית האנשים יעדיפו לשים את כספם על מכשיר בעל נתונים חזקים ככל האפשר (מספר ליבות גדול יותר, זיכרון בנפח גדול יותר וכולי), אך למעשה, אחת הסיבות המובהקות שבגינן מכשיר האייפון 6 הוא מכשיר השנה נעוצה דווקא בעובדה שהוא אינו מתחרה כלל בקטגוריית ה"למי יש מספר יותר גדול" (ע"ע סמסונג, LG ושות׳), ועדיין מצליח להיות החזק בתחום. 

אייפון 6 התרשמות ראשונה (צילום: ניב ליליאן, NEXTER)
6 - כן, ש פלוס? לא תודה | צילום: ניב ליליאן, NEXTER

"אבל מה היתרון במכשיר מוגבל ובמערכת סגורה, שאף אינו אינו מסוגל לשלוח אפילו קבצים בעזרת קישורית הבלוטות'?" ובכן, תרשו לי לחדש לכם: שליחת קבצים בבלוטות' היא כבר היסטוריה, היום אפשר ועדיף להעביר תכנים באמצעות טכנולוגיות אמינות יותר כמו ה-iCloud, או יישומים אחרים.

אז נכון, יכול להיות שאני לא יכול להחליף ערכות נושא ל׳הלו קיטי׳ ו׳בוב ספוג מכנס מרובע׳ ולהוריד מהאינטרנט את הסינגל החדש של פאר טסי, כמו במכשירים אחרים, אבל אני בכל אופן מעדיף פרקטיות על פני גימקים שונים וחצי אפויים שגם שאינם עובדים ברוב המקרים. יכול להיות שתקראו לי אולד פאשן – אבל אני אחיה בשלום עם העובדה שבזבזתי עוד שלוש דקות מהחיים על שינוי צלצול בזמן שרובכם עושים זאת בשנייה אחת.

אז אם זה העיצוב החדש, מערכת ההפעלה המושלמת ש(כמעט)חפה מבעיות, השילוב של חנות ה-iTunes, ההוכחה כי שנה אחר שנה אפל מצליחה היכן שרבים נכשלו ומעל הכל - האקוסיסטם הכולל - לא חסרות סיבות למה אייפון 6 הוא מכשיר השנה.

נוקיה לומיה 930 / יאיר מור

אני יודע. נוקיה מתה, אתם כותבים לי בתגובות על ביקורות מפרגנות לסדרת לומיה שלה. המכשיר האחרון שלה שהיה למישהו מכם עוד היה עם כפתורים פיזיים ומצלמה כל כך גרועה שאפילו הפילטרים של אינסטגרם לא יכולים היו להפוך אותה ראויה לשיתוף. אבל מה לעשות - מכשירי החברה עדיין כאן, שהם השתפרו עם הזמן הרבה יותר ממה שאתם חושבים.

Lumia 930 הוא, בדיעבד, מכשיר הדגל האחרון הנושא את השם נוקיה. אחריו יצאו שני מכשירי ביניים ולאחר מכן הפכו הסמארטפונים מפינלנד לחלק מחברת מיקרוסופט. אבל בתור שירת הברבור, ספק אם החברה הפינית יכולה היתה להשאיר יותר רושם מזה: זהו מכשיר מרשים, בעל עיצוב מלבני קשיח וקשוח שעושה "דווקא" לטרנד עיגול הפינות. המפרט שלו הדביק סוף סוף  את הפער מול מכשירי האנדרואיד המובילים והביצועים הם ברמה שרק מי שהיה בעל אייפון יוכל אי פעם להבין.

נוקיה לומיה 930 (תמונת AVI: mako)
ספק אם החברה הפינית יכולה היתה להשאיר יותר רושם מזה | תמונת AVI: mako

כן, צריך להגיד את זה: Windows Phone היא מערכת מהירה. מאוד. ולמען האמת, יש לה לא מעט יתרונות נוספים על המתחרות.  הבעיה איתה היא, כמובן, האפליקציות - נראה שמיקרוסופט שכחה לקחת בחשבון שהיום אנשים מצפים שהאפליקציות יהפכו להיות חלק מחוויית השימוש שלהם בסמארטפון, ולא תוספות שחיות בעולם נפרד. וזו רק אחת הסיבות לכך שמפתחים מתרחקים מהמערכת הזו.

ועדיין, עם עיצוב נקי, יעילות גבוהה במיוחד וחווית שימוש כללית שמשתלבת עם המחשב האישי ברמה שאפל וגוגל יכולות רק לחלום עליה - לומיה 930 הוא מכשיר השנה שלי. איך אומר בנט? אני לא מתנצל על זה.

Asus ZenFone 5 / יאיר מור

מכשיר נוסף שראוי, לדעתי, לתואר מכשיר השנה, הוא האחרון שהושק בישראל. הסמארטפון של אסוס הטייואנית הוא מכשיר מוצלח, בלשון המעטה: הוא נראה טוב ועובד טוב מאוד. אבל חשוב יותר - הוא המכשיר הראשון ששווה לקנות בישראל.

עד לא מזמן, חששנו אפילו להסתכל על סמארטפונים בפחות מ-2,000 שקל. מלבד חסכנים מושבעים, העדיפו כל רוכשי הטלפונים בישראל לשקול מכשירים ברמת "ביניים" ומעלה. הסיבה, לדעתי, היא המודעות לכך שאנחנו משלמים על המכשירים הרבה יותר משוויים האמתי, בשל מיסי הייבוא הגבוהים והחושים העסקיים המפותחים של המשווקים המקומיים, שיודעים שאנחנו נשלם כמה שהם יבקשו על המכשיר הכי טוב, הכי חזק, הכי חכם.

הסמארטפון ZenPhone 5 של Asus (צילום: יאיר מור, NEXTER)
המכשירים הלא-סיניים הראשונים הראשונים במחיר של פחות מאלף שקל | צילום: יאיר מור, NEXTER

אסוס הצליחה להתעלות מעל המודל הזה והביאה לכאן את סדרת הסמארטפונים הראשונה שלה במודל אחר: המכשירים נמכרים על ידי מטה החברה בישראל, ולא על ידי היבואן הרשמי שלה, כך שפערי התיווך נחתכו. המודל הזה הצטרף לשיתוף פעולה הדוק עם אינטל, שהוזיל את עלות ייצור המכשירים, והתמקדות במספר מצומצם של מכשירים, מה שאיפשר לחברה לייעל את הייצור אף יותר. התוצאה היא המכשירים הלא-סיניים הראשונים הראשונים במחיר של פחות מ-1,000 שקל (אם כי גרסה תומכת ברשת הדור הרביעי עולה 1,350 שקל).

כאמור, המחיר הזה מוצמד לסמארטפון חף מהטעם החמוץ-מתוק האופייני לסין - קרי: הידיעה שעל מכשיר זול תשלמו בביצועים ירודים. ה-ZenFone לא נופל ממכשירים העולים כפליים ממנו, ועל זה מגיע לו ולנציגים הישראלים של היצרנית שלו הרבה פרגון.

אקספריה Z3 קומפקט / ניב ליליאן

דגמים מוקטנים של מכשירי דגל הם לא עניין חדש. כל החברות הגדולות מוציאות בשנים האחרונות דגמים מוקטנים של טלפוני הדגל שלהם, כמו הגלקסי S מיני או ה-HTC One  מיני. הבעיה העיקרית עם הדגמים האלה, שעם הקטנת הגוף, גם מקטינים את רמת החומרה שמצויה בהם. מרבית דגמי המיני יגיעו עם חומרה מוחלשת לעומת מכשיר הדגל הגדול יותר – מעבדים יותר חלשים, פחות זיכרון וכך הלאה.

השנה עשתה סוני צעד נועז. לצד מכשיר הדגל החדש שלהם, האקספריה Z שלוש, הם הכריזו על הדגם Xepria Z3 Compact – אח קטן לטלפון הדגל אבל – עם אותה חומרה פנימית, ללא פשרות. מבחינה שיווקית, זהו צעד מבריק. במחיר שפוי יותר מתג המחיר של הטלפון הגדול, מוצעים אותם הביצועים, בגוף קטן יותר, שמתאים יותר לבעלי ידיים קטנות.

הוא מגיע עם מעבד ארבע ליבות במהירות 2.5 גיגההרץ וביצועים מעולים, הוא עמיד למים ואבק (מה שאומר שתוכלו לענות לטלפון במקלחת, אם ממש בא לכם) ויש לו מצלמת 20 מגהפיקסל משובחת מאוד וחיי סוללה מעולים. החיסרון היחיד שמחירו מעט גבוה לעומת דגמי מיני אחרים, אבל בהתחשב בתמורה שמקבלים, זה כדאי. תוכלו לקרוא גם את הסקירה המלאה שלנו

אקספריה Z3 קומפקט (צילום: ניב ליליאן)
אמנם מיני, אבל בלי פשרות על החומרה | צילום: ניב ליליאן

Moto G / ניב ליליאן

עם לכתה של מוטורולה משווקי ארצנו, קצת התעצבנו. החברה שהמציאה את הטלפון הסלולרי, ושעברה מיד ליד לגוגל ואז לידי לנובו הסינית, המשיכה להוציא בחו"ל טלפונים מבריקים. המוטו X שניתן לעיצוב אישי, והמוטו G, שניהם קצרו שבחים וביקורות מפרגנות. בגירסת 2014 שלו, זהו כנראה אחד הטלפונים עם יחס עלות-תועלת הכי טוב שתמצאו בשוק.

אמנם, הוא לא מפלצת ביצועים או בעל מסך ענקי, אבל הוא מספק את כל צרכיו של האדם הממוצע ויותר. עם מסך 4.5 אינץ', מצלמה סבירה מינוס, אנדרואיד 4.4 (בר שדרוג ל-5.0) ואיכות בניה טובה, ו"אמא" מוכרת וידועה, הטלפון הזה הוא ממש מציאה בשביל פחות ממאתיים דולר (מה שאומר שהוא גם פטור ממכס ביבוא אישי). החיסרון: הוא לא תומך בדור רביעי.

בישראל תוכלו למצוא את הטלפון הזה אצל יבואנים קטנים תמורת מחיר של בין אלף ל-1,500 שקל לערך, וגם את דגם האח שלו, שכולל תמיכה בדור רביעי, במחירים דומים. כך או כך, זהו טלפון שווה, במיוחד אם יש לכם אפשרות להביא אותו מחו"ל.

סמארטפון ה-Moto G של מוטורולה (צילום: גוגל)
בין אלף ל-1,500 שקל | צילום: גוגל

OnePlus One / איתי מקמל

איך אתם אוהבים את הטלפון שלכם? גדול? חזק? כזה עם שם מפוצץ? לא ולא. אני חושב שרובכם יסכימו איתי שאת מה שאנחנו הכי אוהבים זה “לא לצאת פרייארים”, או במילים אחרות – התמורה הטובה ביותר אל מול המחיר. זו הסיבה כי סדרת הנקסוס של גוגל (4 ו-5) הצליחה כל כך, וזו גם הסיבה מדוע מכשיר השנה שלי הוא ללא ספק ה-OnePlus One.

המכשיר, ששמועות לגביו עוד נשמעו מתחילת השנה, הושק בחודש אפריל האחרון במחיר של 299 דולרים בלבד, ומאז ועד היום רבים עוד מנסים להשיג הזמנה כדי לזכות באפשרות לרכוש אותו. למעשה, הבאזז כה גדול עד כדי שהוא לא יורד מהכותרות וזאת למרות כי לא נעשה פרסום מצד החברה. אם היה אפשר לדמות את זה להשקת מכשירי האייפון, היינו רואים תורים ארוכים הנשרכים בכניסה לחנויות על גבי רחובות שלמים ובכל העולם.

OnePlus One (צילום: הילה יונתן)
צריך הזמנה מיוחדת | צילום: הילה יונתן

חברת OnePlus שמקורה בסין אינה הייתה מוכרת לפני כן, והיא נוצרה כסוג של שיתוף פעולה עם יצרנית המכשירים OPPO. את המכשיר היא החליטה למכור באופן ישיר ובשיטת ההזמנות, כך כדי שהצרכן יוכל לרכוש את המכשיר מהחנות האינטרנטית, הוא נדרש להזמנה, שאותה אפשר לקבל מחבר שכבר רכש את המכשיר. אמנם לא פשוט לקבל הזמנה, דבר שהכעיס רבים, אך זה גם מה שגרם לפרסום הרב.

אבל לא רק על המחיר לבדו, שכן ה-OnePlus One מציג מפרט משובח לצד איכות גימור גבוהה מאוד ועיצוב יוקרתי. כך נמצא מסך 5.5 אינץ’ Full HD, שבב מרובע ליבות Snapdragon 801, זיכרון עבודה של 3 ג’יגה-בייט, מצלמה 13 מגה פיקסל, סוללה חזקה  ועוד, וזה עוד לפני שדיברנו על יתרונות מערכת ההפעלה שעליה אחראית צוות פיתוח הרומים הפופולרי ביותר CyanogenMod המבטיח עדכונים רציפים, וכל זה בעלות של מחצית ממכשירי דגל של יצרניות אחרות. נשמע מושלם מדי? כנראה שכן. המכשיר לא נמכר בישראל והדרך היחידה להשיגו היא באמצעות בקשת הזמנה בשיטת חבר-מביא-חבר. 

המכשירים שצפויים לבלוט בתחילת 2015

HTC One M9

היצרנית הטיוואנית צפויה לבלוט בנוכחותה גם בשנה הבאה. בניגוד למכשיר הדגל של השנה הנוכחית ולטיזרים אודות שמו - שזכה ללא מעט הדלפות והשערות טרם השקתו הרשמית, צפויה החברה להמשיך בשם הקוד M בצירוף הספרה 9 העוקבת. המכשיר, על-פי כל ההדלפות השונות,  צפוי להציע מסך בגודל של 5.2 אינץ' ברזולוציית QHD, כאשר תחת מכסה המנוע יאובזר כפי הנראה במערכת העל שבב Snapdragon 810 החדישה של קוואלקום בעלת ה-3 ג'יגה בייט זיכרון ראם ומעבר למצלמה רגילה. לא צפויים שינויים מהפכניים בגזרת העיצוב, אך ייתכן כי החברה תקצץ מעוביו ויהיה דק' במיוחד.

LG G4

אמנם גודלו של מכשיר הדגל הבא של הקוריאנית עוד לא נחשף, אך כפי הנראה תעדיף החברה להשיק פאבלט, ייתכן בגודל של יותר מ-5.5 אינץ', בצירוף רזולוציית ה-4K. זוהי הרזולוציה הגבוהה ביותר שנראתה במכשירים חכמים עד היום, בדיוק כפי שעשתה עם מכשיר ה-G3 שמגיע ברזולוציית Quad HD. תחת מכסה המנוע, ייתכן והחברה תשלב את מערכת העל שבב Snapdragon 810, אך גולת הכותרת של המכשיר תהיה, כפי הנראה, המצלמה בעלת ה-20.7 מגה-פיקסל עם עדשה מתוצרת סוני. בשלב זה, לא ידוע האם המכשיר יזכה לעיצוב מחודש וייתכן שימשיך את הקו של ה-G3.

LG G3
LG G3

Galaxy S6

מכשיר הדגל של הענקית הקוריאנית צפוי לכלול מהפך, לפחות בכל הנוגע לעיצוב המכשיר ולממשק המשתמש. ייתכן, ולאור היחלשות המותג במכשיר הדגם הנוכחי, הדיווחים השונים אומרים כי החברה עובדת על פרויקט חדש, פרויקט אפס שמו (Project Zero), בו כפי הנראה ייבנה מכשיר הגלקסי מחדש מן היסוד. אחת השמועות הרבות אודות מכשיר הגלקסי S6 הוא עיצובו הקמור, שיזכיר במעט את מכשיר ה-Note Edge עם המסך הגולש.

טרם ידוע אולם אם החברה תאמץ את עיצובו של מכשיר ה-Edge ותשיק מכשיר עם מסך גולש משני הצדדים, ולא רק בצד אחד כפי שמציע ה-Edge. בנוסף, בדומה למכשיריה החדשים שהושקו לא מזמן, הגלקסי A3 ו-A5, צפוי המכשיר לכלול גוף ממתכת ולא מפלסטיק, שאפיין למעשה את מכשיריה הקודמים. תחת מכסה המנוע יאובזר המכשיר כפי הנראה בשבב ה-Exynos 7420 מתומן הליבות התומך בארכיטקטורת 64 ביט המיוצר על ידה, זיכרון ראם של 3 ג'יגה בייט ומצלמה אחורית ברזולוציית 20 מגה-פיקסל. גם מסך המכשיר צפוי לעבור שינוי, ויהיה כפי הנראה בגודל 5.5 אינץ' ברזולוציית QHD או 2K.

OnePlus Two

בהמשך למגמה שהציבה השנה עם השקת מכשיר ה-OnePlus One הכוללת מכשיר בעל חומרה חזקה בתג מחיר נמוך במיוחד, צפויה חברת OnePlus להמשיך להיות הפתעת השנה. המכשיר בעל הרום המפורסם של צוות ה-CyanogenMod לא יזכה כפי הנראה למתיחת פנים עיצובית, אך כן יזכה לחומרה משודרגת במיוחד שתכלול את מערכת העל שבב Snapdragon 810 מבית קוואלקום וזיכרון ראם של 4 ג'יגה בייט. ומה לגבי המחיר אתם שואלים? כפי הנראה, החברה תמשיך במגמה ותכריז על תג מחיר נמוך במיוחד. במילים אחרות: מכשיר גדול, בכסף קטן.

Sony Xperia Z4

על אף שהודלפה תמונתו של מה שאמור להיות מכשיר הדגל הבא של חברת סוני, לא צפויים שינוייים מהפכנים בגזרת עיצוב המכשיר למעט המסגרת שתצטמק מעט, כך ששטח הפנים של המסך יגדל יותר. ייתכן אולם, כי החברה תאמץ את רזולוציית ה-Quad HD שנראתה לראשונה במכשיר ה-G3. כפי הנראה, וכצפוי, המכשיר עדייו יוביל עם תקן ה-IP67 המקנה הגנה כנגד מים ואבק. גם המכשיר הבא של סוני, כמו יתר חבריו למירוץ, צפוי לכלול את מערכת העלל שבב Snapdragon 810 של קוואלקום בתוספת זיכרון ראם של 4 ג'יגה. בדומה לאשתקד, המכשיר צפוי להיחשף במהלך תערוכת ה-MWC 2015.

Xperia Z4
האם כך יראה המכשיר הבא של סוני?

Microsoft Lumia

מכשיר הדגל הבא של מיקרוספט תחת המותג "לומיה מבית מיקרוסופט" צפוי כמו מרבית המכשירים להיחשף במהלכה של תערוכת ה-MWC 2015 שתיערך בעוד מספר חודשים. טרם ידוע מה תהיינה העדפותיה של החברה בנוגע לעיצוב המכשיר כמו גם שמו ומפרטו הטכני, אך כפי הנראה מערכת ההפעלה עלייה ירוץ המכשיר תהיה מערכת ה-Windows 10 החדישה אותה צפוייה החברה להשיק בתחילת הרבעון הראשון של 2015.

 

המכשירים המובילים התפרסמו במקור ב-TGspot