הגלקסי נקסוס (GALAXY NEXUS) הושק לאחרונה בישראל והוא בידינו - ובדקנו אותו. מה אהבנו? ומה פחות? כל הפרטים.

אהבנו: עיצוב מיוחד ללא כפתורים, מסך ענק בלי להרגיש, ביצועים מרשימים, מערכת הפעלה חדישה הכולל עברית מלאה ובסופו של דבר זה גוגל.

לא אהבנו: פלסטיק בכל מקום, אין אפשרות להרחיב זיכרון ומחיר יקר כיום בהשוואה למתחרים.

שורה תחתונה: אם אתם מחפשים את גרסת האנדרואיד האחרונה ולא יכולים להמתין לרגע, זהו המכשיר בשבילכם, אבל אם כבר יש לכם מכשיר מתקדם כמו הסמסונג גלקסי S2, את HTC סנסציה ודומיהם, תוכלו להמתין עוד קצת עד אשר הם יעודכנו לגרסת האנדרואיד 4.0 והפער יצטמצם מאוד ותגיעו מהר למסקנה כי לא באמת צריך לשדרג.

גלקסי נקסוס (צילום: TGspot)
אהבנו: עיצוב מיוחד ללא כפתורים, מסך ענק בלי להרגיש וביצועים מרשימים. גלקסי נקסוס | צילום: TGspot

כפתורים הם זן נכחד

גלקסי נקסוס נחשב למכשיר חזק במיוחד, גדול יותר וחזק יותר מקודמו, הנקסוס S. השיתוף של גוגל עם סמסונג (משם גזור השם גלקסי) מאפשר ליייצר את המכשיר שמאוד מזכיר לנו את העיצוב המוכר של סמסונג – יוקרתי עם שימוש מרובה בפלסטיק.

חלקו הקדמי נראה מהודר כאשר מסך המגע מכסה כמעט את רובו מקצה לקצה. זו גם אחד הפיצ’רים של מערכת ההפעלה המאפשרת לא להשתמש בכפתורי חומרה ובמקום זאת הם יוצגו כחלק מממשק מערכת ההפעלה.

אין תמונה
פחות אהבנו: פלסטיק בכל מקום, אין אפשרות להרחיב זיכרון ומחיר יקר בהשוואה למתחרים

סביב המכשיר וגבו האחורי הם בצבע אפור מטאלי כאשר מכסה הסוללה בטקסטורה גבשושית ונעימה למגע. עוביו נשמר דקיק למדי (8.9 מ”מ) פרט לחלקו התחתון ובכלל נדמה שמדובר כאן בגלקסי S2 בעיצוב מחודש.

בחלק התחתון ממוקם חיבור ה-microUSB וכן יציאת האוזניות, כך שחלקו העליון נשאר ריק. בחלקו השמאלי נמצא כפתור כיבוי והדלקה ובצידו השמאלי כפתור לשליטה בעוצמת השמע וכן ממוקמות 3 נקודות מגע (שגם היו בדגמים הקודמים) אשר משמשים לצורך תחנות עגינה שונות שסמסונג מציעה.

דבר שמאוד (מאוד!) חסר לנו במכשירי מגע וסמסונג בפרט היא נורית חיווי שכאן, אולי באחד מהפעמים שלמהנדסי סמסונג נפל האסימון, כולל המכשיר מעל המסך לצורך התראות ומהבהבת על הודעות של נקראו, סוללה חלשה ועוד. 

גלקסי נקסוס (צילום: TGspot)
מבט אחורי | צילום: TGspot

מפרט טכני

המפרט הטכני לא מאכזב ואפילו מפתיע. מסך המגע בגודל 4.65 אינצ’ מגיע בטכנולוגית ה-Super AMOLED HD המציג צבעים חדים ועשירים במיוחד. שלבו זאת יחד עם הרזולוציה הרחבה (1280*720) ויש לנו כאן חווית צפייה יוצא מן הכלל.

הגלקסי נקסוס מכיל מעבד כפול ליבה במהירות 1.2 GHz מסוג OMAP4460 ויגיע עם זיכרון  RAM בגודל 1GB מצלמה אחורית ברזולוציית 5 מגה-פיקסל עם פלאש LED וצילום Full HD וכן מצלמה קידמת ברזולוציית 1.3 מגה-פיקסל.

עוד במכשיר קישוריות בלוטות' 3.0 ,WIfi ,GPS, שבב NFC וכן חיישני קרבה, תנועה גיירוסקופ, מצפן וסוללת 1,750 mAh. האחסון הפנימי מגיע עם 16 GB ואין אפשרות להרחיב בכרטיס microSD.

כן, גם אותנו זה (שוב) הפתיע למרות שגם במכשיר הקודם לא היה חריץ להרחבה זהו צעד שאינו ברור מצד גוגל ולא אופייני למכשירי האנדרואיד.

 

גלקסי נקסוס (צילום: TGspot)
ישר מהקופסה | צילום: TGspot
 

מצלמה: המספר קובע?

מפתיע לראות שבמכשיר כה חדיש אנחנו מקבלים מצלמה שהיא “רק” 5 מגה פיקסל כאשר מכשיר הגלקסי S2  מכיל מצלמה 8 מגה פיקסל באותו המיקום כך שזה לא עניין של עיצוב או עובי המכשיר.

אבל האם המספר אכן קובע? מהמעט שיכולנו להתרשם ומסבב התמונות שצילמנו זיהינו כי האיכות יצאה לא רעה בכלל.

גלידה לכולם

גולת הכותרת של המכשיר היא לא החומרה כמו התוכנה שעימה הוא מגיע. מערכת ההפעלה אנדרואיד 4.0 המותקנת כאן לראשונה במכשיר היא כסוג של “הוכחת יכולת" מבחינת גוגל למשתמשים, היצרניות וקריצה גם למתחרות. גוגל הוסיפה, שיפרה ועדכנה מאות פיצ’רים ותוספים שונים למערכת החל מהממשק, אבטחה, תמיכה בחומרה ועוד.

הצבע הירוק התחלף בכחול אם זה באייקונים, תפריטים, תיבות סימון ועוד כאשר גם הפונט שונה ונראה ברור ונעים יותר לקריאה הנראה מצוין על גבי המסך. מסך הנעילה החדש מאמץ את זה הקיים ב-Honeycbom ובכלל המערכת לקחה אלמנטים רבים מגרסת הטאבלטים.

 

גלקסי נקסוס (צילום: TGspot)
הצבע הירוק התחלף בכחול אם זה באייקונים, תפריטים או תיבות הסימון | צילום: TGspot
גלקסי נקסוס (צילום: TGspot)
הנקסוס קיבל הרבה אלמנטים מגרסת הטאבלטים של סמסונג | צילום: TGspot

תחילת השימוש והדבר הבולט ביותר הוא החוסר בכפתורים פיזיים. על השימוש בכפתורי המגע כחלק מהממשק כבר שמענו רבות, אך העובדה שזה כבר כאן דורשת הסתגלות מסויימת. אמנם הם גדולים מספיק וברורים, אך הקרבה שלהם לממשק המשתמש מעט מבלבלת ופחות נוחה, אם כי זה דבר שיכולנו להתרגל.

_OBJ

מכיוון שהכפתורים דינמיים, הם לא מוצגים כאשר אנו צופים בסרטון או משתמשים במצלמה, וגם לא פחות חשוב הוא המקום שהם דורשים – כמעט שאין הבדל בגודל הפיזי בין מכשיר עם מסך מגע 4.3 אינצ’ ל-4.65 אינצ’ כך שאנו מקבלים מסך גדול יותר מבלי לאחוז במכשיר גדול עוד יותר.

אין הרבה שוני באפליקציות המגיעות עם המכשיר ועיקר התוספות הם בגוגל פלוס והגוגל מיוזיק שהפך להיות הנגן המרכזי של המכשיר וכמובן תומך בשירותי הסנכרון המוזיקה של גוגל מיוזיק. בר ההתראות כולל מעתה ריכוז של התראות לפי קבוצות, תמונות מוקטנות ותמונת איש הקשר ממנו התקבלה השיחה (או הודעה) שלא נענתה, וכן גישה מהירה להגדרות המכשיר עם כפתור הממוקם בראש הדף.

מדבר בעברית

לא נשכח לציין את העברית שמגיעה לראשונה בתרגום מלא עם תמיכה בעברית בגרסת ה Ice Cream Sandwich-משהו שצריך לומר עליו תודה כישראלים.

העברית מתורגמת בצורה מצוינת בכל פינה במערכת, אם כי לא הכל היה מיושר לצד ימין אך כעת בבואנו לרכוש מכשיר אנדרואיד שלא דרך היבואניות בארץ, לא נצטרך לדאוג האם ישנו עדכון אשר יאפשר לנו לכתוב בעברית בצורה טובה. עוד על מערכת האנדרואיד כאן.

מחירים

עד אשר ישיקו רשתות הסלולר בארץ את הגלקסי נקסוס, נוכל למצוא אותו רק בחניות הפרטיות וגם בחלק מהרשתות. כך עומד מחירו כיום עומד על 3,765 ש"ח בחנות Hmobile  או Vmobile.

סיכום

האם מדובר בבשורה מהפכנית למערכת האנדרואיד? לא, אך יש כאן שדרוג משמעותי למערכת האנדרואיד, וקפיצה בצד הממשק, התמיכה והידידותיות למשתמש. התוספות האחרונות לממשק המשתמש והנגישות לפונקציות השונות בקלילות, הוספת המחוות והתמיכה ברזולוציה גבוהה והסרת הכפתורים סיפקו לגוגל קפיצת מדרגה ומראים כי עדיין הם יכולים לחשוב מחוץ לקופסה.

אם נתייחס למכשיר נאמר כי אהבנו את העיצוב, למרות השימוש הרב בפלסטיק, וכן המסך נראה נפלא, והאיכות בנייה טובה. עדיין, היינו ממתינים לראות מה יהיו המכשירים החדשים מבוססי ICS שיוצגו בתחילת שנה הבאה שכן הגלקסי S2 אינו רחוק ממפרט הגלקסי נקסוס ולכן מי שכבר יש לו מכשיר חזק ועדכני מהחצי השנה האחרונה יכול להסתפק בהחלט בגרסת האנדרואיד החדשה כאשר תשוחרר למכשיר.

>> לסקירה מורחבת באתר TGspot