אתמול סיפרנו לכם כאן על ה-Hero+LCD, המצלמה החדשה של גו פרו שמגיעה עם מסך מגע, אך שומרת על רמת המכיר הנמוכה יחסית. ה-Hero Session היא אופרה אחרת לגמרי לעומת אחותה הזולה. מדובר בניסיון ראשון ודי נועז של גו-פרו לשבור את המסורת ולהחליף את הסוס המנצח, במיוחד לאור איומים כמו פולארויד cube הקטנה, ואכן ה-Session נראית בדיוק כמו "מה היה קורה אילו נתנו ל-GoPro לעשות Cube".

 

ה-Session היא קוביה קטנה, שחורה וחמודה להחריד. על אף גודלה, שלושה סנטימטרים מעוקבים וחצי, היא מצלמה רצינית מאוד ובנויה היטב. חזית הקוביה היא כמובן העדשה, כולה, למעט מיקרופון ונורית שמצטופפים בשוליה. בפאה השמאלית, נמצא את תא אחסון כרטיס הזיכרון (גם מיקרו SD) ושקע הטעינה (מיקרו USB). בפאה האחורית – כפתור ההפעלה הזעיר, נורת חיווי אחורית ומיקרופון אחורי. GoPro טוענים שזה טוב להשתקת רעשים. בפאה העליונה – הדק הצילום/כפתור בחירה וצג LCD קטנטן עם מידע בסיסי.

אין תמונה
הקוביה של פולארויד

קראו גם: +Hero: מצלמה שהיא מציאה ב-1700שקל

המצלמה חסינת מים לעשרה מטרים ללא צורך בתיבה חיצונית. במקום התיבה האטומה המסורתית, ה-Session מגיעה עם שלדת פלסטיק, שלא נראית הכי חסונה בעולם, אבל עושה את העבודה בנפילות והתהפכויות מגובה לא רב.

הממשק לא הכי אינטואטיבי בעולם, ומצאנו את עצמנו לא פעם מפעילים את הצילום בטעות. בכלל, הרעיון של גו-פרו לעבור לכפתור בודד להפעלה, נראה כמו רעיון לא משהו, שמנסה לרוץ יותר מדי אחרי הגל של מצלמות הווידאו הפשוטות של צילום בכפתור אחד. היה כואב להם לשים כפתור בורר נוסף בצד בפאה הימנית שמוקדשת כולה ללוגו?

מלבד זאת, המצלמה בסך הכל דחוסה בכל טוב – תקשורת אלחוטית ואפילו אקסלרומטר, כך שהמצלמה יודעת בעצמה כשהיא הפוכה ומתאימה את התצוגה והצילום בהתאם. גם כאן יש אפשרות להדגיש רגעים, מה שגו פרו קוראים Highlight, ולנהל את הכל דרך האפליקציה, אלא שלפעמים נתקלנו בקשיי תקשורת, ובתצוגה המקדימה יש שיהוי קל בין תזוזת המצלמה ועד שהתצוגה המקדימה מתעדכנת. לעתים גם בזמן צילום וידאו, התצוגה נעלמת וזה די מרגיז. ניכר שלאנשי גו-פרו עוד יש מה לגהץ בתוכנה.

גו-פרו הירו Session (צילום: ניב ליליאן)
צילום: ניב ליליאן

מבחינת איכות צילום, בסך הכל, היא לא מאכזבת. המצלמה מסוגלת להגיע לרזולוציית צילום וידאו של 1440 קווים (יותר מ-HD מלא, אבל לא 4k כמו ב-Hero Black) בצילום רגיל (25 או 30 פריימים לשניה) ומצלמת ב-HD מלא גם ב-50 ו-60 פריימים לשניה. אם בא לכם להקריב קצת רזולוציה לטובת צילומי סלואו מושן, אז ב-720 תקבלו צילום גם במאה פריימים לשניה, וב-WVGA, גם 120. מבחינת סטילס, גם פה הצילום הוא בשמונה מגהפיקסל ובמרווחים קבועים, אלא שהצילום פרץ (Burst) עולה כאן לעשרה פריימים לשניה.

גם כאן, זווית הצילום הרחבה, וההסתגלות האוטומטית לתנאי תאורה קשים עושים את שלהם, כמו גם היכולת לשלוט ברמת החשיפה בין 400 ל-1600 ISO. משום מה, מפתח הצמצם לא מצוין במפרט הרשמי באתר. הנטייה הזו של גו-פרו להסתיר פרטים מתחילה קצת להדאיג.

לגבי חיי סוללה: לא יותר משעתיים במקרה הטוב, ונראה שחייה אוזלים תוך פחות מכך. קצת מאכזב לעומת המתחרים.  ועוד עניין – המצלמה מתחממת במהירות, ובאופן מורגש. מזל שהיא עמידה במים, ככה אפשר לצנן אותה בים.

בעניין האבזור, מלבד תושבות עם מדבקות, ותושבת לולאה כמו בשאר הדגמים, GoPro צירפו גם תושבת עם מיסב כדורי להטייה נוחה בכל מיני כיוונים ומסגרת סטנדרטית, שאמורה להגן על המצלמה יותר מהמסגרת הקלה. ציפינו לאבזור יותר רציני. ראוי לציין שגו-פרו מוכרת למעלה מ-25 אביזרים שונים עבור המצלמות שלה, בסכומים משתנים: החל מידית סלפי שצפה, ועד מחברים מיוחדים למוזיקאים, מטענים וצג חיצוני נפרד, וכמובן, שלט רחוק. גם הם לא זולים.

גו פרו הירו Session
חיי סוללה קצרים יחסית

סיכום

ה-Session נמכרת לצרכן במחיר המומלץ של היבואן הרשמי (כולל שנתיים אחריות) DAA שיווק ספורט של 2,189 שקלים. שזה כבר קצת גבוה (על אף שצריך להשוות למחיר ביורו), יחסית למה שהמצלמה נותנת (כמו היעדר יכולת צילום ב-4k), ואם מתחשבים גם בצורך להוסיף כרטיס זיכרון מיקרו SD במהירות גבוהה שהמצלמה דורשת. ה-Session היא לכאורה יצירה מוצלחת, אבל התחושה הכללית היא שזה לא זה. ש-GoPro קצת רועים בשדות זרים להם ועוד לא מורגלים בבניית מצלמות כה זעירות. אולי זה ייפתר בעדכון תוכנה או בדגם הבא.

ציון נקסטר: 8.4