מיני אייפד (צילום: ניב ליליאן, NEXTER)
תצוגת המסך פשוט לא מספיק טובה | צילום: ניב ליליאן, NEXTER

חנות iStore התל-אביבית הביאה מלאי מוגבל של האייפד מיני של אפל לישראל וקפצנו לחנות כדי לעשות סקירה ראשונית לפלא הקטן. יש לנו מספר מסקנות, חלקן מאכזבות אחרות מעודדות.

מיני אייפד (צילום: ניב ליליאן, NEXTER)
רחב מדי כשאוחזים אותו ביד אחת, הוא מכביד על פרק היד ולא נוח לאחיזה ממושכת | צילום: ניב ליליאן, NEXTER

מבחינת עיצוב ומבנה, הרי שזהו בן ראוי למשפחת מחשבי הלוח של החברה שהמציאה מחדש את הקטגוריה.

אייפד מיני, כמו אחיו הגדולים והקטנים (האייפון), דק, בנוי היטב וחלקלק כתמיד: הגירסה השחורה שלו אותה ראינו מתהדרת במתכת אפלולית ורבת הוד, והתחושה של הגב המתכתי נעימה. מגניב. כל הכפתורים המוכרים מהגרסאות הגדולות יותר מצויים במקומם הרגיל (הפעלה, נעילת סיבוב, ווליום וכפתור הבית), כמו גם חיבור הלייטנינג החדש בן שמונת הפינים בתחתית המכשיר. מה שלא מגניב הוא הגודל.

מיני אייפד (צילום: ניב ליליאן, NEXTER)
גב מתכתי נעים | צילום: ניב ליליאן, NEXTER

בניגוד למתחרה העיקרי שלו, הנקסוס 7  בעל מסך של 7 אינצ'ים, שהוא מעט יותר צר ונוח לאחיזה ולתפעול ביד אחת, האייפד מיני רחב מדי. כשאוחזים אותו ביד אחת, הוא מכביד על פרק היד ולא נוח לאחיזה ממושכת. לרוב תמצאו את עצמכם כנראה, אוחזים בו בשתי הידיים.

גם התפעול שלו ביד אחת איננו נוח – הוא אפשרי, כן, אך מעייף. לכן, למי שהיו מעוניינים בו כספר דיגיטלי - היינו ממליצים לשקול אופציות אחרות.

מיני אייפד (צילום: ניב ליליאן, NEXTER)
מדובר בבזבוז כסף | צילום: ניב ליליאן, NEXTER

מבחינת תצוגה, המסך בן ה-7.9 אינצ'ים, אמנם מכיל רזולוציה לא רעה לגודל של 1024 על 768 פיקסלים – אבל לעומת ריבוי המסכים צפופי הפיקסלים שאליהם התרגלנו בעת האחרונה (כולל באחיו הגדולים יותר של המיני), זה פשוט לא מספיק – בטח שלא לעומת המסך החד והמצוין של הנקסוס 7.

בחנו פריים מוקפא מסרטון הקדימון של Skyfall, הסרט האחרון לסדרת בונד, בשני המכשירים בגירסת HD מלא – הפירוט והחדות בנקסוס פשוט טובים יותר. תקריב פניה של נעמי האריס כשהיא פוקחת עין דרך כוונת רובה הצלפים שלה, בנקסוס מכיל יותר פרטים כמו נמשים ומרקם עור פנים מפורט, בשעה שבמיני הוא נראה מעט מטושטש ובעל פירוט חסר לעומת המתחרה.

בואו להיות חברים של נקסטר בפייסבוק

במחלקת הקול, הרמקולים של המיני, בדומה לדגמים הגדולים יותר – מותקנים בתחתית מחשב הלוח. ניכר שהם תוכננו להדגיש טונים בינוניים ונמוכים, בעיקר לצרכים של מוזיקה עכשווית וסרטים – אך אלה באים על חשבון הטונים הגבוהים שנשמעים חלושים משהו לעומתם.

מיני אייפד (צילום: ניב ליליאן, NEXTER)
דק, בנוי היטב וחלקלק כתמיד | צילום: ניב ליליאן, NEXTER

אם אתם חובבי ז'אנר האומצי-אומצי, זה לא יפריע לכם. אם אתם אניני מוזיקה קלאסית וז'אנרים נוספים הדורשים פירוט צלילי – זה מאוד יפריע לכם. מצד שני, מחשב לוח, קטן או גדול, גם ככה לא יהיה הבחירה הראשונה של אודיופילים.

בנימה חיובית יותר אפשר לציין את המצלמות שבאפל התקינו במכשיר. בניגוד לתפיסה של המתחרים בקטגוריית מחשבי הלוח הקטנים, אפל התקינו כאן מצלמה אחורית טובה למדי – אמנם רק חמישה מגהפיקסל, אבל כזו שמוציאה תוצר נאה ובהיר.

גם המצלמה הקדמית מציגה ביצועים נאים. ברם, שוב, מבחינת אחיזה – האייפד מיני לא מתאים לשמש כמצלמה, ולו בשל משקלו ורוחבו המחייבים אחיזה בשתי הידיים למטרה זו.

_OBJ

לסיכום, על אף כמה חוזקות כדוגמת המצלמות והיותו מכשיר לא רע באופן כללי, ההתרשמות הראשונית שלנו היא שעם תג המחיר שכרגע ניתן להשיג את האייפד מיני בישראל (טרם נמכר כאן באופן רשמי, אלא על ידי יבוא מקביל), הוא בחירה לא כל כך משתלמת, במיוחד למי שמעוניינים בו בעיקר כמכשיר לצריכת תכנים טקסטואליים וגלישה בדרכים. לעומתו, הנקסוס 7, שנמכר באופן רשמי בארץ תמורת 1,499 שקלים (500 שקלים פחות מהמיני) – הוא אופציה טובה בהרבה למטרות אלו.

>> צדק היסטורי? היטלר נדרס בתאונת דרכים